Skip to main content

Παναθλητικός: «Θέλει τρόπο, αλλά χρειάστηκε και κόπο για να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα»

Ανακοίνωση εις βάρος των διαιτητών του αγώνα με τον Πρωτέα, εξέδωσε ο Παναθλητικός, με τους ιθύνοντες της ομάδας των Συκεών να κάνουν λόγο για 38 λάθη εις βάρος τους, ενώ αναφέρονται και στις 40 βολές που εκτέλεσε η ομάδα της Βούλας.

Αναλυτική η ανακοίνωση: 

«Θέλει τρόπο, αλλά χρειάστηκε και κόπο για να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα! 

Όσα βιώσαμε στο πρόσφατο παιχνίδι της γυναικείας ομάδας μας για την Α1 Γυναικών με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας, είναι τραγικά, αδιανόητα, αηδιαστικά, προκλητικά, προσβλητικά και δε θα πούμε κάτι άλλο για ευνόητους λόγους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα μας, πιάνοντας μια εξαιρετική απόδοση, δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο των διαιτητών και αυτό θα το καταλάβετε στη συνέχεια από το εκτενές video που ακολουθεί

Και οι 3 διαιτητές, Αναστόπουλος, Μαριγλή, Μπακετέα, αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι κακοί διαιτητές, τότε σίγουρα δεν ήταν οι «κατάλληλοι» για τέτοιο παιχνίδι. Και οι 3 όμως; Για ποιο λόγο;

Πριν δείτε το video, το οποίο ζήτησε άμεσα κι έχει δει και η ΚΕΔ αλλά και είναι διαθέσιμο σε όλη την Ελλάδα, θα σας αναφέρουμε κάποιες άγνωστες ή γνωστές λεπτομέρειες:
1. Ο αντίπαλος παρότι πίεζε και έχανε για πάνω από 37’, σκόραρε το 45% των πόντων του με ελεύθερες βολές (σούταρε 40 βολές)
2. Συνολικά έγιναν 38 λάθος σφυρίγματα εις βάρος του Παναθλητικού και όλα μέχρι να περάσει μπροστά ο Πρωτέας Βούλας. Τα 14 από αυτά έδωσαν 28 βολές στον αντίπαλο από ανύπαρκτα φάουλ.

Μάλιστα ήταν τέτοιο το άγχος του 1ου διαιτητή Αναστόπουλου, μη χαθεί κάποια βολή όπου, όταν η αντίπαλη ομάδα έπρεπε να σουτάρει 3 βολές (από 3η τεχνική ποινή και ντισκαλιφιέ) και μετά την 1η εύστοχη βολή της Γκίλντι , πήγε να σουτάρει τις άλλες 2 μία άλλη αθλήτρια, μπήκε μπροστά της, διέκοψε τη διαδικασία και «ενημέρωσε» την αντίπαλη ομάδα ότι «θα μπορούσε να σουτάρει τις βολές η πιο εύστοχη αθλήτρια της ομάδας».

Κλείνοντας, ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία τους και σε περίπτωση ορισμού σε αγώνα του Παναθλητικού των συγκεκριμένων διαιτητών, δε θα συμμετέχουμε στο «πανηγύρι τους». Αν πάλι πρέπει να φοβόμαστε για εκδικητικές συμπεριφορές – όπως ενημερωθήκαμε – από άλλους διαιτητές της περιοχής, τους ενημερώνουμε ότι δε μας αγγίζουν οι «προειδοποιήσεις» τους!».