Skip to main content

Σπανούλης και Αντετοκούμπο δείχνουν τον δρόμο για την Εθνική Ελλάδας 

Μετά από πολύ φορτισμένα παιχνίδια στους τελικούς της Basket League, η Εθνική Ελλάδας άρχισε την προετοιμασία της, με τους κόουτς Βασίλη Σπανούλη και Γιάννη Αντετοκούμπο να δείχνουν το σωστό δρόμο. 

Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία ενόψει των φιλικών αγώνων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και του Προ Ολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ, στις 2-7 Ιουλίου.

Δεν είναι κρυφό, δεν είναι κάτι που συνειδητοποιεί κάποιος που ασχολείται πολύ με το μπάσκετ, το ότι οι τελικοί της Basket League είχαν πολύ ωραίους αγώνες, αλλά υπήρχε μεγάλη ένταση, πολύ μεγάλη αντιπαλότητα και πολύ πίεση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πολλές ατάκες, πολλές οι λογομαχίες, οι οποίες πρωταγωνίστησαν στα social media. Όλο αυτό το βαρύ κλίμα επιβάλλεται να επιφορτιστεί, αφού η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον της. Σε λίγες ημέρες η επίσημη αγαπημένη θα αγωνιστεί σε φιλικούς αγώνες, αλλά και θα συμμετάσχει στο Προ Ολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, εκεί που θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Αν η χώρα μας τα καταφέρει θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει σε τελική φάση του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς αγώνες μετά το 2008. Επίσης δεν...μας πάνε και δεν μας θέλουν τα Προ Ολυμπιακά τουρνουά, γιατί είναι διοργανώσεις που πάντα κάπως αποτυγχάνουμε. 

Ακόμα οι ιθύνοντες και οι άνθρωποι της Εθνικής Ελλάδας δεν έχουν κάνει δηλώσεις, αλλά σίγουρα βασικός στόχος είναι η συμμετοχή στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών αγώνων. Η εξέλιξη και η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ θα έρθει  με τις επιτυχίες και με τις συνεχείς παραστάσεις στο πιο υψηλό επίπεδο. Θα είναι τεράστια επιτυχία σίγουρα αν επιτευχθεί η πρόκριση σε Ολυμπιάδα και από εκεί και πέρα στοχεύει σε μια καλή πορεία.

Πέρα από την προϊστορία μας στα Προ Ολυμπιακά τουρνουά, η Εθνική Ελλάδας έχει να πάρει μετάλλιο 15 χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε επιτυχίες και διακρίσεις. Το τελευταίο χρονικά μετάλλιο είναι το χάλκινο  στο  Eurobasket του 2009 στην Πολωνία. 

Την ώρα που μετά τους τελικούς της Basket League, οι δύο μεριές ανταλλάσσουν ακόμα...τις διαφορετικές απόψεις τους, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλης Σπανούλης και ο αστέρας της γαλανόλευκης, Γιάννης Αντετοκούμπο έδειξαν τον δρόμο με την φωτογραφία στην οποία αγκαλιάζονται... αποδεικνύοντας ότι η επίσημη αγαπημένη πρέπει να είναι ενωμένη, να έχει σύμπνοια και να αποπνέει υγεία. Όλα αυτά θα φέρουν την ηρεμία και συγκέντρωση που απαιτείται για την επιτυχία σε τόσο μικρές σε χρονικό διάστημα διοργανώσεις. Ο V Span και ο Greek Freak δείχνουν το σωστό παράδειγμα τόσο στους ανθρώπους και στους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας όσο και στο πολωμένο κλίμα που υπάρχει. Όπως πάντα αυτοί οι δύο παίκτες αποτελούν πρότυπα εντός και εκτός γηπέδου, αφού οι πράξεις τους πάντα εμπνέονται από μεγάλα ιδανικά και σωστές αξίες. 

Δεν είναι τυχαίο πως στην πρώτη… απαρτία της γαλανόλευκης αποστολής, υπήρχε και χειραψία ανάμεσα στους Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Σλούκα, λίγες μόλις ημέρες μετά το φινάλε των… τεταμένων τελικών της Basket League. Γιατί στο τέλος, πάντα η Εθνική ενώνει…