Skip to main content

Κουστένης: «Στόχος του Παναθηναϊκού η 1η θέση»

Για την συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Final 8 του Rising Stars tournament, αλλά και το Adidas Next Generation tournament, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Ανδρέας Κουστένης.

Αναλυτικά ο γκαρντ της εφηβικής ομάδας του «τριφυλλιού» μίλησε:

Για το τουρνουά Rising Stars: «Το Rising Stars είναι μια τρομερή διοργάνωση, δείχνουμε τις δυνατότητες μας, ανταγωνιζόμαστε με όλες τις ομάδες, δίνει την ευκαιρία σε πολλές ομάδες να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Γενικά είναι μια πολύ καλή διοργάνωση και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Final-8, στο οποίο ήμασταν και πέρυσι. Είναι μια πολύ καλή εμπειρία να τη ζήσουμε όλοι».

Για το πόσο τον έχει βοηθήσει το τουρνουά: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό, παίζεται σε υψηλό ρυθμό και με βοηθάει κι εμένα να γίνω πιο αθλητικός και να κερδίσω πολλές εμπειρίες, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις».

Για το αν είναι η δυνατότερη διοργάνωση αυτού του ηλικιακού επιπέδου στην Ελλάδα: «Κατά τη γνώμη μου είναι πιο δυνατό κι απ’ τις Ενώσεις που παίζουμε, διότι είναι οι καλύτερες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Έτσι βλέπουμε ο καθένας τη δυναμική του. Κι απ’ το Πανελλήνιο είναι πιο δυνατή διοργάνωση».

Για τον στόχο του Παναθηναϊκού στο Final-8 του τουρνουά: «Ο στόχος είναι να βγούμε στην 1η θέση. Δε θέλω να λέω μεγάλα λογία βέβαια, θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε στο γήπεδο».

Για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Adidas Next Generation Tournament: «Το να παίζουμε στο ANGT είναι τεράστια εμπειρία, απ’ τις καλύτερες που έχω ζήσει εγώ. Είναι κάτι μοναδικό, γιατί παίζουμε με παιδιά από άλλες χώρες, με μερικούς απ’ τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Πέρυσι συμμετείχαμε και στο Final-8, όπου ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, παίζαμε με πολλά prospects και καταλάβαμε ο καθένας τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το επίπεδο».