Skip to main content

Επιστρέφουν 1η Νοεμβρίου Κάρδαρης - Ζαχαρής, τιμωρήθηκαν μόνο επειδή δεν ενημέρωσαν την FIBA

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των Τάσου Κάρδαρη και Δημήτρη Ζαχαρή στην δράση έχει ξεκινήσει, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η τιμωρία τους από την FIBA, για την αποχώρηση τους από το πρωτάθλημα του Κοσόβου την περσινή σεζόν, χωρίς να ενημερώσουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2024.

Συγκεκριμένα, σε αγώνα ανάμεσα στην Πρίστινα και την Τρέπτσα, οι παράγοντες της πρώτης ομάδας είχαν καταγγείλει απόπειρα δωροδοκίας των δύο διαιτητών.  Μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας από τη FIBA και την έκδοση απόφασης, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει ζητήσει τα στοιχεία του φακέλου για τους δυο διαιτητές για την μη αναφορά του γεγονότος για περαιτέρω ενέργειες. Να σημειωθεί πως η μη αναφορά οποιουδήποτε γεγονότος αποτελεί υποχρέωση που προκύπτει από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έστω και αν δεν προκύπτει οτιδήποτε άλλο.

Να σημειωθεί πως η ΕΟΚ είχε συνεργαστεί το περασμένο καλοκαίρι με τους ερευνητές της υπόθεσης, οι οποίοι, μετά από συνεννόηση, είχαν έρθει στην Αθήνα για την διαλεύκανση της. Παράλληλα, η Ελληνική Ομοσπονδία άφησε τους συγκεκριμένους διαιτητές εκτός των ορισμών της, από την στιγμή του περιστατικού (τέλη Απριλίου 2023) ως και σήμερα.

Έτσι, μετά και την σχετική απόφαση, οι Κάρδαρης και Ζαχαρής θα είναι σε έξι μήνες και πάλι ενεργοί.