Skip to main content

Ο Νίκος Καραγιάννης στο Superbasket: «Δουλέψαμε σοβαρά όλο το χρόνο, δεν χαλαρώσαμε ποτέ και στο τέλος η ανταμοιβή ήταν το αήττητο»

 Ο προπονητής του Μίλωνα, Νίκος Καραγιάννης μίλησε στο superbasket.gr, για την περσινή ιστορική χρονιά των Νεοσμυρνιωτών στην Β' Εθνική και την άνοδο στην Elite League ως αήττητοι, υπογραμμίζοντας τα στοιχεία που θέλει να κρατήσει η ομάδα του και την νέα σεζόν σχετικά με την φιλοσοφία και με την νοοτροπία της.

Ο Μίλωνας τα τελευταία δύο χρόνια έχει πετύχει σπουδαία πράγματα στα ελληνικά πρωταθλήματα, αφού με δύο ανόδους, κατάφερε να βρεθεί από την Γ' Εθνική στην Elite League. 

Ο αρχιτέκτονας αυτής της πορείας από τη Γ εθνική έως την Elite League και ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας είναι ο κόουτς Νίκος Καραγιάννης, ο οποίος θα συνεχίσει να έχει τα ηνία και την νέα αγωνιστική σεζόν στην δεύτερη εν τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. 

 Ο Έλληνας προπονητής έχει χαρακτηριστεί και ως "μέτρ των ανόδων", γιατί μετρά  επτά ανόδους στο βιογραφικό του, δύο με τον Μίλωνα, τρεις με το Περιστέρι, μια με τον Ιωνικό και μια με την Καστοριά.

Οι Νεοσμυρνιώτες επιστρέφουν στην Elite League μετά από 16 χρόνια, πετυχαίνοντας την τέταρτη άνοδο τους στην δεύτερη κατηγορία, ενώ θα επεκτείνουν τις παρουσίες στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει εθνικής λίγκας στις 16 και βρίσκονται  στην τρίτη θέση της σχετικής  λίστας. 

 Επίσης, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι ο πέμπτος τίτλος των "πράσινων" στο παλμαρέ τους, ενώ κατόρθωσαν να γίνουν  η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Β Εθνικής από το 1987 έως σήμερα, οπού σε μια σεζόν  δεν ηττήθηκε  σε κανέναν αγώνα.

 Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο προπονητής του Μίλωνα, Νίκος Καραγιάννης στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σας για την νέα αγωνιστική σεζόν, στην οποία ο Μίλωνας θα αγωνίζεται στην Elite League;
 
"Στήνουμε την ομάδα για την Α2. Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι τώρα. Φτιάχνουμε μια ομάδα, η οποία θα είναι πλήρως ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα της Elite League"
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή..
 
Πώς βλέπετε όλες αυτές τις αλλαγές που ξεκίνησαν από πέρσι στο πρωτάθλημα Elite League;
 
"Οι αλλαγές είναι προς το καλύτερο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γενικότερα του κόσμου για αυτό το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο ελληνικό μπάσκετ. Με την έλευση του κ. Λιόλιου, έχουν γίνει αλλαγές προς το καλύτερο. Νομίζω ότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα με τα playoffs, τα play in και τα play out, όλες οι ομάδες θα είναι ανταγωνιστικές μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος".
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την φιλοσοφία και για την νοοτροπία της ομάδας σας;.
 
"Είμαστε μια ομάδα, η οποία είναι οικογένεια. Είμαστε σε ένα μεγάλο σύλλογο. Προερχόμαστε από δύο σερί ανόδους. Από την περσινή άνοδο που την πετύχαμε αήττητοι και γράψαμε ιστορία, κρατήσαμε εννέα παίκτες από την περσινή σεζόν και με την συμβολή της διοίκησης και του κ. Αγγελόπουλου, στήνουμε μια ομάδα, η οποία θα είναι πλήρως ανταγωνιστική για αυτό το πρωτάθλημα".
 
Ο Μίλωνας  κατάφερε να πάρει μέσα σε δύο χρόνια, δύο ανόδους στην Β' Εθνική και στην Γ' Εθνική. Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για αυτό το κατόρθωμα σας.
 
"Ήταν μια περίοδος όνειρο. Όταν μια ομάδα καταφέρνει να μην χάσει ένα χρόνο ολόκληρο νομίζω ότι το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Είχα την τύχη να έχω εξαιρετικούς συνεργάτες. Όλο το τιμ δούλεψε επαγγελματικά, οι συνεργάτες μου στο πάγκο, ο φυσιοθεραπευτής, ο γυμναστής, ο τιμ μάνατζερ. Ήταν μια ομάδα, η οποία έγραψε ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα που ήμασταν μέλη αυτής της ομάδας, κάνοντας το αήττητο".
 
Επίσης, θα επιθυμούσα να μας μιλήσετε και για το αήττητο πρωτάθλημα που κατακτήσατε φέτος, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Β' Εθνική. 
 
"Δουλέψαμε σοβαρά όλο το χρόνο.Είδαμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά. Το μυστικό μας ήταν ότι δεν χαλαρώσαμε ποτέ και στο τέλος η ανταμοιβή ήταν το αήττητο". 
 
Ποια πράγματα, ποια στοιχεία από την περσινή χρονιά, θέλετε να κρατήσετε στο παιχνίδι σας στην νέα αγωνιστική περίοδο;
 
"Το γεγονός ότι εννέα παίκτες από την περσινή ομάδα θα είναι και του χρόνου λέει πολλά πράγματα. Η περσινή ομάδα μας κατάφερε να είναι η καλύτερη άμυνα και η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με goal average στους 20 πόντους. Αυτό που με χαρακτηρίζει όλα τα χρόνια είναι η πολύ καλή άμυνα που παίζουν οι ομάδες μου σε συνδυασμό με την επίθεση που θέλω να έχει μια ομάδα πολλές λύσεις".
 
 Μπορεί να είναι εικόνα πλήθος
 
Προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η μεταγραφή του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ στην ομάδα σας. Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για αυτήν την μεταγραφή.
 
"Είναι ένας παίκτης κόσμημα για την Elite League. Είναι ένας παίκτης ευγνωσμένης αξίας. Ένας παίκτης που έχει παίξει σε όλα τα επίπεδα, αφού έχει αγωνιστεί και στην Euroleague, αλλά και σε τρεις ηπείρους. Είναι ένας παίκτης που ήταν το δώρο του κ. Αγγελόπουλου, ο οποίος είναι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας μπάσκετ". 
 
Μπορεί να είναι γραφικό 2 άτομα, άτομα που παίζουν μπάσκετ, φανέλα μπάσκετ και κείμενο