Skip to main content

Final 8: Η ώρα του τελικού έφτασε

Η ώρα που όλοι περίμεναν είναι πλέον γεγονός. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, έφτασαν μέχρι το… τέλος του δρόμου και στην αρένα του Ηρακλείου θα διασταυρώσουν τα αγωνιστικά τους ξίφη, με έπαθλο τον θρόνο του κυπελλούχου Ελλάδας.

Αυτή θα είναι η 5η φορά που κόκκινοι και πράσινοι θα αναμετρηθούν την φετινή σεζόν, με τις νίκες, στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια, να είναι μοιρασμένες. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έκανε το γρήγορο 2-0, καθώς επικράτησε στον τελικό του Super Cup της Ρόδου, κατακτώντας τον πρώτο εγχώριο τίτλο της χρονιάς, ενώ λίγες ημέρες αργότερα… άλωσε το ΟΑΚΑ, για την πρεμιέρα της Euroleague. Όσον αφορά τα επόμενα δύο ματς, είχαν χρώμα πράσινο, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 2Χ2 στα παιχνίδια της Basket League.

 Αναφορικά με το Final 8, το «τριφύλλι»  δυσκολεύτηκε αρκετά στα προημιτελικά απέναντι στην ΑΕΚ, λιγότερο στα ημιτελικά κόντρα στον Άρη, με το 2Χ2 να τον φέρνει στον τελικό. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε στην διάθεση του στον ημιτελικό τον Λούκα Βιλντόσα λόγω τραυματισμού, όμως ακόμα και αν ο Αργεντινός είναι διαθέσιμος για τον τελικό της Κυριακής, η συμμετοχή του δεν είναι σίγουρη, καθώς ο Τούρκος προπονητής θα σκεφτεί  αρκετά προτού «κόψει» τον Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι, δεδομένης και της υπεροχής του Ολυμπιακού στην front line.  

Από πλευράς Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν περίπατο στα προημιτελικά κόντρα στο Περιστέρι, ενώ στον ημιτελικό με τον Προμηθέα, χρειάστηκαν ουσιαστικά ένα δεκάλεπτο, το τρίτο, για να… καθαρίσουν την νίκη και την υπόθεση πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου και θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Να σημειωθεί πως σε αμφότερα τα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος, καθώς ένα σφίξιμο στον δικέφαλο του Αμερικανού, του επέτρεψε να παίξει μόλις για 48’’ στο πρώτο ματς και να τεθεί νοκ άουτ από το δεύτερο, με τον Μπαρτζώκα να περιμένει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (18/2), προκειμένου να δει αν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του, στον μεγάλο τελικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 19:00