Skip to main content

Άλλος πληρώνει, άλλος εισπράττει

Ωραία τα είπε η ΕΣΚΑ για τις μεταδόσεις των αγώνων μέσα στη σεζόν, αλλά εύλογες και οι απορίες που δημιουργήθηκαν. Υπάρχουν ομάδες που δεν είδαν με καλό μάτι όσα αποφασίστηκαν και είναι προφανές ότι πολλά απ' όσα γράφτηκαν στην ανακοίνωση, δεν μπορούν να συμβούν. Και φαίνεται πως υπάρχει σημαντική έλειψη γνώσης.
 
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
 
1. Οι ομάδες θα χρηματοδοτήσουν τον εξοπλισμό για τη μετάδοση και γενικά θα αναλάβουν το κόστος, όμως η ΕΣΚΑ θα παίζει ένα τρέιλερ; Προφανώς με τους χορηγούς της. Μάγκες με τα λεφτά των ομάδων.
 
2. Αν την ίδια ημέρα δείχνουν αγώνες live 10 ομάδες την ίδια ώρα πώς θα προβάλλονται στο κανάλι της ΕΣΚΑ στο youtube; Έχει τεχνικά η ΕΣΚΑ τέτοια δυνατότητα; Ή μήπως πιστεύουν πως είναι η cosmote tv με 10 κανάλια;
 
3. Κάποια σωματεία θα θέλουν να δείχνουν και αγώνες μικρών ηλικιών αλλά μόνο για τους γονείς των αθλητών. Οπως γίνεται εδώ και χρόνια σε κλειστά γκρουπ. Πρέπει να υα βάζουν και στο youtube της ΕΣΚΑ; Ισχύει η άδεια; Θα μπαίνει κι εκεί τρέιλερ;
 
4. Για τη διαδικτυακή μετάδοση κάθε αγώνα θα ζητείται άδεια. Δηλαδή άλλη δουλειά δεν θα έχουν κάθε βδομάδα οι ομάδες να ζητάνε άδεια για 15; τμήματα. Γιατί δεν δίνουν γενική άδεια όσο διαρκεί η απαγόρευση θεατών;
 
Ας θυμηθούμε τώρα τι λέει η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ
"Επιτρέπουμε σε όλα τα σωματεία-μέλη της Ένωσης μας, εφόσον επιθυμούν και έχουν την δυνατότητα, να μεταδίδουν με live streaming όλους τους εντός έδρας αγώνες τους, τηρώντας τις εξής προϋποθέσεις :
-να υπάρχει καθ’ όλη την διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα το λογότυπο της ΕΣΚΑ
-κατά διαστήματα της μετάδοσης να προβάλλεται σύντομο βίντεο “trailer” που θα σας δοθεί από την ΕΣΚΑ
-η εκάστοτε αναμετάδοση να μεταδίδεται ταυτόχρονα από το κανάλι της ΕΣΚΑ στο Youtube.
 
Για την δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης (live streaming) κάθε αγώνα τα σωματεία θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση άδειας στην Ένωση.
*Όσον αφορά την άδεια βιντεοσκόπησης αγώνων θα ισχύει η ήδη υπάρχουσα άδεια, η οποία θα πρέπει να είναι ανανεωμένη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και την οποία λαμβάνουν τα σωματεία από την Ένωση.
 
Ευελπιστούμε ότι με την συγκεκριμένη απόφαση, θα δοθεί η δυνατότητα στα σωματεία-μέλη μας να διατηρήσουν την συνεργασία με τους χορηγούς τους ή ακόμα και να αποκτήσουν καινούργιους, εξασφαλίζοντας μια «οικονομική ανάσα» για την κάλυψη των αναγκών τους, και βεβαίως να καταστεί δυνατόν οι φίλαθλοι, οι γονείς και λοιποί ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν έστω και με διαδικτυακή μορφή την αγωνιστική δράση των αγώνων της Ένωσής μας".
 
ΥΓ: Πριν από λίγες μέρες ένας σύλλογος έβγαλε ενημέρωση για να ξεκαθαρίσει ότι δεν υποστηρίζει κάποιον υποψήφιο για τις εκλογές της ΕΟΚ, παρότι βρέθηκε σε συνάντηση μαζί του. Αλήθεια, είπε κανείς πως όποιος βρίσκεται στις συναντήσεις σημαίνει ότι θα ψηφίζει τον υποψήφιο; Και για ποιο λόγο υπήρξε διευκρίνηση; Μήπως υπήρξε και πίεση από κάπου;
 
Με τιμή
Ο ακάλυπτος