Skip to main content

Ο Ντάριο Μπριθουέλα στο Superbasket: «Το ματς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΟΑΚΑ ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Ο αστέρας της Ουνικάχα Μάλαγα, Ντάριο Μπριθουέλα μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη (2/11), τόσο για την φιλοσοφία της ομάδας του και το υψηλό επίπεδο του BCL, όσο και για την κατάκτηση του Eurobasket 2022 από την Εθνική Ισπανίας, αλλά και τις αναμνήσεις του από τα φιλικά ματς που έδωσε η γαλανόλευκη με την ρόχα.

Ο Ντάριο Μπριθουέλα ήταν μέλος της Εθνικής Ισπανίας, η οποία κατέκτησε το Eurobasket 2022 στο Βερολίνο. Η Ιβηρική χώρα είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της με τα δύο φιλικά κόντρα στην Εθνική Ελλάδας σε Αθήνα και Μαδρίτη, τα οποία μάζεψαν χιλιάδες κόσμο. Η ρόχα προκρίθηκε από τον όμιλο της Τιφλίδας στην Γεωργία στα νοκ άουτ ματς του Eurobasket 2022 και εκεί παίζοντας αποτελεσματικά, απέκλεισε Λιθουανία, Φινλανδία, Γερμανία και Γαλλία κατά σειρά και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο διεθνής Ισπανός γκαρντ βρίσκεται στην Ουνικάχα Μάλαγα από το 2019 και αποτελεί ένα παίκτη που πάντα δίνει λύσεις και είναι ποιοτικός στο πιο υψηλό επίπεδο, αφού έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι. Ιδιαίτερα, είχε δείξει το ταλέντο του από τις μικρές Εθνικές της Ιβηρικής χώρας, οπού κατέκτησε μεταξύ άλλων το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαικό πρωτάθλημα Κ20 το 2014 στην Ελλάδα.

Η ομάδα από την Ανδαλουσία αδιαμφισβήτητα είναι μια από τις πιο ισχυρές και γνωστές ισπανικές ομάδες με χρόνια παρουσίας στις μεγαλύτερες ευρωπαικές διοργανώσεις, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2005-2006), ένα Κόπα ντελ Ρει (2005), ένα τίτλο στο Eurocup (2017), αλλά και τίτλο στο Κύπελλο Κόρατς (2001).

 

Η Ουνικάχα Μάλαγα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Ισπανίας, όντας στην όγδοη θέση με ρεκόρ 3-3, ενώ είναι αήττητη στον όμιλο της στο BCL με ρεκόρ 2-0.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Ντάριο Μπριθουέλα στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (2/11). Ποια είναι η άποψη σου για την ελληνική ομάδα; Πως σχεδιάζετε να νικήσετε τον ΠΑΟΚ;
 
Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ταλαντούχα backcourt με πολλούς σουτέρ και λατρεύουν να τρέχουν. Θα δώσουμε έμφαση σε αυτό, προσπαθώντας να αποφύγουμε αυτούς τους εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και θα προσέξουμε τους χειριστές της μπάλας.
 
Πως αξιολογείς το επίπεδο του φετινού BCL;
 
Το επίπεδο του BCL πάντα ήταν υψηλό, αλλά κάθε χρόνο ο θεσμός γίνεται όλο και καλύτερος. Ακόμα και στην πρώτη φάση των ομίλων χρειάζεται να είσαι πολύ προσεκτικός με όλες τις ομάδες γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο.
 
 
Βρίσκεσαι στην Ουνικάχα Μάλαγα για πολλά χρόνια. Αγωνίζεστε στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την ACB. Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τις άλλες ομάδες;
 
 
Η Ουνικάχα Μάλαγα είναι μια πολύ σημαντική ομάδα στην Ισπανία, με τεράστια βάση φιλάθλων και με ιστορία τόσο στην ACB όσο και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το να βρίσκομαι εδώ είναι μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για κάθε παίκτη, αλλά, ταυτόχρονα, είναι και μεγάλη ευθύνη, σχετικά με τα αποτελέσματα και να παίζει με τον σωστό τρόπο. Θεωρώ ότι φέτος έχουμε μια σπουδαία ομάδα από παιδιά με πολύ ταλέντο, αλλά έχουμε πολλή δουλειά ακόμα.
 
Ήσουν μέλος της ομάδας της Εθνικής Ισπανίας στα δύο φιλικά παιχνίδια που έπαιξε με την Εθνική Ελλάδας τον Αύγουστο. Πάρα πολύς κόσμος παρακολούθησε τα ματς και στα δύο γήπεδα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από αυτούς τους αγώνες;
 
Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις από αυτά τα δύο παιχνίδια. Αν και ο Γιάννης δεν έπαιξε στην Μαδρίτη και τα δύο παιχνίδια ήταν πολύ ανταγωνιστικά. Νομίζω ότι ήταν μια καλή προετοιμασία για να ξεκινήσω στο πρωτάθλημα. Από την δική μου οπτική γωνία, το να αγωνίζομαι κόντρα στον Γιάννη στο ΟΑΚΑ ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
 
 
Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket 2022; Ποια πράγματα πιστεύεις ότι έκαναν την Εθνική Ισπανίας τόσο ξεχωριστή και την οδήγησαν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου;
 
Το κύριο χαρακτηριστικό της δυναμικής μας ήταν ότι ήμασταν μια πολύ στενή ομάδα φίλων που μας άρεσε να αγωνιζόμαστε και να παίζουμε το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Είχαμε επίσης τον καλύτερο προπονητή στη διοργάνωση με το καλύτερο επιτελείο και αυτό μας έκανε μια πραγματικά ανταγωνιστική ομάδα. Όλες οι αναμνήσεις που δημιούργησα είναι υπέροχες και θα θυμάμαι αυτό το πρωτάθλημα για όλη μου τη ζωή.