Skip to main content

Χουχουλής: «Ο Πανερυθραϊκός έχει γίνει πια ομάδα με μέταλλο, δεν παρατάει τίποτα»

Ο Πανερυθραϊκός ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του στο πρωτάθλημα της Elite League, με τον Δημήτρη Χουχουλή να μιλά για το θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο EOK WEB Radio:

Για τη νίκη τους επί του Μίλωνα: «Ο Πανερυθαϊκός είναι χρόνια στην Elite League, οπότε όπου παίζει πάει να κερδίσει. Δεν ήταν έκπληξη η νίκη μας, ήταν όμως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο προβάδισμα είχε ο Μίλωνας. Ο λόγος είναι ότι είναι μια ομάδα έτοιμη, που είχε «χτιστεί» πέρυσι, με παίκτες από το πάνω επίπεδο. Απόδειξη αυτού είναι ότι στο περσινό πρωτάθλημα, με σημαντικούς αντιπάλους, το πήρε αήττητος. Σίγουρα είχε το προβάδισμα, γιατί σ’ αυτήν την ομάδα που είχε «χτιστεί» την περσινή χρονιά προστέθηκαν ο Μπαρτ και ο Κανονίδης, δύο παιδιά με τεράστια εμπειρία. Ο Μίλωνας είχε απέναντί του μια ομάδα με 10 καινούργιους παίκτες, που είναι μαζί 7 βδομάδες. Ήταν δύσκολο το έργο μας, αλλά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, έβγαλαν μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο, ήταν πολύ συγκεντρωμένα και όπως πάντα χρειάζεσαι και τύχη, την είχαμε. Παρ’ όλα αυτά, δε λέει τίποτα, είναι μόλις η 1η αγωνιστική και στην Elite League δεν ξέρεις πού κερδίζεις και πού χάνεις. Θέλει υπομονή, όχι μεγάλα λόγια».

Για το ότι φέτος ο Πανερυθραϊκός δεν έχει «κορμό» προηγούμενης χρονιάς: «Τα προηγούμενα χρόνια, βασιζόμενοι στο πλάνο της διοίκησης να δίνει χώρο σε Έλληνες παίκτες και νεαρούς σε ηλικία, “χτίσαμε” και πέρυσι είχαμε τους καρπούς φτάνοντας 40’ πριν την Α1. Η ομάδα όμως δεν τα κατάφερε. Δεν ήταν αυτοσκοπός η άνοδος, αλλά ό,τι κάναμε ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο, την άνοδο όμως η διοίκηση θα τη στήριζε. Ενώ η ομάδα δεν τα κατάφερε, αυτά τα παιδιά με τη δουλειά τους και την ευκαιρία που πήραν απ’ τον Πανερυθραϊκό, ή πήγαν στην Α1 ή διπλασίασαν τις μετοχές τους σε άλλες ομάδες. Αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνεται κάθε χρόνο, αλλά μακάρι να τα καταφέρνουμε. Έτσι κι αλλιώς, το πλάνο αυτής της ομάδας αυτό θα είναι».

Για τον Ηλία Θεοδώρου: «Ήταν πολύ σημαντικός για το παιχνίδι. Όμως έβαλε το πιο καθοριστικό σουτ του αγώνα, όταν πέρασε ο Μίλωνας τρεις πόντους μπροστά. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις μέταλλο και ο Ηλίας έχει μέταλλο. Μακάρι να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί, να βοηθήσει τον Πανερυθραϊκό και να βοηθηθεί μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία. Ήταν πολύ κομβικός».

Για την αντίδραση της ομάδας του όταν πέρασε μπροστά ο Μίλωνας στα τελευταία λεπτά: «Ο Πανερυθραϊκός έχει γίνει πια ομάδα με μέταλλο, δεν παρατάει τίποτα. Έρχεσαι στη Νέα Ερυθραία και το σκέφτεσαι. Αυτό έγινε μέσα από δουλειά χρόνων, όχι τώρα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, δε γίναμε ομάδα μιας χρονιάς και να λέμε ότι τα κάναμε όλα ωραία. Δουλεύουμε κάθε χρόνο, απ’ τα αναπτυξιακά μας μέχρι την πρώτη ομάδα. Έχουμε πλάνο, προσπαθούμε, κάνουμε λάθη, αλλά προσπαθούμε κάθε χρόνο να τα διορθώνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι».