Skip to main content

BAT: «50% μείωση για συμβόλαια άνω των 2.500 ευρώ τον μήνα» (pic)

Η πανδημία του κορονοϊού έχει… παγώσει (σχεδόν) κάθε αθλητική δράση σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τις ομάδες να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και να βρίσκονται σε συζητήσεις με τους παίκτες τους, αναφορικά με τα χρήματα των συμβολαίων τους.

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στις ομάδες και τους παίκτες, το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA (ΒΑΤ), με απόφαση του, έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για το τι πρέπει να συμβεί.

Το ΒΑΤ αρχικά ξεκαθάρισε πως ομάδες και παίκτες  - προπονητές μπορούν να κάνουν ξεχωριστές συμφωνίες, όμως θα πρέπει να υπάρχει ένα πλαφόν στις μειώσεις των συμβολαίων, το οποίο έχει ως εξής

- 0-20% σε συμβόλαια που προβλέπουν μηνιαίες αποδοχές από 0-2.500 ευρώ

- 50% για συμβόλαια που προβλέπουν μηνιαίες αποδοχές από 2.500 ευρώ και πάνω, αν και αυτό το ποσοστό μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί έπειτα από διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Παράλληλα, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να συνεχίσουν να τηρούν όρους που υπάρχουν στα συμβόλαια τους με τους παίκτες – προπονητές, όπως η παροχή σπιτιού, αυτοκινήτου και σίτησης, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το επίπεδο ζωής.  

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η αναφορά στην ενδεχόμενη μείωση των αποδοχών των παικτών, ακόμα και αν συνεχιστεί η σεζόν, καθώς τα έσοδα των ομάδων έχουν ήδη μειωθεί.