Skip to main content

Ο λόγος που χάλασε του Γουίτινγκτον και η συλλογή πληροφοριών για τον Ουάιτ

Ο "Ακάλυπτος" έχει τις λεπτομέρειες για τις κινήσεις του Παναθηναϊκού.

Με μία κίνηση που αιφνιδίασε αρκετούς καθώς το όνομά του είχε σταματήσει εδώ και καιρό να γράφεται στα πράσινα ρεπορταζ, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Ααρον Ουάιτ. Η απόκτηση του Αμερικανού εμπεριέχει σίγουρα ρίσκο, αλλά πρόκειται και για μια αγορά σε τιμή όχι απλά ευκαιρίας, αλλά ...τελευταίου δεκαημέρου εκπτώσεων που λένε και στην αγορά.
 
Ο Ουάιτ δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Βόβορα, ο οποίος είχε στοχεύσει στον Γουίτινγκτον. Αυτον θεωρούσε εξ αρχής ως ιδανικό αντικαταστάτη του Τόμας και η αλήθεια είναι ότι οι πράσινοι το πάλεψαν αρκετά, αλλά το οικονομικό κομμάτι αποδείχτηκε αξεπεραστο εμπόδιο.
 
Συμφωνα με το περιβαλλον του παίκτη, η πρόταση του Παναθηναϊκού δεν ξεπερνούσε τις 350.000 δολάρια το χρόνο συν ένα έξτρα μπόνους (50.000) σε περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ποσό που θεωρήθηκε αρκετά χαμηλό από τον 27χρονο φόργουορντ και το θέμα βάλτωσε.
Καπως έτσι ενεργοποιήθηκε η περίπτωση του Ουάιτ, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα μετά από την αποτυχημένο πέρασμά του από την Αρμάνι, που τον έστειλε μεσούσης της περσινής περιόδου στην Τενερίφη. Φανταστείτε ότι ο Παναθηναϊκός τον έκλεισε περίπου με τα ίδια χρήματα που έδινε στον Γουίτινγκτον, ενώ μόλις πέρυσι είχε υπογράψει συμβόλαιο 900.000 στο Μιλάνο!
 
Προτού βέβαια ανάψει το πράσινο φως ο Γιώργος Βόβορας φρόντισε να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε. Για το αγωνιστικό του προφίλ, για τον λόγο που παρουσίασε αυτή την κάθετη πτώση στην απόδοσή του, αλλά και για τις... διατροφικές του συνήθειες.
Ο Ουάιτ εδώ και μερικούς μήνες είναι αυστηρά βίγκαν και για κάποιους αυτή η στροφή τον επηρέασε και στο μπασκετ. Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διατροφής εισχωρεί όλο και περισσότερο στον επαγγελματικό αθλητισμό και αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Τενερίφη ο Ουάιτ βρήκε τουλάχιστον 4-5 συμπαίκτες που έχουν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο (ανάμεσά τους και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας). Λέγεται πάντως ότι είναι από τους σοβαρούς βίγκαν...
 
Το σημαντικότερο συμπέρασμα που έβγαλε για τον Ουάιτ ο Βόβορας είναι ότι πρόκειται για έναν 100% παίκτη του προπονητή. Αν ο προπονητής του βρει τον σωστό ρόλο μέσα σε ένα αγωνιστικό μοντέλο που ταιριάζει με τα πράγματα που μπορεί να κάνει καλά ο Ουάιτ, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος. Αν προσπαθήσει να τον χρησιμοποιήσει έξω από το ρεπερτόριό του, τότε θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να προσαρμοστεί.
 
Με τιμή, Ο Ακαλυπτος