Skip to main content

Σπάρταλης: «Τεράστια εμπειρία να είμαι κοντά στον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του Ολυμπιακού»

Το Rising Stars tournament μπαίνει στην τελική του ευθεία, καθώς από τις 1-3 Μαρτίου διεξάγεται το Final 8 της διοργάνωσης, με τον Στέφανο Σπάρταλη να μιλά στο EOK WEB Radio για το ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη, αλλά και για την συμμετοχή του στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά ο Σπάρταλης μίλησε:

Για το αυριανό (01/03) παιχνίδι με τον Άρη: «Δε θα έλεγα ότι πρέπει να μείνουμε στο ότι τελειώσαμε στη 2η θέση στην κανονική περίοδο. Πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό και να κοιτάξουμε το Final-8 που ξεκινάει από αύριο. Έχουμε έναν πολύ απαιτητικό αγώνα με τον Άρη και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι τον κερδίσαμε σχετικά εύκολα στην κανονική περίοδο. Θα είναι σίγουρα ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Είναι παιχνίδια νοκ-άουτ, δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε καμία ήττα οπότε πρέπει απ’ το 1ο λεπτό να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα δούμε το βίντεο, θα κάνουμε το scouting της ομάδας και θα παίξουμε έτσι όπως ξέρουμε και κάνουμε όλη τη χρονιά, ώστε να φτάσουμε στη νίκη».

Για το τουρνουά Rising Stars: «Το τουρνουά Rising Stars είναι ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά, βοηθάει τα παιδιά ν’ αποκτήσουν πολλές εμπειρίες. Οι κατηγορίες της ΕΣΚΑΝΑ και της ΕΣΚΑ δεν έχουν τόσο απαιτητικά και δύσκολα ματς πολλές φορές, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν πολλά παιχνίδια πίσω τους. Στο Rising Stars παίζεις με μεικτές και ομάδες της Θεσσαλονίκης, που δεν υπάρχει σε άλλο τουρνουά. Είναι καλό να ανταγωνιζόμαστε και τις άλλες ομάδες, για να μην τις αντιμετωπίσουμε μόνο στην τελική ευθεία που είναι το Πανελλήνιο. Να ξέρουμε με τι παίκτες και ομάδες έχουμε να κάνουμε, έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το τέλος».

Για το πώς είναι να παίζουν με ξένες ομάδες: «Το να παίζουμε με ξένες ομάδες είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία. Αντιμετωπίζεις άλλα κορμιά, άλλη νοοτροπία. Πιστεύω είναι κάτι που κάθε παίκτης θέλει να ζήσει, ώστε να δει τις δυνατότητές του και πού μπορεί να φτάσει. Εμένα με βοηθάει πάρα πολύ να παίζω με ξένα παιδιά, να μιλάω μαζί τους, να μαθαίνω καινούργια πράγματα που ίσως κάποιες ομάδες εδώ να μην τα έχουν αυτά και γιατί όχι να γνωρίζω πώς δουλεύει κάποια ομάδα που μπορεί να με ενδιαφέρει στο μέλλον».

Για το αν υπάρχει κούραση απ’ τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια: «Σίγουρα στις μικρές ηλικίες η κόπωση δεν υπάρχει όσο στους άνδρες. Υπάρχουν κάποιες βδομάδες που οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες και πιο απαιτητικές και αυτό ίσως να το κάνει πιο δύσκολο. Δεν πιστεύω, ωστόσο, ότι υπάρχει κάποιο θέμα κόπωσης».

Για τη συμμετοχή του στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού: «Ήμουν ένα απ’ τα παιδιά που ήμασταν στην προετοιμασία. Βέβαια, δυστυχώς μετά από έναν τραυματισμό δεν κατάφερα να τελειώσω την προετοιμασία με την ανδρική ομάδα. Ήταν τεράστια εμπειρία πραγματικά. Είναι τεράστια εμπειρία να είμαι κοντά σε αυτούς τους παίκτες και τον κόουτς Μπαρτζώκα. Έμαθα αρκετά πράγματα από αυτούς, όταν είχα κάποια απορία μου την έλυναν ή μου έδειχναν καινούριες κινήσεις για να τις βάλω στο παιχνίδι μου και να βελτιωθώ».

Για το τι θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: «Στην προπόνηση προσπαθώ να βελτιώσω αρκετά το σουτ μου. Θεωρώ πως κοντά στο καλάθι είναι το δυνατό μου σημείο και θέλω να βελτιώσω κάποιο κομμάτι που δεν είμαι τόσο δυνατός. Έτσι, όταν βελτιώσω το σουτ μου και την ντρίμπλα μου θα μπορέσω να παίξω και προς τα έξω».

Για το πώς συνδυάζει το μπάσκετ με το διάβασμα: «Ειδικά ο πρωταθλητισμός είναι κάτι πολύ απαιτητικό. Όταν υπάρχει θέληση, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, γιατί το διάβασμα και ειδικότερα οι Πανελλήνιες είναι πολύ σημαντικά. Πρέπει να μπορούμε να τα συνδυάσουμε».