Skip to main content

Ζιάγκος: «Οι μικροί διεθνείς χρειάζονται εμπιστοσύνη, υπομονή, αποδοχή και αγάπη»

Στην εικόνα της ομάδας του απέναντι στην Δανία, η οποία ήρθε μία ημέρα μετά την κακή εμφάνιση στο ματς με την Ισπανία, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

“Ήταν ελκυστικό αυτό που παρουσίασαν τα παιδιά και μπράβο τους για την αντίδραση, ανεξαρτήτως δυναμικότητας αντιπάλου”, τόνισε ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και προχώρησε ένα βήμα πιο μακριά τη σκέψη του: “Το ζητούμενό μας είναι η συνέπεια σε όσα πρεσβεύουμε σε νοοτροπία και αγωνιστική ταυτότητα. Οι μικροί διεθνείς χρειάζονται εμπιστοσύνη, υπομονή, αποδοχή κ αγάπη. Η άκυρη μεταλλιολογία στη νίκη και ο αφορισμός στην ήττα αδικεί τη συνολική προσπάθεια και των παιδιών και του Προγράμματος συνολικά. Έχουμε ανήφορο μπροστά μας και ξέρουμε που βαδίζουμε”.

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε, η Ελλάδα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης στη Σερβία μετά από τρεις αγώνες που είχαν όλοι τους διαφορετική ταυτότητα και εξαιτίας του τρόπου παιχνιδιού του αντιπάλου: “Η φάση των ομίλων ήταν διδακτική, μας έκανε όλους καλύτερους και το πρόσημο είναι θετικό. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!”