Skip to main content

Νικολόπουλος: «Το μπάσκετ πρέπει να παρουσιαστεί ενιαίο και να παραβρίσκεται στον ίδιο χώρο»

Για το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών, αλλά και την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Γυναικών, την ίδια ημέρα και στον ίδιο τόπο τέλεσης με των ανδρών, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Νίκος Νικολόπουλος.

Αναλυτικά ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας μίλησε:  

Για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Γυναικών την ίδια μέρα με των ανδρών: «Υπάρχει μια πρωτοτυπία φέτος, θέλοντας να προβάλλουμε και το μπάσκετ γυναικών. Με αφορμή και το Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025 κάνουμε διάφορες κινήσεις που θα μπορούσαν να προσδώσουν ό,τι γίνεται να εισπράξει το μπάσκετ γυναικών από αυτές. Βάλαμε τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών την ίδια μέρα με των ανδρών, στο ίδιο γήπεδο. Με τη σκέψη ότι είναι ημέρα Κυπέλλου, θεωρήσαμε ότι το μπάσκετ πρέπει να παρουσιαστεί ενιαίο και να παραβρίσκεται στον ίδιο χώρο. Είναι σημαντικό για τους αθλητές, τις αθλήτριες και τον κόσμο που μπορεί να αφιερώσει εκείνη τη μέρα στο μπάσκετ. Επειδή οι ημερομηνίες είναι τέτοιες, δε θα ήταν ωραίο σε μια άκρη της Ελλάδας να γίνεται το κύπελλο των ανδρών και αλλού των γυναικών».

Για το Final-8 και τον τόπο διεξαγωγής: «Εμείς προσπαθήσαμε να εκσυγχρονιστούμε, ν’ αλλάξουμε μια κατάσταση πρεσβεύοντας άλλα πράγματα και γι’ αυτό ακολουθήσαμε, δυστυχώς αργά, κάποια μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες χρόνια πριν. Δεν είμαστε στο μοντέλο της Ισπανίας, αλλά… ξάφνιασε όταν αποφασίσαμε να πάμε από Final-4 στο Final-8. Ήταν και για ‘μας ένα εγχείρημα που πραγματικά θέλαμε να το καθιερώσουμε, να το εφαρμόσουμε και περιμέναμε να δούμε τα μηνύματα που θα παίρναμε. Αυτά έρχονται σε συνδυασμό και με την περιοχή. Το Ηράκλειο έχει απ’ τις πλέον άρτιες εγκαταστάσεις απ’ όλες τις απόψεις. Ένα γήπεδο που καλά συντηρημένο, ένα γήπεδο με μεγάλη χωρητικότητα. Είναι το αρτιότερο γήπεδο απ’ όλες τις απόψεις, αν εξαιρέσουμε τα δύο μεγάλα της Αθήνας. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα, έχει όλο το πακέτο. Όποιος ακούει ότι πάει στο Ηράκλειο, πάει με ευχαρίστηση. Θα βρει το ωραίο ξενοδοχείο, την ωραία κουζίνα, θα κάνεις τις βόλτες του. Γεωγραφικά, το γήπεδο είναι τοποθετημένο έτσι που ελέγχεται πλήρως. Βέβαια, δίνουμε εισιτήρια στα παιδιά, γιατί θέλουμε το μπάσκετ να περάσει στα παιδιά, αλλά δεν το κάνουμε απ’ τον φόβο του να έρθουν και να δημιουργήσουν προβλήματα. Υπάρχει αστυνόμευση, η αστυνομία έχει το “know how” και τον έλεγχο. Όλα αυτά καθιστούν εύκολη τη ζωή και του φιλάθλου που θα έρθει, αλλά και των ομάδων που ξέρουν ότι τελειώνουν και φεύγουν σε 1 ώρα. Βέβαια και η Ρόδος είναι ένας προορισμός που πληροί τις προδιαγραφές από άποψη συγκοινωνίας, καταλυμάτων, αλλά έχει ένα γήπεδο μικρό και δεν έχει αποδυτήρια, έχει μόνο δύο».

Για τον αθλητικό τουρισμό: «Πέρυσι θυμάμαι ότι το Ηράκλειο ήταν κατακλεισμένο την Κυριακή το μεσημέρι, αλλά και το Σάββατο, από ξένο κόσμο, είτε με διακριτικά, είτε οικογένειες που είχαν έρθει να δουν μπάσκετ και την αγαπημένη τους ομάδα. Προσφέρεται πραγματικά. Θεωρούμε ότι θα έχει καλύτερη και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Οι ομάδες με την παρουσία τους στη Basket League σε προδιαθέτουν για κάτι τέτοιο, γίνονται συναρπαστικά παιχνίδια, παίζουν καλύτερο μπάσκετ. Είναι βασικός συνεργάτης ο ΟΠΑΠ και θα πορευτούμε μαζί σ’ αυτό».

Για τις αλλαγές που κάνουν: «Ό,τι αφουγκραζόμαστε το διορθώνουμε, ό,τι μπορούμε και κρίνουμε πως μπορεί να οδηγήσει στο καλύτερο το κάνουμε. Ήδη απ’ τη φετινή προκήρυξη αλλάχτηκε κάτι Που πέρυσι ήταν λάθος. Πέρυσι είχαμε βάλει ελεύθερη τη θέση της ομάδας του UNICEF Trophy, όπου ο Πανιώνιος πήρε το “1” και διαφοροποίησε τα ζευγάρια και τη συνέχεια. Φέτος καταλάβαμε ότι έπρεπε να επιβραβευτούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του 1ου γύρου, οπότε τον βάλαμε από 5 μέχρι 8. Είμαστε ανοιχτοί να παραδεχτούμε κάποιο λάθος, να το διορθώσουμε και να πάμε σε κάτι καλύτερο».