Skip to main content

Ο Θανάσης Δούνης στο Superbasket: «Τα επόμενα χρόνια η Elite League θα είναι αρωγός του ελληνικού μπάσκετ»

Ο Team Manager του Μίλωνα,  Θανάσης Δούνης μίλησε στο Superbasket.gr, μετά την πρόκριση των πρασίνων στο Final 4 της Elite League, υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για την φετινή σεζόν, τονίζοντας τις φετινές διακρίσεις του αναπτυξιακού προγράμματος της ομάδας από την Νέα Σμύρνη, ενώ ανέλυσε πώς έγινε το trade Μπράιαντ - ΜακΚισικ με τον Ερμή Σχηματαρίου.

Ο Team Manager του Μίλωνα, κ. Θανάσης Δούνης είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο έμπειρους ανθρώπους των ελληνικών γηπέδων στο μπάσκετ. Για 40 χρόνια βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας πολλές επιτυχίες στο παλμαρέ του. Στο  πρόσφατο παρελθόν έχει διατελέσει General Manager στον Πανιώνιο και Τeam Manager της ομάδας του Χολαργού στην Basket League, ενώ έχει συνεργαστεί με ιστορικές ομάδες όπως είναι οι πράσινοι, αλλά και ο Ηρακλής και ο Ηλυσιακός.

Ο Μίλωνας επικρατώντας σε δύο αγώνες της σειράς των playoffs επί του Κοροίβου και έχοντας επικρατήσει άλλες δύο φορές επί της ομάδας από την Αμαλιάδα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, πήρε το εισιτήριο για το Final 4 της Elite League. .

Οι πράσινοι τα προηγούμενα δύο χρόνια ανέβηκαν ως αήττητοι από την Β' Εθνική και από την Γ' Εθνική αντίστοιχα. Ιδιαίτερα, στην Β' Εθνική είναι η μοναδική ομάδα από το 1987 που το κατάφερε αυτό. Την φετινή σεζόν επέστρεψαν μετά από πάνω από 1.5 δεκαετία στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, κάνοντας μια εξαιρετική πορεία. Για το ιστορικό κομμάτι, είναι σωστό να υπογραμμίσουμε ότι η ομάδα από την Νέα Σμύρνη αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης το 1963, ενώ έχει αγωνιστεί στην Basket League δύο χρονιές, την σεζόν 1993-1994 και την σεζόν 2000-2001. 

Στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία της Elite League την φετινή σεζόν, ο Μίλωνας κατετάγη στην τρίτη θέση με ρεκόρ 19-11. Η επικράτηση επί του Κοροίβου στα playoffs και η πρόκριση στο Final 4 της Elite League, αποδεικνύει το ποσό εμφατικά έγινε η επιστροφή των πρασίνων στο πρωτάθλημα.

Πιο αναλυτικά, η ομάδα που έχει πάρει το όνομα της θρυλικού εξάκις Ολυμπιονίκη της αρχαίας Ελλάδας στο άθλημα της πάλης, Μίλωνα από την Κροτώνα της Ιταλίας είναι στις πρώτες θέσεις σε σχεδόν όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα και με την ιστοσελίδα της Elite League η ομάδα του κοουτς Μάικ Κουρή είναι:

Πρώτη στα κλεψίματα (253), στα εντός παιδίας (940), στα τρίποντα (326). Ήταν η πιο εύστοχη ομάδα της κανονικής περιόδου με μέσο όρο πόντων 81.1.

Δεύτερη στις ασίστ (597) και στην οικονομία (3031). Αλλά είναι στην τρίτη θέση των πόντων (2.594)

Η ομάδα από την Νέα Σμύρνη έχει ένα κορμό κυρίως με έμπειρους Έλληνες παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα της κατηγορίας μαζί με νεαρούς ηλικιακά παίκτες που παίρνουν την ευκαιρία τους. Πολύ σημαντική ήταν η προσθήκη στα σέντερ του Γάιου Σκορδίλη τον Δεκέμβριο, όπως φαίνεται και από τα στατιστικά με μέσο όρο πόντων 11.6 και ριμπάουντ 7.39. Στους πόντους διψήφιο είναι το ποσοστό του Κανονίδη (10.28), όπως και των δύο ξένων παικτών των πρασίνων, του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ (16.23) και του Ζακ Μπράιαντ (19.55). 

Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης και βοήθησε πάρα πολύ τον Μίλωνα στον αγωνιστικό επίπεδο, δείχνοντας ότι η ηλικία δεν έχει σημασία για ένα παίκτη. Ο Ζακ Μπράιαντ αποκτήθηκε με την ανταλλαγή ανάμεσα στους πράσινους και στον Ερμή Σχηματαρίου, όπου εκεί παραχωρήθηκε ο ΜακΚισικ. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Elite League και ένας από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα και της φετινής σεζόν, ήταν πολύ σημαντικός για να πετύχει ο Μίλωνας τους στόχους του στους τελευταίους αγώνες.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Team Manager του Μίλωνα, κ. Θανάσης Δούνης στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Πρώτα θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για την πρόκριση του Μίλωνα επί του Κοροίβου στα playoffs και πώς βλέπετε και πώς προσεγγίζετε την συμμετοχή σας στο Final 4 της Elite League;

"Στον Μίλωνα σχεδιάζαμε να βρεθούμε στο Final 4 της Elite League. Από την αρχή του πρωταθλήματος θέλαμε αυτήν την διάκριση. Είμαστε γεμάτη σαν ομάδα που το πετύχαμε τελικά αυτό. Η ομάδα ανέβηκε φέτος από την Β' Εθνική, οργανωμένη με πολλούς καλούς παίκτες και προπονητές. Σχετικά με το ζευγάρι με τον Κόροιβο, είχαμε την τύχη να τους έχουμε κερδίσει ήδη δύο φορές στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, οπότε πήγαμε στα playoffs με ένα αέρα διαφορετικό, που φάνηκε στην ψυχολογία και με την ένταση που έπαιζε η ομάδα μας. Ήταν σημαντικό ότι νικήσαμε στον πρώτο αγώνα της σειράς και κάναμε το 3-0. Βέβαια υπενθυμίζω ότι ο Κόροιβος ήταν η έκπληξη της λίγκας φέτος. Στην αρχή της χρονιάς, όλοι λέγανε ότι θα πέσει κατηγορία, αλλά κατάφερε η ομάδα από την Αμαλιάδα να είναι στα playoffs με ένα πολύ καλό σύνολο παικτών, ένα πολύ καλό προπονητή, τον κοουτς Δημήτρη Λιόγα, που η δουλειά του τελικά φάνηκε για αυτό και βρέθηκαν στην έκτη θέση του πρωταθλήματος". 

Ο Μίλωνας ανέβηκε αήττητος από την Β' Εθνική και από την Γ' Εθνική μέσα σε δύο χρόνια. Στην πρώτη σεζόν στην Elite League ο Μίλωνας διεκδικεί την άνοδο στην Basket League. Ποιοι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό;

"Αρχικά αυτό έχει να κάνει με την διοίκηση του Μίλωνα, είναι ο πρόεδρος μας, ο κ. Σακελλαρίδης, είναι ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ, ο κ. Αγγελόπουλος που αποτελεί τον κύριο χορηγό της ομάδας. Στηρίζει οικονομικά πάρα πολύ την ομάδα εντός και εκτός γηπέδου εδώ και πολύ καιρό. Επίσης συντέλεσε και ο κοουτς Νίκος Καραγιάννης που έφτιαξε αυτήν την ομάδα. Σίγουρα έχει σημασία ότι όσο περνούσε ο καιρός η ομάδα γινόταν όλο και καλύτερη, ότι κάποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν μέσα στην χρονιά, μπορέσαμε άμεσα να τα εντοπίσουμε και να τα λύσουμε. Από την στιγμή που υπάρχει μια διοίκηση που πληρώνει στην ώρα της, υπάρχει γήπεδο, γίνονται πολύ καλά οι προπονήσεις και υπάρχει καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, ήταν δύσκολο να μην πετύχουμε αυτό το στόχο της πρόκρισης στο Final 4 της Elite League".

