Skip to main content

NBA: Πόσα είναι τα κέρδη του Μάικλ Τζόρνταν;

Όλος ο μπασκετικός κόσμος ασχολείται με τον... Μάικλ Τζόρνταν και το ντοκιμαντέρ The Last Dance που πρόκειται να προβάλλει τα κατορθώματα του και άγνωστες ιστορίες από την συναρπαστική του καριέρα στο NBA. Πέρα από έξι πρωταθλήματα και σπουδαίους αγώνες, ο Τζόρνταν κατόρθωσε να γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος αθλητής. Το Superbasket.gr αναλύει ποια είναι τα κέρδη του MJ το 2019 και πώς τα απέκτησε.

Σύμφωνα με το clutchpoints, η περιουσία του Μάικλ Τζόρνταν έχει καθαρή αξία 2.1 δις δολάρια, κάτι που τον καθιστά τον πιο πλούσιο επαγγελματία αθλητή στον κόσμο αλλά και τον πρώτο παίκτη που έγινε δισεκατομμυριούχος.

Παρότι λάμβανε μεγάλους μισθούς στο NBA συνολικά γύρω στα 90 εκ. δολάρια, η τόσο μεγάλη αύξηση της περιουσίας του εξηγείται τόσο από τα ποσά που λάμβανε από τους χορηγούς όπως οι  Nike, Gatorade, Hanes, McDonald’s και Upper Deck όσο και από άλλες επιχειρηματικές του κινήσεις.

Θυμίζουμε πως ο θρύλος του NBA αγόρασε τα δικαιώματα των Χόρνετς έναντι 175 εκατομμυρίων δολαρίων πίσω στο 2010 και με σωστές επιχειρηματικές κινήσεις κατάφερε το  franchise να αξίζει σήμερα περίπου 1.5 δις δολάρια. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο MJ πούλησε ένα μερίδιο μειοψηφίας των μετοχών του στους Χόρνετς  αλλά δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτηση από την ομάδα του NBA.

Το 2019 το net worth του 57χρονου πια Τζόρνταν άγγιξε τα 300 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα κέρδη την ίδια χρονιά έφτασαν τα 145 εκατομμύρια δολάρια. Πέρα από τα έσοδα από την ομάδα, αξίζει να αναφέρουμε πως στον Τζόρνταν ανήκουν  πολλά εστιατόρια σε σημαντικές τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ ενώ το brand της Nike, Air Jordan, ως γνωστών στηρίζεται στον δικό του μπασκετικό μύθο, με την Αμερικανική εταιρία ένδυσης να πληρώνει δικαιώματα αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.