Skip to main content

Ο διεθνής διαιτητής και η παλιά λογική που δεν αλλάζει

Ο Ακάλυπτος γράφει για τα νέα μυαλά της ΕΟΚ που φαίνεται πως δεν έχουν καμία διαφορά από τα παλιά, όπως φάνηκε και στην περίπτωση ορισμού διαιτητή στην Α1

Πιο κοντά από ποτέ βρέθηκε στην επιστροφή του στην Basket League διεθνής διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη,  σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος.

Ήταν κεντρική απόφαση - με ξεκάθαρο ΟΚ από υψηλά κλιμάκια της Ομοσπονδίας μπάσκετ με σκοπό ενδεχομένως να λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα ετών που βρίσκεται στα δικαστήρια - και όλα ήταν έτοιμα.

Ουσιαστικά είχε οριστεί-κληρωθεί στο παιχνίδι του Κολοσσού με τον Ηρακλή, αλλά λίγο πριν ανακοινωθούν οι διαιτητές στο site  της ΕΟΚ, έγινε ένας κακός χαμός στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Κάτι που είχε ως συνέπεια να μείνει και πάλι στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ο διαιτητής και να προκληθεί άνευ προηγουμένου αναστάτωση στην Ομοσπονδία. Και εντάξει, τα παλιά μυαλά έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν και δεν κάνει εντύπωση σε κανένα. Το κακό είναι ότι και νέα μυαλά κινούνται στην ίδια λογική, ίσως γιατί παρασύρονται από τον περίγυρό τους.

Με τιμή

Ο Ακάλυπτος