Skip to main content

Επτά σημειώσεις από την πρεμιέρα του ΝΒΑ

Το Shot Clock παρακολούθησε τα παιχνίδια της πρεμιέρας του ΝΒΑ και παρουσιάζει επτά πράγματα που του έκαναν εντύπωση, από τις αναμετρήσεις σε Μιλγουόκι και Λος Άντζελες.

1. Οι Bucks, με περίσσια αυτοπεποίθηση και με το Coach Bud basketball στα καλύτερά του, διέλυσαν τους Nets έχοντας 25 ασίστ για 7 λάθη, ενώ οδήγησαν τους Nets σε μόλις 19 ασίστ για 12 λάθη, ενώ για άλλη μια φορά τους έκαναν outrebound με 54 έναντι 44.

giannis griffin 1 570x325

2. Πρωταγωνιστής σαφώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 32 πόντους, 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 μπλοκ, έχοντας 7 στις 9 βολές. Ο Γιάννης είναι ξεκάθαρο ότι έχει δουλέψει σκληρά και η αυτοπεποίθησή του μιλά από μόνη της. Χθες ήταν απλά, ασταμάτητος.

3. 26 λεπτά συμμετοχής και 15 πόντοι για τον Jordan Nwora που φαίνεται να έχει αλλάξει επίπεδο! Την ίδια στιγμή, γεμάτο ματς και από τον Grayson Allen που κολλά γάντι με την ομάδα και παρά το 3/10 σουτ, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του pace and space οικοδομήματος των Bucks.

lebron davis54353

4. Τεράστιο ματς από Λεμπρόν και AD. Πολύ κακό ματς από Στεφ (και ας έκανε τριπλ νταμπλ). Κι όμως οι Warriors κέρδισαν τους Lakers πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Bjelicatyr

5. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Nemanja Bjelica ( όντως!). Το Warriors basketball πάει γάντι σε ένα παίκτη που εμείς στην Ευρώπη ξέρουμε ότι δεν είναι απλά floor spacer, αλλά ξέρει πολύ μπάσκετ και είναι ο ορισμός του Point Forward. O πρώην MVP της Ευρωλίγκας έκανε ίσως το καλύτερο ματς στην πολύχρονη καριέρα του στο ΝΒΑ, πάνω που όλοι τον είχαν ξεχάσει.

6. Οι Warriors είχαν 6 παίκτες με πάνω από 10 πόντους σε ένα ματς που έκαναν πολλά λάθη και έχασαν πολλά σουτ, αυτό είναι επικίνδυνο για κάθε ομάδα. Την ίδια στιγμή, η άμυνα τους με Draymond και Wiggins σε load management λόγω τραυματισμού φάνηκε να μπορεί να κοντρολάρει μια ομάδα με το βάθος των Lakers.

7. Πολύ κακό ντεμπούτο για τον Westbrook, αλλά τα προβλήματα των Lakers αυτή τη στιγμή είναι πιο ριζικά και έχουν να κάνουν με τους ρόλους και το spacing. Είναι ομάδα που θα είναι έτοιμη μετά το Δεκέμβρη.