Skip to main content

Ευρωμπάσκετ 2025 - Ελλάδα και Σπανούλης κάνουν πρεμιέρα στα προκριματικά στο ΣΕΦ κόντρα στην Τσεχία

Πρεμιέρα κάνει στο Group F των προκριματικών η Ελλάδα που υποδέχεται την Τσεχία, με τον Βασίλη Σπανούλη να καθοδηγεί για πρώτη φορά τη γαλανόλευκη σε επίσημο ή ανεπίσημο ματς.  

Πιο συγκεκριμένα η Εθνική Ανδρών συμμετέχει στο ίδιο γκρουπ με τις Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία και Ολλανδία και στο «παράθυρο» της FIBA θέλει να ξεκινήσει με 2 νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα σε Τσέχους και Ολλανδούς. 

Ο Κώστας Παπανικολάου θα είναι τελικά στη 12αδα παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στη γάμπα, ενώ εκτός μένουν και οι Λούντζης, Μήτρου Λονγκ και Ζούγρης οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους με την αποστολή για το ματς με την Ολλανδία. 

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime και την ΕΡΤ 3.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μεγάλη Βρετανία υποδέχεται την Ολλανδία, με τις δυο ομάδες να θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.

Αναλυτικά η αποστολή της Ελλάδας στο ματς με την Τσεχία:

Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Τόμας Ουόκαπ, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος και Κώστας Παπανικολάου.