Ποια είναι η γενικότερη άποψη σας για την πορεία του Μίλωνα την φετινή σεζόν και πόσο ανταγωνιστικό θεωρείτε ότι ήταν φέτος το πρωτάθλημα της Elite League;

"Λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου πολλών χρόνων στην Basket League και γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ και όπως και στο περσινό, έτσι και ιδιαίτερα στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν κατανοητό ότι ο οποιοσδήποτε μπορούσε να νικήσει τον οποιοδήποτε. Οι πιο σταθεροί σε απόδοση ήταν αυτοί που τελικά είχαν το κέρδος να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την ομοσπονδία και κυρίως από τις ομάδες. Όσον αφορά τις ομάδες που συμμετείχαν την φετινή σεζόν, καμία από αυτές δεν έβγαλε μέσα στην χρονιά οικονομικό πρόβλημα ή πρόβλημα μετακινήσεων ή οτιδήποτε άλλο. Όλα λειτούργησαν φέτος σαν πολύ μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Πιστεύω ότι η ομοσπονδία κάθε χρονιά θα βελτιώνει το πρωτάθλημα, κάνοντας πράγματα που δεν έγιναν την προηγούμενη χρονιά, με στόχο το καλύτερο. Επίσης, πολλές ομάδες χρησιμοποίησαν πολλούς νέους ηλικιακά Έλληνες παίκτες. Για παράδειγμα εμείς είχαμε τον Παγώνη και τον Παυλόπουλο που συμμετείχαν ανελλιπώς στην πρώτη ομάδα φέτος. Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια η Elite League θα είναι αρωγός του ελληνικού μπάσκετ".

Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για τον Θεόδωρο Παυλόπουλο, αλλά και τον Παναγιώτη Παγώνη, ο οποίος αγωνίστηκε στο τουρνουά του Next Generation της Euroleague, αλλά ήταν και στην Εθνική Εφήβων στο τουρνουά του Μάνχαϊμ.

"Ο Παγώνης είναι ένα παιδί που ήρθε φέτος στην ομάδα μας. Ήταν μια επιλογή δική του και του μάνατζερ να έρθει στον Μίλωνα. Βγήκε θετική η επιλογή του να έρθει στην ομάδα μας, γιατί πρώτον, δεν έχασε προπόνηση με την ανδρική ομάδα. Δεύτερον, συμμετείχε στο Next Generation της Euroleague και πήγε θαυμάσια και εκεί. Τρίτον, συμμετείχε με την Εθνική ομάδα πρώτη φορά. Αγωνίστηκε με την Εθνική Εφήβων στο τουρνουά του Μάνχαϊμ φέτος. Όλα τα παιδιά ήταν πολύ καλά και μαζί με τον Λιοτοπουλο ήταν οι πρωταγωνιστές. Συγνώμη αν αδικώ κάποιο παιδί. Οπότε, πιστεύω το μέλλον του ανήκει.

Ο Παυλόπουλος είναι γεννηθείς του 2007, θα είναι και του χρόνου εφηβικό. Και σε αυτόν ανήκει το μέλλον να μπορεί να καθιερώθει σε πιο υψηλά στάνταρ. Το παιδί ήρθε φέτος στην ομάδα μας από την Καλαμάτα. Η φετινή σεζόν ήταν ξεχωριστή για αυτόν, γιατί από εκεί που έπαιζε ένα αγώνα κάθε 15 μέρες, φέτος αγωνίστηκε μέσα σε δύο μήνες σε πολλά περισσότερα παιχνίδια.

Επίσης, καταφέραμε μαζί με την σύμπραξη του Ίκαρου Καλλιθέας να κερδίσουμε το πρωτάθλημα Νέων στην Κέρκυρα και αυτό μας κάνει δυνατούς σχετικά με τον σχεδιασμό της ομάδας μας, συν την ομάδα των νέων, των εφήβων, των παίδων και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ο Μίλωνας είναι μια ομάδα που έχει τα δικά του γήπεδα, τις δικές του εγκαταστάσεις, είναι μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Είμαστε στην Νέα Σμύρνη όπως και ο Πανιώνιος και εκπροσωπούμε την περιοχή μας στο Final 4 της Elite League. Με την δουλειά των ανθρώπων της ομάδας, καταφέραμε να διακρίθουμε σε πολλούς τομείς. Ειδικά εμείς ακολουθούμε το πλάνο που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια και σχεδιάζουμε το μέλλον και για τις επόμενες σεζόν".

Θα ήθελα επίσης να μας κάνετε ένα σχόλιο για το ότι πολλοί στις δηλώσεις του επισημαίνουν σχετικά με την δουλειά σας στον Μίλωνα ότι φέρνει εκσυγχρονισμό και ότι η οργάνωση είναι σε επαγγελματικά πρότυπα.

