Skip to main content

Ώρα να δικαιωθούν και οι γυναίκες

Οι σύλλογοι της Γ' Εθνική και ξεκάθαρα αδικήθηκαν, έβαλαν τις φωνές και πήραν αυτό που ήθελαν από την ΕΟΚ. Κι έτσι ανέβηκαν άλλες 4 ομάδες στη Β' Εθνική, που πλέον θα έχει 54 ομάδες χωρισμένες σε 4 ομίλους.

Αυτό που είδαν όλοι αμέσως, το κατάλαβε - κι αφού βγήκαν ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες - και η Ομοσπονδία, που είχε πάνω από 2 μήνες για να σχεδιάσει και κατάφερε να κάνει λάθος.

Πλέον είναι η ώρα να διορθωθεί και το λάθος με το μπάσκετ γυναικών. Η Α2 ήταν η μόνη κατηγορία που ανέβασε λιγότερες ομάδες στην Α1 σε σχέση με όσες δικαιούνταν. Προφανώς γιατί στην ΕΟΚ και το υποτιμούν το γυναικείο.

Αντί να ανέβουν 3 ομάδες στην Α1, ανέβηκαν μόνο 2 και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν επιτρέπεται και αντικατάσταση. Γιατί μπλέξανε τα συμφέροντα του ανδρικού με το γυναικείο.

Έτσι το πρωτάθλημα της Α1 κινδυνεύει να μείνει ακόμα και με μονοψήφιο αριθμό ομάδων, αν και από την Α2 υπάρχουν πολλές που δικαιούνται και θέλουν να ανέβουν.

Λίγο περισσότερο να φωνάξουν οι ομάδες, είναι σαφές ότι θα δικαιωθούν. Ας πάρουν 2-3 τηλέφωνα και θα τους γίνει το χατίρι. Όπως έγινε με τις ομάδες της Γ' Εθνικής.

Με τιμή

Ο Ακάλυπτος