Skip to main content

O Τρέι Τόμπκινς στο Superbasket: «Είμαι πάντα εκεί και οι συμπαίκτες μου το γνωρίζουν»

O άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Τρέι Τόμπκινς μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr για το ματς με τον Παναθηναικό την Τετάρτη (27/1), για την κατάκτηση του Final Four 2018 αλλά και για τον Λούκα Ντόντσιτς.

O 30χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Τρέι Τόμπκινς αγωνίζεται στην βασίλισσα από το 2015 και έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων ένα τίτλο EuroLeague το 2019, τρία πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Κύπελλα Ισπανίας και δύο Ισπανικά Σούπερ Καπ.

Ο Τόμπκινς την φετινή σεζόν σε 20 παιχνίδια στην EuroLeague έχει κατά μέσο όρο 11.5 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όλα όσα δήλωσε ο Τρέι Τόμπκινς στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (27/1). Ποια είναι η άποψη σας για τους πράσινους και πώς σχεδιάζετε να τους νικήσετε;
 
Είναι πάντα δύσκολο να αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό ανεξαρτήτως είτε παίζεις στο ΟΑΚΑ είτε στο WiZinK Center. Έρχονται με ενέργεια και σκληράδα. Αυτά είναι γνωστά όταν επρόκειτο να παίξετε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αμυντικά πρέπει να είμαστε σε θέση να τους "κλειδώσουμε". Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι σε όλο το ματς θα δυσκολεύονται στα σουτ και δεν θα μπορούν ποτέ να χαλαρώσουν και να πηγαινοέρχονται άνετα, επειδή τους δώσαμε κάποια άνεση και παίζουν καλύτερα μετά από αυτό.
 
Στην εκπομπή "Focus On" της EuroLeague, ο κόουτς Πάμπλο Λάσο είπε μεταξύ άλλων: "Ο Τρέι (Τόμπκινς) είναι εδώ και το δείχνει την κατάλληλη στιγμή όπως στο Final Four 2018 με το αποφασιστικό επιθετικό ριμπάουντ. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για αυτό  και τις αναμνήσεις σου από εκείνη την περίοδο.
 
Το 2018 ήταν σπέσιαλ. Η κατάκτηση της EuroLeague με αυτήν την ομάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες αναμνήσεις μου στο μπάσκετ. Ήμουν αρκετά τυχερός που βρέθηκα στην σωστή θέση για να κάνω την δουλειά μου. Αυτό είναι βασικά που έγινε.
 
 
Ο Ντόντσιτς ήταν team-mate σου το 2018. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για τον Σλοβένο γκαρντ
 
Ο Λούκα (Ντόντσιτς) είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης στο NBA αυτή τη στιγμή. Σε νεαρή ηλικία δείχνει ότι είναι σε θέση να τα κάνει όλα αυτά. Ο ουρανός είναι το όριο για αυτόν (εννοεί όλα είναι δυνατά για αυτόν). Θα προσπαθήσει απλά να πηγαίνει καλύτερα.
 
Sus compañeros despiden a Doncic, “el alma del vestuario” - AS.com
 
Ο Ράντολφ έχει πει: "Εμπιστεύσου τον Τόμπκινς στο παιχνίδι". Θα ήθελα να μου πεις γιατί θεωρείς ότι χαίρεις την εμπιστοσύνης των συμπαικτών σου;
 
Νομίζω ότι οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται, γιατί ξέρουν τι μπορούν να "πάρουν" από εμένα. Δεν είμαι ποτέ στα ψηλά, δεν είμαι ποτέ στα χαμηλά, είμαι πάντα εκεί που με χρειάζονται και πάντα κάνω την δουλειά μου. Με αυτόν τον τρόπο χτίζεται η συνέπεια.
 
Τι χαρακτηριστικό θα ήθελες να δώσεις περισσότερο στην Ρεάλ Μαδρίτης στα επόμενα παιχνίδια;
 
Θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι ηγέτης (leader). Τώρα, βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, έχουμε βρεθεί και παλαιότερα εδώ , αλλά ξέρω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε κυρίαρχοι, να συνεχίζουμε να παίζουμε σκληρά, να κάνουμε σουτ και να βρισκόμαστε στις σωστές θέσεις. 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Ποιοι παίκτες από όλη την EuroLeague, θεωρείς ότι σου έχουν βάλει δύσκολα στο παρκε;
 
Είναι δύσκολο να βάλω το δάχτυλο μου σε ένα παίκτη στην EuroLeague, επειδή αυτή είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα και κάθε βράδυ αν δεν έρθεις να παίξεις, τότε θα είσαι σε δύσκολη κατάσταση. Για μένα έχει να κάνει με ποιον αφήνεις αφύλακτο κάθε βράδυ. Δεν μπορείτε καμιά φορά να μην είστε καλοί, γιατί είναι πιθανό να καταλήξετε στις καλύτερες στιγμές κάποιου άλλου.
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=qnuA0gp8hdk
 
https://www.youtube.com/watch?v=Ulj-WOY2LIw