Skip to main content

Πέντε... under the radar παίκτες, που ξεχωρίζουν ήδη στην Ευρωλίγκα

Το Shot Clock εντοπίζει κάποιους από τους όχι και τόσο αναμενόμενους πρωταγωνιστές σε αυτό το ξεκίνημα της διοργάνωσης

Πολλές φορές, για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ευθύνονται αρκετά πράγματα. Κάποια απο αυτά είναι το badget, το προπονητικό team, η χημεία και οι ρόλοι της κ.α. Βέβαια, πολλές φορές το κόλπο για τις ομάδες βρίσκεται στο να βρίσκουν διαμάντια μέσα στα... αζήτητα, πράγμα που είναι στην πραγματικότητα η ικανότητα των ομάδων να παίρνουν παίχτες απο χαμηλότερο επίπεδο και να τους ανεβάζουν κατακόρυφα τη φήμη, το επίπεδο και φυσικά το κασέ ή να παίρνουν παίκτες που απέτυχαν στα πιο πάνω σκαλοπάτια και να τους κάνουν εκ νέου εξαιρετικά χρήσιμους. Πάμε εμείς να δούμε, πέντε παίκτες που έχουν κάνει σημαντικό προσωπικό limit up στο νέο τους περιβάλλον, στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας.

wade baldwin fc bayern munich eb20

5. Wade Baldwin

O 24χρονος guard έδειξε και πέρσι κάποια στοιχεία που μπορούσαν να τον κάνουν να ξεχωρίσει, όμως η γενική του εικόνα στον Ολυμπιακό άφησε αρνητικό πρόσημο στους φίλους της ομάδας του Πειραιά. Φέτος, υπο τις οδηγίες του coach Trinkieri το πρώην 17o pick του draft του 2016 φαίνεται να έχει αλλάξει επίπεδο, όντας ο παίκτης που οδηγεί τη Bayern σε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Η τοποθέτηση του ως main ball handler του έχει δώσει αυτοπεποίθηση και το high pick and roll game που τρέχει με βάση αυτόν ο Ιταλός coach είναι αποτελεσματικότατο. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η Bayern να παρουσιάζεται ανταγωνιστική και ο Baldwin να μετρά 16 πόντους, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα μέσο όρο.

moustapha fall ldlc asvel villeurbanne eb20

4. Mustapha Fall

Ο Γάλλος γίγαντας της ASVEL έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή Ευρωλίγκα παρότι ελάχιστοι πίστευαν σε τόσο γρήγορη προσαρμογή του στο υψηλό επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι η ASVEL μετρά μόνο ήττες, ο Fall δείχνει εξαιρετικά στοιχεία. Είναι πραγματικά dominant κάτω απο τη μπασκέτα σουτάροντας με 75% στο δίποντο, ενώ οι μέσοι όροι των 12 πόντων, 5.5 ριμπαούντ και 2 μπλοκ ίσως αρκούν για να καταλάβουμε πόσο εντυπωσιακός είναι στα πρώτα του ματς στο υψηλότερο ευρωπαικό επίπεδο.

rokas giedraitis td systems baskonia vitoria gasteiz eb20

3. Rokas Giedraitis

Ο Giedraitis φαίνεται να έχει βάλει ως στόχο να καθιερωθεί ως ένας απο τους καλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη και μετά την περσινή φανταστική του σεζόν με τα χρώματα της Alba, φέτος ξεκινά δυναμικότατα με την Baskonia έχοντας μέσους όρους των 19 πόντων και 4 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με 50% σε fg και τρίποντο! Είναι δεδομένο ότι Λιθουανός δεν προσφέρει πολλά πράγματα πέρα απο το σκοράρισμα και η αμυντική του προσήλωση είναι συχνά ύποπτη. Ωστόσο, δείχνει στοιχεία βελτίωσης και σίγουρα φέτος ξεχωρίζει απο νωρίς.

langson hall crvena zvezda mts belgrade eb20

2. Langston Hall

Ο Αμερικάνος guard του Ερυθρού Αστέρα μας είναι ιδιαίτερα γνωστός στον Ελλαδικό χώρο μιας και είχε ένα πέρασμα απο τον Προμηθέα. Φέτος, ντεμπουτάροντας στο επίπεδο της Ευρωλίγκας δείχνει έτοιμος για την πρόκληση μετρώντας 9.5 πόντους και 7 ασίστ. Σίγουρα, αυτοί οι αριθμοί δύσκολα θα κρατηθούν ίδιοι, καθώς το σκοράρισμά του αναμένεται να ανέβει κοντά στους 12 πόντους, ενώ οι ασίστ του να πέσουν κοντά στις 5. Καθόλου άσχημα δηλαδή για έναν πρωτάρη σε αυτό το επίπεδο, αλλά φανερά έτοιμο παίκτη.

alex poythress zenit st petersburg eb20

1. Alex Poythress

Με τον Αμερικάνο πρώην σταρ του high school ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα και σε προηγούμενο άρθρο στη σελίδα μας. Ο Poythress δε κατάφερε να παίξει στο επίπεδο του ΝΒΑ, όμως το skillset του είναι ιδανικό για το υψηλότερο Ευρωπαικό επίπεδο και παρέα με τον Kevin Pangos είναι οι δύο παίκτες που τραβάν απο το χέρι την Ζενίτ στο εντυπωσιακό 2-0. Ο Poythress δείχνει στοιχεία εντυπωσιακού mobile ψηλού συνδυάζοντας αθλητικότητα και awareness και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η στατιστική του γραμμή είναι 11.5 πόντοι, 7 ριμπάουν και 2 τάπες, αλλά η παρουσία του μέσα στο γήπεδο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Ο απόφοιτος του Kentucky φαίνεται προορισμένος για υψηλές πτήσεις στην Ευρωλίγκα και ο Pascual έτοιμος για άλλη μια φορά να βγάλει άσσο απο το μανίκι του.

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook