Skip to main content

Η Μπαρτσελόνα υπέγραψε έναν γκαρντ με ελίτ χαρακτηριστικά

Το Shot Clock γράφει για την win - win επιλογή του Exum να υπογράψει στους Καταλανούς.

Η καριέρα του Dante Exum στο ΝΒΑ πήγε όσο πιο καταστροφικά μπορεί να πάει.

Οι ικανότητες του όμως είναι δεδομένες. Τα φυσικά του προσόντα επίσης, όπως και τα εξαιρετικά του τουρνουά με την εθνική Αυστραλίας.

Η επιλογή του Exum να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα είναι μια win-win συνθήκη: Η ομάδα του Σάρας θέλει elite Point guard όσο ο Νικ Καλάθης είναι τραυματίας. Ο Αυστραλός θέλει να παίξει σε υψηλό επίπεδο και υπέγραψε με ΝΒΑ out.

Η δυσκολία δεν θα είναι η προσαρμογή στο "ευρωπαϊκό" παιχνίδι, αλλά περισσότερο στις συνήθειες ενός προπονητή που δεν ενδιαφέρεται για το πώς οι παίκτες θα εγκλιματιστούν, αλλά δίνει όλο το βάρος στο άμεσο αποτέλεσμα.

Η Barcelona παίρνει έναν παίκτη με ελίτ χαρακτηριστικά, αποδεδειγμένα στο FIBA basketball μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε. Το αν θα τον εκμεταλλευτεί ή όχι είναι και λίγο θέμα δικό της.

Τα πρόσφατα παραδείγματα με καλούς παίκτες που γίνονται "θύματα" των προπονητών τους στην Ευρώπη είναι πολλά. Ο Emanuel Mudiay μετρούσε 25 πόντους μ.ο. στα πρώτα του παιχνίδια και μετά από δύο κακά ματς έμεινε εκτός ροτέισον (!). Ο Ιβάνοβιτς κόντεψε να πετάξει τον Wade Baldwin εκτός ροτεισον και πολλά άλλα.

Ο Exum, βάσει ταλέντου, δεν έχει σχέση με τους παραπάνω. Ακόμη και στο ΝΒΑ είχε πολύ καλά διαστήματα που πάντα έληγαν με τραυματισμό.

Τώρα έχει μια περίεργη, μα τεράστια ευκαιρία να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο.