Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 25ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 25ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

To πρώτο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ για το 2024 και 25ο συνολικά είναι στη διάθεση των αναγνωστών του και όλοι οι συντελεστές του διαδικτυακού περιοδικού που «αγκαλιάζει» ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ, σας εύχονται «Καλή χρονιά με υγεία».

🏀 Το e-magazine, αρχής γενομένης απ’ αυτό το τεύχος, παρουσιάζει την ιστορία των αποπειρών της Εθνικής Ανδρών να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω των 12 Προολυμπιακών τουρνουά που έχει συμμετάσχει, τα 68 τελευταία χρόνια. Στο 25ο τεύχος, παρουσιάζονται τα Προολυμπιακά τουρνουά το 1956 και το 1960.

🏀 Η Αμερικανίδα σέντερ του Ολυμπιακού, Μπέκα Τόμπιν, διασκεδάζει τη ζωή κάθε ημέρα, μέσα από το μπάσκετ, μετά την αναίτια «κατάρρευση» της για 7 λεπτά, τον Μάιο του 2015, σε εστιατόριο του Σιάτλ, καθώς «έφευγε» από την ζωή, αλλά επανήλθε με την βοήθεια διασωστών και της τύχης. Η συνέντευξή της είναι άκρως ενδιαφέρουσα για τη νοοτροπία που έχει έκτοτε σε κάθε μικρό και μεγάλο γεγονός της ζωής της, εντός και εκτός γηπέδων μπάσκετ.

🏀 Ο ΚΑΟΧ πρωταγωνιστεί στον 5ο όμιλο της National League 2 στο Βορρά και είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος με ρεκόρ 11-0 και αποδεικνύει ότι και στο μπάσκετ, «σαν την Χαλκιδική δεν… έχει».

🏀 Ο ΑΠΕΣ Καπανδριτίου-Πολυδένδρι που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑ, είναι ομάδα μιας δυνατής παρέας και έχει τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας στη βορειοανατολική Αττική. Οι παίκτες ασκούν το επάγγελμα τους, κάθε πρωί και το βράδυ το μπάσκετ τους δίνει ψυχολογικές ανάσες και χαμόγελα.

🏀 Οι νότες στην ηλεκτρική κιθάρα, το πινακάκι στον πάγκο της ομάδας γυναικών του IBC που αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών και τα βιβλία της νομικής, χωρούν στην αγκαλιά του προπονητή, κιθαρίστα και δικηγόρου, Θοδωρή Τσιρώνη.  

🏀 Η εξόρμηση των 53 παιδιών του Παναθλητικού  στην Αθήνα, συνδύασε μπάσκετ, μουσικά ακούσματα, ψώνια, φωτογραφίσεις και στο τέλος κάθε ημέρας, την… παράδοση των κινητών τηλεφώνων στους προπονητές και τις προπονήτριες.

🏀 Στην ακριτική Λέρο, ο Πανιώνιος έχει το «κυανέρυθρο παιδί» του που είναι ο σύλλογος με το ίδιο όνομα και ιδρύθηκε πριν από 31 χρόνια από τον Φίλιππο Δημητρακόπουλο. 

🏀 Το μπάσκετ μπαίνει δυναμικά στη ζωή των κοριτσιών της Αλεξανδρούπολης και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις επιτυχίες της Ολυμπιάδας με πενταετές πλάνο που απέφερε τις διαδοχικές κατακτήσεις του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ Κορασίδων.

🏀 Η Ανόρθωση Βόλου «συστήθηκε» στο μπάσκετ γυναικών, μόλις, το καλοκαίρι του 2022, κατέκτησε τον τίτλο της ΕΣΚΑΘ και συμμετάσχει στην Α2 κατηγορία, με πρώτο στόχο την σταθεροποίηση της.

🏀 Η ομάδα του ΟΦΗ με αξιόλογες πρωτοβουλίες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και έχει πλούσια κοινωνική προσφορά.

🏀 Η Βιβή Γκόγκου και η κόρη της Στελλίνα βρέθηκαν αντιμέτωπες σε αγώνα της Β’ ΕΣΚΑ και το όνειρο της μητέρας έγινε πραγματικότητα, γιατί άφησε στο μπάσκετ γυναικών, τη βιολογική συνέχειά της.

🏀 Η στήλη «Ρετρό» θυμίζει τους Αμερικάνους παίκτες που έπαιξαν με τις ελληνικές ομάδες, μόνο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους και συντέλεσαν στις επιτυχίες τους.

Καλή ανάγνωση!