Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Με τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε φέτος, το να μπούμε στα Play Offs θα είναι πάρα πολύ σημαντικό» (vid)

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω του την ήττα από την Εφές, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με δηλώσεις του στην media day του αγώνα με την Βιλερμπάν, να μιλά για εμφάνιση της Πόλης, την ποιότητα της γαλλικής ομάδας, αλλά και το πόσο ανταγωνιστική είναι η φετινή Euroleague, κάτι που μετατρέπει σε μεγάλη επιτυχία την πιθανή παρουσία των «ερυθρόλευκων» στα Play Offs».

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στην 12αδα:

«Δύσκολο… Θα το κοιτάξω στην προπόνηση τώρα, αλλά νομίζω πως όπως ήμασταν εχθές θα πάμε».

Για την ήττα από την Εφές:

«Είχανε καλύτερο ποσοστό από εμάς σε τρίποντα και δίποντα. Γενικά θα έλεγε κανείς ότι ξεκινήσαμε όχι με την σωστή προσέγγιση. Βέβαια η Εφές είναι μια ομάδα που αν σκοράρει από την περιφέρεια, αν ανοίξει το σκορ και πάρει αυτοπεποίθηση, μετά έχει περιφερειακούς που μπορούν να χειρίζονται πολύ καλά την κατάσταση. Μπήκαμε λάθος στο παιχνίδι. Σε φάσεις 50-50 η Εφές ήταν πιο σκληρή από εμάς. Ήταν περισσότερο πεινασμένη. Εμείς ίσως προερχόμαστε από δύο μήνες συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις και δεν είμαστε με το μαχαίρι στα δόντια και αυτό πρέπει να το επαναφέρουμε για αύριο, γιατί κάθε παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο».

Για το ματς με την Βιλερμπάν:

«Όποιος περιμένει ένα εύκολο ματς, κάνει λάθος. Η Βιλερμπάν κέρδιζε την Εφές με 20 πόντους και χτες ήταν +10 στο 4ο δεκάλεπτο και έχασε στο τέλος από την Μακάμπι. Δεν υπάρχει αδιάφορο ματς στην Ευρωλίγκα, είναι μια ομάδα που έχει αθλητικότητα, μπορεί να ανοίξει το σκορ. Έχει εμπειρία στους περιφερειακούς. Είναι μια ομάδα που τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ καλά και περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι διαδικαστικό».

Για το αν αποτελεί επιτυχία ότι ο κόσμος ονειρεύεται το Βερολίνο:

«Ομαδική επιτυχία είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διεκδικεί να μπει πάλι στα Play Offs. Το ζήτημα είναι να είσαι στα μεγάλα ραντεβού του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τα τρία τελευταία χρόνια είμαστε και στα Final Four. Θεωρώ πως με τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε φέτος, το να μπούμε στα Play Offs θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα, πάντα κοιτάω την ομάδα μας. Αν το καταφέρουμε, πνευματικά θα είμαστε σίγουρα έτοιμοι, αν είμαστε και υγιείς σωματικά, θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος για τον καθένα, είτε έχουμε πλεονέκτημα, είτε μειονέκτημα έδρας».

 Για το αν η ήττα από την Εφές αποτελεί καμπανάκι κινδύνου:

«Πάντα γίνεσαι υπερόπτης όταν κερδίζεις, είναι στην φύση του ανθρώπου, όπως πάντα μία ήττα δίνει την ευκαιρία στους προπονητές να κάνουν ένα restart στην ομάδα, να επανέλθει στα βασικά και πολύ σημαντικά πράγματα που σε κάνουν νικητή. Αλλά συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν υπάρχει καμία ομάδα που δεν χάνει. Η Ρεάλ δυσκολεύτηκε πολύ με την Άλμπα, η Ζαλγκίρις κέρδισε εύκολα την Βίρτους. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Κάθε ματς είναι πόλεμος, έχει την δυσκολία του. Βλέπαμε το ρόστερ  και την ποιότητα της Εφές, μία ομάδα που δύσκολα θα καταφέρει να φτάσει στα Play In και καταλαβαίνουμε όλοι πόσο ανταγωνιστική λίγκα είναι αυτή».