Skip to main content

Πρωτέας Β. - Παναθλητικός Σ. 78-71: Ανατροπή με Πατεράκη, Γκίλντεϊ και Μπουθ μέσα σε ένταση

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε κυριολεκτικά ΌΛΑ, ο Πρωτέας Βούλας επικράτησε με 78 -71 του Παναθλητικού Συκεών που ηττήθηκε για ακόμα μια φορά αν και προηγούνταν επί 36 αγωνιστικά λεπτά. 

Ανατροπή, δυνατές συγκινήσεις, συναρπαστική εξέλιξη, πολλά φάουλ, αλλά και... ένταση είχε το Πρωτέας Βούλας - Παναθλητικός, με τα αίματα να «ανάβουν» στο κλειστό «Γ. Γενηματάς».

Αρχικά ο Παναθλητικός Συκεών μπήκε πολύ καλά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 3-18, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 16-29. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Σουλιώτη αντέδρασε και κατάφερε να πλησιάσει, με το ημίχρονο να λήγει 37-45. Παρά την αντίδραση του Πρωτέα, ο Παναθλητικός έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να είναι μπροστά στο σκορ με διαφορές της τάξεως των 7-9 πόντων. Ωστόσο όλα αυτά συνέβαιναν και ενώ τίποτα δεν προμήνυε τι θα γινόταν στο 2:58'' της περιόδου και με το σκορ να βρίσκεται στο 48-57.

Τότε επικράτησε ένταση με αφορμή και την αποβολή της κόουτς Διαβολεμένου. Ο Γενικός Αρχηγός του Παναθλητικού, Βασίλης Πρασσάς, φώναζε και απειλούσε ότι θα πάρει την ομάδα και θα αποχωρήσει. Στη συνέχεια αποβλήθηκε και εκείνος και αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τον αγώνα έξω από το κλειστό της Βούλας. Στο υπόλοιπο του αγώνα την καθοδήγηση της ομάδας ανέλαβε η Ελεάνα Γιαννατσή. 

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε μετά από αυτή τη μεγάλη ένταση με 54-60, και με τις γηπεδούχες να έχουν πατήσει πάνω στην έλλειψη συγκέντρωσης από τις φιλοξενούμενες λόγω των γεγονότων. Το παιχνίδι χρειάστηκε να διακοπεί τουλάχιστον για 4-5 λεπτά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ουσιαστική δουλειά της Πατεράκη στο ζωγραφιστό που ήταν κυριολεκτικά παντού, η φθορά των ψηλών του Παναθλητικού, αλλά και οι τρομερές Γκίλντεί και Μπουθ έκαναν τη διαφορά και έδωσαν τη νίκη στον Πρωτέα Βούλας που είναι στο 2-2, με την ομάδα των Συκεών να βρίσκεται στο 0-5.

Πρωτέας Β.-Παναθλητικός 78-71

Διαιτητές: Αναστόπουλος Αντ.-Μαρίγλη-Μπακετέα

Τα δεκάλεπτα: 16-29, 37-45, 54-60, 78-71

Πρωτέας Βούλας (Σουλιώτης): Γκίλντεϊ 23(1), Σακελλαρίου, Πατεράκη 14, Χατζηγιακουμή 6(2), Αναστασοπούλου Μ. 3, Αλεξιά, Αναστασοπούλου Χ. 2, Μπουθ 18(1), Τζανετάτου 11, Στεφανίδου.

Παναθλητικός (Διαβολεμένου): Ρόμπινσον 18(4), Σαουθερλαντ 13(1), Τόρλακ, Βαντσιούρη 8(2), Μπαξεβάνου, Μυγδαλιά 2, Τράντα 9, Βασιλείου, Ουίλιαμς 14, Σταματάκη, Χωλοπούλου 7.