Skip to main content

Σκέψεις συνεργασίας NBA-FIBA για την δημιουργία ανεξάρτητου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Sportico , το NBA σκέφτεται την δημιουργία ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος , καθώς οι εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας Raine Group, αναφέρουν πως ο χώρος του μπάσκετ στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή μπορεί να αποφέρουν μέχρι 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Sportico , η διοργανώτρια αρχή του NBA προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Raine Group για να αξιολογήσουν οι δυο πλευρές το ανοιγμά στην Ευρώπη.

Έτσι , λοιπόν το NBA σε συνεργασία με την FIBA σκέφτεται την δημιουργία ενός ανεξαρτήτου πρωταθλήματος , όπως έχουνε κάνει και στην Αφρική με την Basketball Africa League (BAL) από το 2021. Άλλες σκέψεις είναι η δημιουργία ενός πρωταθλήματος από ομάδες υψηλού βελινεκούζ από όλο τον κόσμο όμως , όπως είναι πχ το υπάρχον Intercontinental Cup της FIBA.

Οι εκτιμήσεις της Raine Group , που συνεργάζεται με την διοργανώτρια αρχή του NBA είναι πως ο χώρος του μπάσκετ σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή μπορεί να αποφέρει μέχρι και 3 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Τέλος να σημειωθεί πως το NBA προχώρησε πρόσφατα στην πρόσληψη νέου διευθύνων σύμβουλο για την περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, τον Τζαμέλ Αγκάουα.