Skip to main content

Ελληνιάδης: «Πολύ καλός προπονητής και εξαιρετικός άνθρωπος ο Μπαρτζώκας»

Ο Σταύρος Ελληνιάδης γνωρίζει αρκετά καλά τον Γιώργο Μπαρτζώκα, από την κοινή τους πορεία στο Μαρούσι, με τον team manager του ΑΟ Μυκόνου, να μιλά για τον προπονητή του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio.

Αναλυτικά ο Ελληνιάδης μίλησε:

Για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο Μαρούσι: «Την προηγούμενη χρονιά με τον Σούλη Μαρκόπουλο τερματίσαμε στην 3η θέση και πολύ μεγάλη επιτυχία στο EuroCup. Ο Σούλης έφυγε και τότε ο Παναγιώτης Αλεξανδρής έδειξε το όνομα του Γιώργου, όπου το να αναλάβει μια ομάδα που τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα και θα έπαιζε και Ευρωλίγκα ήταν ένα “άλμα” για την καριέρα του, αλλά κι ένα… ρίσκο για την ομάδα του Αμαρουσίου. Νομίζω πως αυτό το “ρίσκο” βγήκε σε καλό. Ήταν μια ιδέα που είχε ο Παναγιώτης Αλεξανδρής, ο CEO της ομάδας. Αυτήν τη χρονιά το Μαρούσι “έγραψε” ιστορία στην Ευρωλίγκα, παραμιλούσε όλη η Ευρώπη με αυτήν την ομάδα».

Για τον χαρακτήρα τού Γιώργου Μπαρτζώκα: «Πρώτον είναι εξαιρετικός άνθρωπος, είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του, είμαστε της ίδιας “φουρνιάς”, έχουμε κάνει παρέα εντός και εκτός γηπέδων. Γελάμε πολύ, περάσαμε φανταστικά και τη χρονιά στο Μαρούσι. Καταφέραμε το άγχος να το εξουδετερώνουμε με γέλιο πριν από τα παιχνίδια. Έχει πάρα πολύ χιούμορ ο Γιώργος και, μάλιστα, καλαίσθητο χιούμορ. Ακόμη και τώρα ανταλλάσσουμε κάποια μηνύματα και τα περισσότερα είναι με γέλιο. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει το χιούμορ και αποφορτίζεται απ’ αυτό».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα σαν προπονητής: «Είναι πολύ καλός προπονητής, ξέρει πάρα πολύ μπάσκετ. Πολλές φορές έβγαζε συστήματα εκείνη την ώρα, πώς θα εκμεταλλευτεί κάποια προσόντα ενός παίκτη και πώς θα πάρει το 100% όλων των παικτών. Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ο Σούμποτιτς και μου πρότεινε τον Τζαμόν Γκόρντον. Όταν τον έδειξα στον Γιώργο, μου είπε παρ’ τον… χθες. Ο Γιώργος είναι πολύ καλός στο πώς θα εκμεταλλευτεί έναν παίκτη, τι θα του δώσει. Έχει μια διορατικότητα στο να διαλέγει παίκτες. Αυτή η χρονιά στην Ευρωλίγκα ήταν εφαλτήριο για πολλούς παίκτες να ανεβάσουν τα χρήματα και τα συμβόλαιά τους και αυτό το χρωστούν και στον Γιώργο, αλλά και σε όλον τον οργανισμό τού Αμαρουσίου».