Skip to main content

Παντελή στο Superbasket: «Πετύχαμε με υπομονή, επιμονή, σκληρή δουλειά! Ήμασταν ΟΜΑΔΑ»

Ο Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου θα αγωνίζεται στην Α2 τη νέα σεζόν καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ γυναικών επικρατώντας του Προφήτη Ηλία με 3-1 νίκες και η εκ των κορυφαίων παικτριών της ομάδας, Αθανασία Παντελή μίλησε στο Superbasket για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε επιτυχημένα για τις κυανοκίτρινες. 

Η Αθανασία Παντελή έχει θητεία στον Ολυμπιακό, αλλά όπως μας λέει απολαμβάνει το μπάσκετ σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται. Είναι μόλις 22 ετών, αλλά στο Φάληρο έδειξε τρομερή ωριμότητα στο παιχνίδι της. Στον τρίτο τελικό μέσα στα Καμίνια σημείωσε 29 πόντους, ενώ στο τελευταίο ματς έδωσε το βάρος στον τομέα της δημιουργίας, έχοντας 7 πόντους και 8 ασίστ.

Αναμφίβολα μέσα σε μια ομαδική προσπάθεια ήταν ο ιθύνων νους του Α.Ο.Π.Φ., υπακούοντας πάντα στις εντολές της κόουτς Ζέρβα, που όπως επισημαίνει η Ελληνίδα αθλήτρια είχε μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Όπως υπογραμμίζει στο Superbasket η Παντελή, οι παίκτριες των κυανοκίτρινων ήταν μια παρέα και αυτό τις βοήθησε να φτάσουν μέχρι το τέλος, μέχρι την πηγή από την οποία ήπιαν και νερό.

Η νεαρή παίκτρια ξεκίνησε από το βόλεϊ αλλά την κέρδισε το μπάσκετ, ενώ όταν της ζητήσαμε να αναφερθεί στα πρότυπά της ξεκίνησε από το Διαμαντίδη και το ΛεΜπρόν και κατέληξε στις Σταμάτη, Νικολοπούλου, Σταμολάμπρου και Σπυριδοπούλου με τις οποίες είχε την τύχη να συνεργαστεί και όπως λέει η ίδια να μάθει πράγματα από εκείνες.

Αναλυτικά η συζήτηση με την Αθανασία Παντελή:

-Είσαι από τις κορυφαίες τη στιγμή που το Φάληρο επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες έπειτα από 7 χρόνια. Πως νιώθεις;

«Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη για όσα καταφέραμε φέτος σαν ομάδα. Τα βήματα που κάναμε σταδιακά και η εξέλιξη που υπήρχε ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Σίγουρα είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να είσαι μέλος μιας ομάδας που έχει στόχους και προσπαθεί μέρα με την μέρα να φτάσει όλο και πιο ψηλά.

Πίστεψα από την πρώτη στιγμή στην ομάδα μας και έδινα κάθε φορά το 150% του εαυτού μου. Οποιοδήποτε πρόβλημα και να αντιμετώπιζα ήθελα να είμαι, όπως και ήμουν μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσω την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσα, επιθετικά και αμυντικά, ώστε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε. Και το καταφέραμε!

Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλω σε μεγάλο βαθμό σε αυτή μας την επιτυχία»!

-Να σου πω ότι μέχρι κι εγώ πίστευα ότι θα το πάρει ο Προφήτης Ηλίας. Τι χρειάστηκε να κάνετε προκειμένου να ανατρέψετε τα προγνωστικά; Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Πολλοί το πίστευαν αυτό. Μην σου πω και όλοι. Είμαστε μια ομάδα που από την αρχή που βρεθήκαμε μέσα στο γήπεδο δεθήκαμε, φτιάξαμε μια πολύ ωραία παρέα, με ωραίο κλίμα και σε αυτό συνέβαλε πολύ η προπονήτρια μας Αθηνά Ζέρβα. Σε αυτό το σημείο θέλω να προσθέσω ότι και η διοίκηση του Παλαιού Φαλήρου μας φέρθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την ευχαριστώ για όσα έκανε για εμάς.

