Skip to main content

Μουράτος στο Superbasket: «Να πρωταγωνιστήσουμε την επόμενη χρονιά παίζοντας ωραίο και θελκτικό μπάσκετ, δεύτερη οικογένεια μου το Λαύριο»

Μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του Λαυρίου, ο Βασίλης Μουράτος ξεδιπλώνει τις σκέψεις του στο Superbasket και μιλά για την χρονιά που ολοκληρώθηκε, τους στόχους της επόμενης, εκφράζει τα συναισθήματά του για την ομάδα της Λαυρεωτικής και ανάφερεται στην σχέση του με τον Κώστα Μέξα, αλλά και στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό

Ο Βασίλης Μουράτος φαίνεται να έχει βρει την μπασκετική του Ιθάκη στο Λαύριο καθώς τη χρονιά που μας πέρασε, διένυσε την πέμπτη  του μπασκετική σεζόν στην ομάδα της Λαυρεωτικής, κάνοντας ακόμα μια καλή από στατιστικής άποψη χρονιά.

Η ομάδα του Κώστα Μέξα τερμάτισε στην όγδοη θέση του πίνακα της τελικής κατάταξης και πλεόν κοιτάζει την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες του Λαυρίου είναι ο Βασίλης Μουράτος. Ο 27χρονος Έλληνας γκαρντ πιο ώριμος από ποτέ , έχοντας αγωνιστεί σε Ολυμπιακό , Ψυχικό , Φάρο Λάρισας , Περιστέρι, Προμηθέα και Απόλλωνα Πάτρας είναι έτοιμος για τις προκλήσεις της επόμενης χρονιάς.

Όλα όσα δήλωσε ο Βασίλης Μουράτος στο Superbasket και στον Γιάννη Σιαβελή:

Βασίλη μίλησε μας για την την φετινή χρονιά , είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιστρέψεις στο Λαύριο;

- Μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση η φετινή χρόνια! Στην κανονική  διάρκεια τερματίσαμε όγδοοι αλλά στον έξτρα γύρο, λίγο η κόπωση, λίγο οι τραυματισμοί δεν μας επέτρεψαν να είμαστε εκεί που πρέπει και να μπούμε στα play-offs.

Ποιοι είναι οι στόχοι για την επόμενη σεζόν και τι κίνητρο έχεις;

-Οι στόχοι μου και το κίνητρο για την επόμενη χρόνια είναι τεράστιοι! Δουλεύω καθημερινα για να μπορεσω να παρουσιαστώ καλύτερος και πιο βελτιωμένος! Πάνω απολα αυτό που επιθυμω για την επόμενη χρόνια είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να παίξει ωραίο και θελκτικό μπάσκετ! Να βρούμε γρήγορα την χημεία μας και να μπορέσουμε να είμαστε αποδοτικοί και αποτελεσματικοί από νωρίς!

Είσαι στο Λαύριο 5η χρονιά , ποια είναι τα συναισθήματά σου και οι σκέψεις σου για την ομάδα και τι το ιδιαίτερο έχει που σου βγάζει το καλύτερο εαυτό σου; Εξάλλου, δεν περνάει απαρατήρητο πως στον σύλλογο της Λαυρεωτικής έχεις κάνει τις καλύτερες χρονιές σου με βάση την στατιστική.

-Τα συναισθήματα μου για  αυτήν την ομάδα δεν μπορούν να αποτυπωθούν μόνο σε λέξεις!! Το Λαυριο για μένα είναι η δεύτερη μου οικογένεια ! Είναι ένα περιβάλλον που νιωθω οικείο ,νιωθω αγάπη γι' αυτό αποδίδω το καλύτερο μου εαυτό καθημερινα και χρόνο με το χρόνο μπορώ και βελτιώνομαι! 

Ποια είναι η σχέση σου με τον Κώστα Μέξα;

-Συνεργαστηκαμε μισή χρόνια γιατί ήρθα στην ομάδα αρχές Γενάρη όμως νομίζω ότι προλάβαμε να αναπτύξουμε μια δυνατή σχέση που βασίστηκε κυρίως στην ειλικρίνεια μεταξύ μας. Θεωρώ ότι έχουμε βάλει της βάσεις για να έχουμε μια ακόμα καλύτερη συνεργασία την χρόνια που μας έρχεται! 

Έχεις αγωνιστεί με το Λαύριο στην Ευρώπη , θεωρείς εφικτό να επαναληφθεί κάτι τέτοιο ;

-Σιγουρα το θεωρώ εφικτό ! Μας αρέσει σαν ομάδα να θέτουμε υψηλούς στόχους! 

Κεφάλαιο εθνική ομάδα , πόσο πιθανή είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες;

-Θεωρώ ότι είμαστε σίγουρα ένα δυνατό φαβορί για να περάσουμε στους Ολυμπιακούς! 

 Τι κρατάς από το πέρασμά σου από τον Ολυμπιακό;

-Την συνύπαρξη μου με παίκτες θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τις παραστάσεις που πήρα από την καθημερινότητα ενός τόσο μεγάλου οργανισμού! 

Όταν ξεκίνησες την μπασκετική σου καριέρα πίστευες ποτέ πως θα έχεις αυτήν την εξέλιξη , τι θα συμβούλευες έναν νέο αθλητή;

-Σίγουρα είχα όνειρα για μένα! Δεν ήξερα που ακριβώς μπορώ να φτάσω όμως ήξερα ότι από μικρός αυτό ήταν που ήθελα να κάνω. Θα τον συμβούλευα ποτέ να μην σταματησει να δουλεύει! Είναι ο μοναδικός τρόπος αν κάποιος θέλει να είναι επιτυχημένος. Θα υπάρξουν σίγουρα εμπόδια αλλά ποτέ δεν πρέπει να σταματήσει κανείς να δουλεύει! 

Έχεις κάποιο μπασκετικό απωθημένο, κάποιο όνειρο που δεν πραγματοποιήθηκε ;

-Οχι δεν θα το έλεγα.

Ποια είναι τα μπασκετικά είδωλα σου;

- Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Κώστας Σλούκας