Skip to main content

Καταργήθηκε η λογική για μια φάση που δεν είχε τίποτα το αντιαθλητικό

 Η αστοχία του Νέντοβιτς, το λάθος του Νικολαΐδη και η επικίνδυνη ελληνική μπασκετική πραγματικότητα. Το «Shot Clock» παίρνει θέση.

Αναλυτικά:

Δεν ήταν παρά μια άτυχη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο που βλέπουμε σε όλα τα γήπεδα μπάσκετ του πλανήτη: από τα 3x3 με φίλους μέχρι τα σαλόνια του ΝΒΑ. Κι όμως, η στιγμή του τραυματισμού του Νεμάνια Νέντοβιτς πυροδότησε μια τεράστια σύγκρουση στο ελληνικό διαδίκτυο για το αν και κατά πόσο ο Αλέξανδρος Νικολαίδης (που αγωνίζεται στην ομάδα του ως δανεικός από τον ΟΣΦΠ) το έκανε επίτηδες (!) έχοντας κάποιο... ολυμπιακό σχέδιο. Κάπου εκεί, η λογική αντικαταστάθηκε από εκατοντάδες σχόλια στο Instagram του νεαρού διεθνή...

Η ελληνική μπασκετική πραγματικότητα είναι από αστεία έως επικίνδυνη. Όπως και η αρχική δήλωση του Νεντο στο twitter. Αρκεί να έχεις παίξει ελάχιστο μπάσκετ στη ζωή σου για να καταλάβεις ότι η κίνηση του Νικολαιδη δεν έχει καμία πρόθεση. Ας το δούμε πρώτα μπασκετικά, Ο αμυνόμενος δεν έχει καν εικόνα του που βρίσκεται ο Νεντο, ο οποίος βγάζει το κορμί του προς τα μπροστά. Δεν υπάρχει non basketball κίνηση από πλευράς του αμυντικού, η κίνηση δεν έχει σχέση πχ με τη κίνηση που είχαμε δει από τον Pachulia στον Leonard στο παρελθόν. Κάθε άλλο!

Το αν ο Νικολαιδης δε πήγε στον τραυματισμένο παίκτη είναι λάθος, αλλά είναι και άλλη συζήτηση. Αν βάλει κανείς μπροστά το μπασκετικό και όχι το οπαδικο κριτήριο αυτή η φάση δεν είναι σε καμία περίπτωση μια αντιαθλητική προσπάθεια. Η ανάλυση της φάσης μπορεί να γίνει. Μπορούν να βγουν συμπεράσματα πχ για την κίνηση του ποδιού του αμυντικού, αλλά και αντίστροφα για την κίνηση του επιτιθέμενου. Από εκεί και πέρα, στο μη μπασκετικο: Το να γράφει κάτι τόσο κακό και άστοχο (ακόμη και μέσα στη στεναχώρια του για ακόμη ένα τραυματισμό) ένας παίκτης του βεληνεκούς του Νεντο είναι πολύ άσχημο, γιατί δίνει πάτημα στο κοινό -που είναι σαφές ότι δε γνωρίζει καλά το άθλημα-, να επιτεθεί σε έναν παίκτη γιατί...έτσι.

Περαστικά στο Νεντο. Ο τραυματισμός του στοιχίζει και σε αυτόν και στον ΠΑΟ. Ο Νικολαιδης θα έπρεπε να τσεκάρει τον τραυματία αντίπαλο του. Ως εκεί, στο ηθικό επίπεδο. Μπασκετικά. όλα τα υπόλοιπα είναι απλά οπαδισμος. Και από αυτόν θα κρατήσουμε αποστάσεις ανεξαρτήτως ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ.

YΓ:Ο ίδιος ο Νεντο με το τελευταίο του tweet, ευτυχώς βάζει τέλος στην όλη φάση που επικράτησε για μια φάση που βλέπουμε σε όλα τα γήπεδα του πλανήτη: από τα 3on3 μέχρι το ΝΒΑ.

Περαστικά στον ατυχο Σέρβο παιχταρα.