Skip to main content

Basket League: Τα βλέμματα σε Αλεξάνδρειο και ΣΕΦ

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 18η αγωνιστική της Basket League και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Αλεξάνδρειο και το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι διανύουν ίσως την καλύτερη περίοδο των τελευταίων ετών, καθώς προέρχονται από το μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ απέναντι στον, μέχρι πρότινος αήττητο Παναθηναϊκό, ενώ λίγα 24ωρα αργότερα, με την νίκη τους επί της Τρέντο, «σφράγισαν» την 5η θέση του Group B και την πρόκριση τους στα Play In του Eurocup, όπου και θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την Προμετέι. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ τώρα προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματα του,  καθώς η άνετη επικράτηση επί του Απόλλωνα Πάτρας ήρθε μετά τις βαριές ήττες από Ολυμπιακό, Τόφας και Περιστέρι, καθώς και την εντός έδρας επικράτηση επί του Λαυρίου.

Ένα Λαύριο, το οποίο υποδέχεται το Περιστέρι και θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας, αλλά και να παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών, μετά τις δύο σερί νίκες επί Αμαρουσίου και Προμηθέα. Όσον αφορά τους πρίγκιπες της δυτικής όχθης, μετά το 0-3 στην φάση των «16» του BCL, θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις εντός των τειχών, με μία νίκη που θα τους διατηρήσει μόνους τρίτους στην βαθμολογία, πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Έναν Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται στις 20:30 το Μαρούσι, στο παιχνίδι που κλείνει το πρόγραμμα της ημέρας. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε εξαιρετικό φεγγάρι, όπως φαίνεται από τις τρεις συνεχόμενες νίκες στην Euroleague. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους πρωταθλητές, καθώς θέλουν να παραμείνουν σε απόσταση βολής από τον Παναθηναϊκό, περιμένοντας ενδεχόμενο νέο στραβοπάτημα του «τριφυλλιού» και παράλληλα θέλουν να ταξιδέψουν στην Κρήτη, για το Final 8 του κυπέλλου, με το ηθικό στα ύψη. Όσον αφορά το Μαρούσι, γνωρίζει πως οι πιθανότητες θετικού αποτελέσματος στο ΣΕΦ είναι λίγες, όμως σίγουρα θα θελήσουν να τις διεκδικήσουν, με τον νέο τους προπονητή, Νίκο Βετούλα, να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Άρης – ΠΑΟΚ (16:30)

Λαύριο – Περιστέρι (18:00)

Ολυμπιακός – Μαρούσι (20:30)