Skip to main content

Το δύσκολο μάτσαπ των Γουόριορς με τους Μπακς και ο απολαυστικός Ίνγκραμ

Οι Μπακς έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Γουόριορς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπιασε τον Μάικλ Τζόρνταν στην λίστα των παικτών με τα περισσότερα triple double και το «Shot Clock» σχολιάζει τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/1), στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.  

1. Οι Milwaukee Bucks διέλυσαν τους Warriors στην μάχη των καλύτερων ομάδων του ΝΒΑ. Όπως είπαμε στο podcast της Δευτέρας, οι Warriors θα δεχθούν χαστούκια αυτό το διάστημα: όσο ενθουσιώδες και αν είναι το γεγονός της επιστροφής του Klay Thompson, η αλήθεια είναι ότι διαταράζει το rotation σε άμυνα και επίθεση, μιας ομάδας που κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τα περισσότερα παιχνίδια της. Για να έρθει εκ νέου ισορροπία έπειτα από μια τόσο μεγάλη επιστροφή θέλει χρόνο και οι Warriors είναι λογικό να βρεθούν σε δύσκολες ήττες, πριν κάνουν ένα μεγάλο σερί.

2. Εξετάζοντας το από τη σκοπιά των GSW, το χθεσινό χαστούκι έδειξε πόσο δύσκολο μάτσαπ είναι οι Bucks. Στις εκτιμήσεις μας για τη σεζόν δηλώναμε τις δύο ομάδες ως το βασικότερο ζευγάρι για τελικούς και η σεζόν ως τώρα μας επιβεβαιώνει. Με εξαίρεση το Μέμφις και τον Ja Morant, καμία ομάδα στη Δύση δε μπορεί να ματσάρει με την ομάδα του Kerr. Όμως το Milwaukee είναι κάτι παραπάνω από ένα κακό ματσαπ. Είναι η ομάδα με το ιδανικότερο ρόστερ πρωταθλητισμού.

3. Το Milwaukee είναι η ικανότερη ομάδα της λίγκας και αυτό δεν είναι συμπέρασμα του χθεσινού ματς. Έχει τον καλύτερο παίκτη, την καλύτερη χημεία και μπορεί να κυριαρχήσει τόσο στη περιφέρεια, όσο και στη ρακέτα: versatility είναι η λέξη κλειδί στην περίπτωση της ομάδας του coach Bud! Ακόμη και με απουσίες είναι μια ομάδα με το βάθος και τη γνώση να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

4. Οι Pelicans (!) έχουν 3-1 στα τελευταία 4 ματς με τον Ingram να είναι απλά απολαυστικός με 111 πόντους σε 4 ματς και 55% fg στις τρεις νίκες!

+1: τις επόμενες μέρες έρχεται ένα αναλυτικότατο άρθρο μας για τους καταπληκτικούς Grizzlies!