Skip to main content

Ένωση Προπονητών ΝΒΑ: Δημιούργησε επιτροπή για τη «Φυλετική Αδικία»

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Αμερική, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και η Ένωση Προπονητών ΝΒΑ, δημιούργησε επιτροπή για την φυλετική αδικία ώστε να αναζητηθούν μεταρρυθμιστικές λύσεις για τις πόλεις των ΗΠΑ. 

Οι Γκρεγκ Πόποβιτς, Στιβ Κερ, Λόιντ Πιρς, Ντέιβιντ Φιτζντέιλ και Σταν Βαν Γκάντι είναι μεταξύ των προπονητών που επιλέχθηκαν στην επιτροπή, ενώ οι 30 προπονητές πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη και τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Προπονητών ΝΒΑ, Ρικ Καρλάιλ, όσο και ο εκτελεστικός διευθυντής Ντέιβιντ Φόγκελ, δήλωσαν στο ESPN ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις ώστε να αναλάβει δράση η εν λόγω επιτροπή.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ως προπονητές του NBA καθοδηγούμε ομάδες ανδρών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αφροαμερικάνοι. Βλέπουμε, ακούμε και μοιραζόμαστε τα αισθήματά τους για αηδία, απογοήτευση, αδυναμία και θυμό. Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, η αστυνομική βαρβαρότητα, το φυλετικό προφίλ και ο ρατσισμός είναι επαίσχυντα, απάνθρωπα και απαράδεκτα».