Πέρα από την ωραία παρέα όμως, δουλέψαμε σκληρά, ήμασταν αφοσιωμένες, συγκεντρωμένες και δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Όλες οι ομάδες έχουν τις δυσκολίες τους μέσα στην σεζόν, είχαμε και εμείς αλλά δεν το βάλαμε ποτέ κάτω, ήμασταν ενωμένες και δουλεύαμε κάθε μέρα για το καλύτερο.

Επομένως, το μυστικό της επιτυχίας μας φέτος ήταν η σκληρή μας δουλειά, η επιμονή και η υπομονή μας και ότι ήμασταν ΟΜΑΔΑ»!

 -Έχεις αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Πως είναι να είσαι σε χαμηλότερες κατηγορίες έχοντας και την εμπειρία του πρωταθλητισμού στην Α1; Τι ομοιότητες και τι διαφορές υπάρχουν;

«Σίγουρα το να φεύγεις από μια ομάδα που έκανες κάθε μέρα 4 ώρες προπόνηση και να πηγαίνεις σε μια ομάδα που προπονείσαι λιγότερες μέρες για 1,5 ώρα είναι μια μεγάλη διαφορά. Καταλαβαίνεις ότι σε αυτό το σημείο μπήκε στην καθημερινότητά μου και η ατομική προπόνηση.

Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ στις διαφορές και τις ομοιότητες των κατηγοριών, διότι είμαι μια παίκτρια που λατρεύω αυτό που κάνω και σε όποια κατηγορία και να βρεθώ θα αγωνιστώ με το ίδιο πάθος.

Δεν ξεχνάω εννοείται τον στόχο που είχα από την πρώτη μέρα μέχρι και την τελευταία, ο οποίος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτομάτως η άνοδος μας στην Α2! Κάθε χρόνο θέτω νέους στόχους στον εαυτό μου και με το πάθος μου και την σκληρή δουλειά προσπαθώ να τους πετύχω».

-Προτιμάς να σκοράρεις ή να πασάρεις;

«Είμαι μια παίκτρια που μ´ αρέσει να έχω την μπάλα στα χέρια μου. Σίγουρα θέλω και μου αρέσει να σκοράρω αλλά όπως είδες και εσύ στους τελικούς που ήρθες να παρακολουθήσεις όταν δεν μπορούσα, προσπαθούσα να δημιουργήσω για τις υπόλοιπες. Σε αυτό με βοήθησε φέτος και η προπονήτριά μου».

-Πως ήρθε το μπάσκετ στη ζωή σου;

«Ήμουν 8 χρόνων όταν ανέλαβε ο μπαμπάς μου για μικρό χρονικό διάστημα τμήμα κοριτσιών και ήθελα να με πάρει μαζί. Πήγαινα βόλεϊ πριν όμως δεν έβρισκα ενδιαφέρον.

Έβλεπα τον μπαμπά μου να παίζει σε αγώνες και κατέβαινα κάτω στο ημίχρονο να σουτάρω.

Από την στιγμή που με πήρε σε μια προπόνηση να δω πως είναι, το μπάσκετ έγινε η ζωή μου και η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκα από τα 9-16 ήταν ο Πανιώνιος».

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης και ποια η αγαπημένη σου παίκτρια στο μπάσκετ και γιατί;

«Από όταν ξεκίνησα ως παιδί να παίζω μπάσκετ μέχρι και σήμερα, οι αγαπημένοι μου είναι ο Διαμαντίδης και ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Στον Διαμαντίδη μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός που είχε του σκόρερ, του δημιουργού και όταν έκαιγε η μπάλα είχε το θάρρος να πάρει την απόφαση για την ομάδα του.

Στον Λεμπρόν ξεχωρίζω την ικανότητα του να βάζει την μπάλα στο καλάθι με όποιο τρόπο θέλει.

Όσο για την αγαπημένη μου παίκτρια, είχα την τιμή να είμαι συμπαίκτρια στον Ολυμπιακό με 4 κορυφαίες Ελληνίδες παίκτριες όπως είναι η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, η Εβίνα Σταμάτη, η Αγγελική Νικολοπούλου και η Άννα Σπυριδοπούλου.

Προσωπικά όσο συνεργαστήκαμε πήρα από την καθεμία τους κάτι ξεχωριστό. Τις θαυμάζω πολύ και τις 4 και σαν παίκτριες και σαν προσωπικότητες και σίγουρα θα ήθελα να φτάσω σε αυτό το επίπεδο γιατί όχι και πιο ψηλά»!