Skip to main content

Ο απόλυτος NBA Christmas Day οδηγός!

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή για το ΝΒΑ, καθώς παραδοσιακά είναι προγραμματισμένες σπουδαίες αναμετρήσεις για την συγκεκριμένη ημέρα και το Shot Clock αναλύει τρεις από αυτές.

Η μέρα των Χριστουγέννων είναι ημέρα γιορτής, χαλάρωσης και φυσικά...ημέρα ΝΒΑ! Τις τελευταίες μέρες, μέσα στη δίνη της μετάλλαξης όμικρον και της πανδημίας, το ΝΒΑ εχεί δεχθεί μεγάλο πλήγμα στην ποιότητά του με το 25% των παικτών να έχουν μπει σε πρωτόκολλα υγείας και να χάνουν πολλαπλά ματς. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η μεγάλη γιορτή του Μπάσκετ, το NBA Christmas Day χάνει μερική από την αίγλη του. Κι όμως...εμείς θα σας δώσουμε λόγους να μείνετε μπροστά στην τιβί σας, με παρέα, με καλό ποτό και όμορφο μπάσκετ, αναλύοντας τα τρία ματς που εμείς θα επιλέξουμε να δούμε!

Screenshot 2021 12 24 at 23 46 26 i 69 8f 79 ATL vs NYK png WEBP Image 1000 600 pixels Scaled 97

Knicks-Hawks

To πρώτο ματς ξεκινά στις 19:00 και είναι πιθανότατα το πιο δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς. Οι δύο ομάδες μας έδωσαν ένα όμορφο γύρο πλέι όφ πέρσι όμως φέτος και οι δύο βιώνουν παρατεταμένη κρίση. Οι δύο προπονητές των ομάδων coach McMillan (Hawks) και coach Thibodeau (Knicks) αρέσκονται στο αμυντικογενές παιχνίδι, όμως φέτος και οι δύο ομάδες δεν αποδίδουν σε αυτό το κομμάτι. Η αρχή της σεζόν ήθελε και τις δύο να παλεύουν για την 5άδα, όμως αυτή τη στιγμή, παλεύουν κυρίως για τα πλέι οφ! Προερχόμενες και από ήττα, καταλαβαίνουμε ότι το ματς είναι must win και για τις δύο πλευρές. Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτό το ματς δεν υπάρχει φαβορί και η ανάγκη για νίκη ίσως δώσει σκληρό, αλλά μέτριο ποιοτικά μπάσκετ: Eastern Conference Special!

Kemba Walker Knicks 768x512

Ποιόν να δούμε: Ο Kemba Walker, πρώην σουπερσταρ και παίκτης με πολλούς φίλους ανά τον πλανήτη, είχε μείνει εκτός rotation. Ο Covid όμως άλλαξε τα πλάνα και έφερε τον Kemba και πάλι βασικό και ο guard των Νίκς μετρά 29, 21 και 44 πόντους κατά σειρά στα τρία ματς που ξανα έπαιξε βασικός με μέσους όρους 31.3 π, 7.7 ρ, 5.3 ασίστ και 1 λάθος! Must Watch!

Ποιοί λείπουν:

Hawks: G Lou Williams, Trae Young, C Clint Capela

Knicks: G Derrick Rose, C Nerlens Noel , G RJ Barrett ,G Immanuel Quickley

Bucks vs Celtics header 0e98423cb1

Bucks- Celtics

Οι Bucks είναι στο 3-4 χωρίς τον Γιάννη φέτος και με τον Έλληνα σούπερσταρ ανέτοιμο, μετά από την πολυήμερη απουσία λόγω κορονοιού καλούνται να αντιμετωπίσουν τους κακούς – αλλά απρόβλεπτους- Celtics. Ο Jason Tatum και ο Jalen Brown θέλουν να δείξουν στη μεγάλη σκηνή ότι αξίζουν να αναφέρονται ως δίδυμο σταρ και απέναντι στους πρωταθλητές Μπακς έχουν το κίνητρο να το κάνουν, ενώ κακά τα ψέματα η Βοστώνη το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται λίγο καλύτερη με ρεκόρ 6-4 στα τελευταία 10 ματς. Από την άλλη, οι Bucks έστω και με τον Γιάννη ανέτοιμο, μετά την πολυήμερη απουσία του λόγω κορονοϊού, παραμένουν σαφέστατα καλύτερη ομάδα και η λογική λέει ότι θα πάρουν το ματς και θα συνεχίσουν σε καλή τροχιά παρότι οι τραυματισμοί και οι απουσίες στοιχίζουν στην ομάδα του coach Bud, με τον Pat Connaughton να είναι ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει χάσει ματς για φέτος.

Screenshot 2021 12 24 at 23 51 43 3abbf2f7 4708 4a9d b0ee 6041fb5c2f4f poster jpg WEBP Image 660 371 pixels

Ποιόν να δούμε: Ο DeMarcus Cousins, άλλος ένας πρώην σουπερσταρ, παίρνει την ευκαιρία του σαν βασικός και στα δύο τελευταία ματς μετρά κατά μέσο όρο 20 πόντους και 8 ριμπάουντ με τους Μπακς να έχουν 2/2. Ο καλός Cousins είναι ακόμα game changer.

Ποιοι λείπουν:

Celtics: C Al Horford, F Grant Williams ,G Josh Richardson

Bucks: G Grayson Allen, C Bobby Portis, C Brook Lopez

suns warrirs

Suns-Warriors

Οι δύο καλύτερες ομάδες της λίγκας κονταροχτυπιούνται τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων σε ένα ματς που ανεξάρτητα από τις απουσίες θα είναι καθηλωτικό. Οι Suns κέρδισαν στο πρώτο μεταξύ τους ματς, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ στο δεύτερο οι Warriors με πρωταγωνιστές τους Curry- Wiggins διέλυσαν τους Suns. Το Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι είναι όμως κάτι διαφορετικό. Οι Warriors έχουν βασικότατες απουσίες, ενώ οι Σανς είναι σχεδόν πάνοπλοι και αυτό ίσως καθορίσει το παιχνίδι. Όμως, οι Warriors είναι η καλύτερη άμυνα της λίγκας και μια ομάδα με τέτοιο βάθος που νικά άνετα ενώ έχει τόσες απουσίες! Είναι δεδομένα το ματς της βραδιάς.

usatsi 17088688 168388303 lowres

Ποιόν να δούμε: Τον πιο must watch παίκτη της σεζόν στη λίγκα, τον υποψήφιο mvp και κορυφαίο σουτέρ όλων των εποχών που έρχεται από ένα ματς 46 πόντων με 22 σουτ. Τον Στεφ Κάρι.

Ποιοί λείπουν:

Warriors: Andre Iguodala, Damion Lee, Andrew Wiggins, Jordan Poole, Klay Thompson, James Wiseman

Suns: Frank Kaminsky, Abdel Nader, Dario Saric