Skip to main content

Παπανικολάου: «Ο Σπανούλης είναι η αρχή της ομάδας

Η Εθνική ανδρών προετοιμάζεται για τον πρώτο…τελικό πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απέναντι στην Σλοβενία (6/7, 17:30), με τον Κώστα Παπανικολάου, με δηλώσεις του, να μιλά για την επερχόμενη μάχη με τον Λούκα Ντόντσιτς και την παρέα του, ενώ αποθέωσε και τον προπονητή του, Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά:

Μένουν δύο βήματα, είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά και αγωνιστικά; Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που στηρίζεται σε έναν παίκτη.

"Είναι ένα βήμα ακόμα προς τον στόχο που έχουμε. Για αυτό προπονούμαστε, για αυτό ετοιμαζόμαστε, να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Παίζουμε όπως είπατε και εσείς εκτός κόντρα σε μια ομάδα που έχει έναν παίκτη ο οποίος είναι παγκόσμια φιγούρα να το πω έτσι, όπως έχουμε και εμείς έναν αντίστοιχα.

Είναι μια καλή ομάδα, καλά δουλεμένη. Σίγουρα το μεγαλύτερο κομμάτι της στηρίζεται πάνω στον Ντόντσιτς αλλά δεν είναι μόνο αυτός, είναι και άλλα παιδιά που βοήθανε αλλά όπως έχουν πει πολλοί πριν από μένα και πρώτος ο προπονητής μας, εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα και να είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Να παρουσιάσουμε το πλάνο που θέλουμε να βγάλουμε στο παρκέ όσο το δυνατόν καλύτερα, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και να κοιτάξουμε τη δική μας δουλειά. Ας έχουν οι άλλοι το πρόβλημα πως θα αντιμετωπίσουν τον Γιάννη και εμάς και να μην αγχωθούμε εμείς παραπάνω απ' όσο πρέπει".

Είδαμε στο φινάλε της προπόνησης τον κόουτς να έχει έναν πολύ έντονο λόγο, είστε και εσείς οι παίκτες στην ίδια ψυχολογία;

"Σαφέστατα ο κόουτς είναι αυτός που είναι η αρχή της ομάδας. Αυτός που πρέπει να σε κάνει να πιστέψεις και να σου δείξει πως αυτός πιστεύει πρώτος απ' όλους. Ο κόουτς έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά με όλα τα παιδιά, το έχει περάσει μέσα στην ομάδα. Γνωρίζει άλλωστε πάρα πολύ καλά τα κατατόπια και τον δρόμο προς την επιτυχία και νομίζω ότι έχει αγγίξει όλα τα παιδιά και περάσει το θέλω του στην ομάδα".

Έχοντας αντιμετωπίσει σχεδόν τους πάντες όλα αυτά τα χρόνια, πως νιώθεις λίγο πριν αντιμετωπίσεις τον Ντόντσιτς, νιώθεις δέος, ανυπομονησία;

"Ανυπομονησία, ανυπομονησία γενικά για το παιχνίδι. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι το οποίο έχω πει πολλές φορές πως όταν κάνεις πρωταθλητισμό αυτά ονειρεύεσαι να παίξεις. Σε γεμάτο γήπεδο, πόσο μάλλον στην έδρα μας, με όλους τους Έλληνες και ανυπομονώ να το ζήσω".

Είχαμε τον τραυματισμό του Κώστα Αντετοκούνμπο, είναι αυτό ένα κενό το οποίο καλύπτεται;

"Ο Κώστας είναι σημαντικός παίκτης για εμάς, μην το ξεχνάμε.Είναι ένα κομμάτι του παζλ που ξεκίνησε να δουλεύουμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σταθούμε περισσότερο απ' όσο πρέπει. Σίγουρα μας στεναχωρεί, σίγουρα φαντάζομαι ότι βγάζει εκτός πλάνων αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού μας, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να κοιτάξουμε μπροστά".

Ο Μήτογλου είπε χθες πως αν δεν έπαιζε θα πλήρωνε για να το δει αυτό το ματσάρισμα του Γιάννη με τον Λούκα;

"Δεν είναι μόνο δύο. Ναι είναι παίκτης παγκόσμιας εμβέλιας και πρότυπο για όλα τα παιδιά. Αλλά είναι ένα παιχνίδι που δεν θα είναι ένας με έναν αλλά πέντε με πέντε και σίγουρα σε όλα τα κομμάτια θα πρέπει να τα προσέξουμε".