Skip to main content

Τώρα υπάρχει ανισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες;

Ο Ακάλυπτος χαίρεται ειλικρινά με το ΟΚ για επανέναρξη στην Α1 γυναικών και την Α2 ανδρών (προπονήσεις), αλλά αναρωτιέται ποια η διαφορά με την Α2 γυναικών και το υπόλοιπο μπάσκετ που λαχταρά να ξαναμπεί στα γήπεδα

Η είδηση της επανέναρξης της Α1 γυναικών και των προπονήσεων στην Α2 ανδρών είναι πολύ σημαντική από κάθε άποψη. Αρκεί βέβαια και να προχωρήσει στην πράξη και η Ομοσπονδία και να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα τις γυναίκες. Και όταν έρθει η ώρα, να ξεκινήσει και την Α2 ανδρών. Γιατί δεν είναι κανένας σίγουρος για την ετοιμότητα των αρχών στο μπάσκετ και κυρίως των ομάδων που θα κληθούν να αναλάβουν ευθύνες.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί αρχίζουν προπονήσεις μόνο στην Α2 ανδρών και όχι στην Α2 γυναικών; Α2 είναι η μία, Α2 και η άλλη. Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε; Δεν λέμε ότι αν δοθεί το ΟΚ θα αρχίσουν όλα, άλλωστε πολλές - αν όχι οι περισσότερες - από τις ομάδες δύσκολα θα τα καταφέρουν να βρεθούν στο παρκέ. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα της ΕΟΚ και των συλλόγων, που κι αυτοί θέλουν από την πλευρά τους οικονομική βοήθεια από το κράτος.

Το ερώτημα προς την ΓΓΑ και το Υπουργείο είναι γιατί υπάρχει διαχωρισμός σε άνδρες και γυναίκες. Όπως και γιατί δεν μπαίνουν στις προπονήσεις η Β' Εθνική και οι υπόλοιπες Εθνικές κατηγορίες. Και τα τοπικά. Και οι Ακαδημίες. Όποιος μπορεί να αντέξει τα προβλεπόμενα, ας προχωρήσει. Ας ανοίξουν τα γήπεδα και όσοι δεν αντέχουν, ας μην το προσπαθήσουν.

Α, για να τελειώνουμε. Είχαν ενοχληθεί πάρα πολύ στο Υπουργείο όταν σε μια ανακοίνωση οι παίκτριες της Α2 θεώρησαν ρατσιστικό το διαχωρισμό της Α2 ανδρών με την Α2 γυναικών. Γιατί θεωρούσαν πως δεν υπήρχε ούτε διαχωρισμός, ούτε ρατσισμός. Έλεγαν πως δεν αναφέρεται πουθενά η Α2 ανδρών; Τώρα που αναφέρθηκε; Υπάρχει διαχωρισμός και ρατσισμός;

Με τιμή

Ο Ακάλυπτος