Skip to main content

Ο Πέτρος Μελισσαράτος στο Superbasket: «Θέλουμε να έχουμε υψηλούς στόχους, να είμαστε πολύ σκληροί στην άμυνα»

 O σέντερ του Μίλωνα, Πέτρος Μελισσαράτος μίλησε στο superbasket.gr, για την φιλοσοφία και την νοοτροπία της ομάδας του, αλλά και το πώς εξετάζει την απαιτητική πρόκληση της Elite League για την νέα αγωνιστική σεζόν.

Μετά από την άνοδο από την Β' Εθνική και το αήττητο πρωτάθλημα, ο Πέτρος Μελισσαράτος θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν να προσφέρει στον Μίλωνα με το δυναμισμό και το πάθος που τον διακρίνουν και στην Elite League, στην οποία έχει και μεγάλη εμπειρία και πολλές παραστάσεις.

Ο "πύργος" των "πρασίνων" πέρσι ήταν από τους καθοριστικούς παίκτες για την ομάδα, που την οδ΄ήγησαν στην άνοδο στην δεύτερη εν τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ μετά από 16 χρόνια, έχοντας κατά μέσο όρο 11 πόντους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο 30χρονος Έλληνας σέντερ έχει την φήμη...του ανθρώπου που ανέβαζει ομάδες, καθώς είχε κερδίσει την άνοδο από την Α2 στην Basket League, τόσο με την Καστοριά, όσο και με τον Ολυμπιακό Β', ενώ το πέτυχε και πέρσι με τον Μίλωνα στην Β 'Εθνική.

 Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Πέτρος Μελισσαράτος στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου για την νέα αγωνιστική σεζόν και τι απαιτήσεις θεωρείς ότι θα έχει η νέα χρονιά στην Elite League;
 
"Σίγουρα η φετινή χρονιά θα είναι πάρα πολύ απαιτητική όσον αφορά τους αγώνες και το επίπεδο. Εμείς θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί. Να έχουμε υψηλούς στόχους. Και με την βοήθεια του Θεού, να έχουμε και υγεία. Νομίζω πως θα πάνε όλα καλά".
 
Πώς βλέπεις τα δεδομένα για την ομάδα σου μετά τις άλλαγες στην πρώτη σεζόν της Elite League;
  
"Η ομάδα έχει ότι ακριβώς χρειάζεται για να ανταπεξέλθει σε οποιδήποτε φορμάτ στην Α2. Οπότε είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Η ομάδα εδώ είναι μια οικογένεια, για αυτό πιστεύω δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα". 
 
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και κείμενο
 
 Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και την νοοτροπία θέλετε να έχετε στο παρκέ;
 
"Σίγουρα θέλουμε να είμαστε πολύ σκληροί στην άμυνα. Άλλωστε η άμυνα είναι αυτή που δίνει τα πρωταθλήματα. Και από εκεί και πέρα, έχουμε όλο το ταλέντο, το επιθετικό μας παιχνίδι και φυσικά, μέρα με την μέρα, προπόνηση με την προπόνηση και παιχνίδι και το παιχνίδι, θα γινόμαστε ακόμη καλύτεροι και θα καταφέρνουμε να έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο.".
 
Θα ήθελα να μας μιλήσεις για την θέση του σέντερ και για τις ιδιαιτερότητες που έχει σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι η Elite League.
"Η Α2 είναι μια κατηγορία που παίζω αρκετά χρόνια, έχω αρκετή εμπειρία και γνωρίζω τι ακριβώς χρειάζεται. Θα προσπαθήσω να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ μέσα από την συνολική προσπάθεια και καλός εχόντων των πραγμάτων, θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της".