Skip to main content

Γκιλ: «Κάθε φορά που κάποιος μου λέει πως σκέφτεται να έρθει στην Ευρώπη, του απαντάω πήγαινε παίξε για τον κόουτς Μπαρτζώκα» (vid)

Το εγκώμιο του Γιώργου Μπαρτζώκα, έπλεξε με δηλώσεις του στο «Eurohoops» ο Άντονι Γκιλ.

Ο νυν παίκτης των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς είχε συνεργαστεί με τον Έλληνα προπονητή, στην κοινή τους θητεία στην Χίμκι (2017-19), με τον Αμερικανό φόργουορντ να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Μπαρτζώκα και τον τρόπο δουλειάς του.

Μάλιστα, ο Γκιλ έκανε γνωστό πως σε όποιον τον πλησιάζει για να πάρει πληροφορίες για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον καλεί να παίξει για τον κόουτς Μπαρτζώκα και το επιτελείο του.

Αναλυτικά:

«100% είναι προπονητής που είναι κοντά στους παίκτες. Είναι ο άνθρωπος μου στην Ευρώπη. Όλο το τεχνικό επιτελείο καταλαβαίνει το παιχνίδι του μπάσκετ, αλλά επίσης αντιλαμβάνονται και την ανθρώπινη πλευρά όλου αυτού. Ξέρεις, κάθε φορά που κάποιος μου λέει πως σκέφτεται να παίξει στην Ευρώπη, του απαντάω “Αν μπορείς, πήγαινε παίξε για τον κόουτς Μπαρτζώκα και το επιτελείο του»”. Είναι απίστευτος τύπος, θα σε αφήσει να παίξεις, ξέρει πως να παίζει το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Είναι πολύ έντονος, αλλά θέλει το καλύτερο για εσένα. Και εξάλλου δεν είναι έτσι στην προπόνηση, είναι λίγο αστείο, γιατί στον αγώνα βγαίνει λίγο παραπάνω εκτός εαυτού, από όσο στην προπόνηση».