"Κοιτάξτε υπάρχουν έμπειροι άνθρωποι στην ομάδα του Μίλωνα και στην διοίκηση του. Δεν θέλω να μιλήσω για εμένα ιδιαίτερα, είναι γνωστό ότι είμαι περίπου 40 χρόνια στον χώρο. Μόνο που υπάρχει η στήριξη από την διοίκηση, τον κ. Αγγελόπουλο και τον κ. Σακελλαρίδη, υπάρχουν πληρωμές κάθε μήνα, το ότι η ομάδα έχει τα αποδυτήρια τα δικά της. Ο κάθε αθλητής αισθάνεται τα αποδυτήρια οικεία, έχοντας την θέση του, το ντουλάπι του. Επίσης, ότι μπορεί να χρειαστεί ένας αθλητής υλικό ή απο γυμναστή ή φυσικοθεραπευτή ή από προπονητή, η ομάδα όλα αυτά τα παρέχει. Ακόμη εμείς έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε ένα δικό μας γήπεδο, οπότε τις εγκαταστάσεις μας τις εξελίσσουμε κάθε χρόνο. Σίγουρα και τα επόμενα χρόνια το γήπεδο του Μίλωνα θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και θα γίνει στολίδι".

Ο Μίλωνας είναι πρώτος σε πολλές ομαδικές στατιστικές κατηγορίες, μεταξύ άλλων πρώτος στην επίθεση στην κανονική περίοδο της Elite League (81.1 ποντους) και στα κλεψίματα (8 ανά αγώνα), αλλά και δεύτερος στην δημιουργία και στο PIR. Θα ήθελα λίγο να μας μιλήσετε για την φιλοσοφία και για την νοοτροπία της ομάδα σας.

”Αυτό είναι καλύτερο να το αναλύσουν οι προπονητές, αυτοί έχουν τον λόγο πάνω σε αυτό το κομμάτι. Όλα τα παιδιά που έχουμε και οι Έλληνες και οι δύο ξένοι παίκτες κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Άλλο ειναι το κομμάτι το δικό μου. Για παράδειγμα, ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, έχει παίξει στην Euroleague, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του σε πολλές ελληνικές ομάδες και προέρχεται επίσης από μια πολύ μπασκετική οικογένεια, γιατί ο πατέρας του, είχε γράψει ιστορία στην Αμερική. Με την μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, το Ζακ Μπράιαντ, η ομάδα έδεσε και είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική και πολύ καλή. Με τις δεξιότητες και την θέληση των παιδιών, είμαστε μπροστά σε πολλές στατιστικές κατηγορίες".

Παραμένουμε στο κομμάτι της ομάδας και θα ήθελα να μου αναφέρετε και το γεγονός ότι στην επιτυχία της πρόκρισης σας στο Final 4 της Elite League αναφέρατε και τον πρώην προπονητές και παίκτες, αλλά και τους νυν ανθρώπους της ομάδας. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα στο θέμα της νοοτροπίας.

"Όταν δεν αναγνωρίζεις κάποια πράγματα, δεν πρέπει να υπάρχεις στο χώρο. Προσωπικά πρέπει σε όλους αυτούς που μοχθούν για το καλύτερο σε μια ομάδα να αναγνωρίζουμε την δουλειά τους. Ενδεχομένως κάποιες φορές μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και για παράδειγμα να αποχωρήσει ένας προπονητής από μια ομάδα. Εγώ από την καρδιά μου ότι έγραψα για τους δύο πρώην προπονητές και για τον παίκτη τον ΜακΚισικ που κάναμε ανταλλαγή με τον Ερμή Σχηματαρίου με τον Ζακ Μπράιαντ. Θεωρώ όταν ξεχνάς την ιστορία σου σαν άνθρωπος δεν μπορείς να έχεις μέλλον. Πρέπει να θυμάσαι την ιστορία σου, για να μπορεί να σε διδάσκει και έτσι θα έχεις μέλλον για το αύριο. Εμείς εδώ στον Μίλωνα αυτό κάνουμε. Οσο είμαι εγώ είμαι στα πράγματα της ομάδας, πρέπει να είμαστε στο 100% για να μπορείς να πας ένα βήμα παραπάνω". 

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για το trade που έγινε στους παίκτες Μπράιαντ και ΜακΚισικ ανάμεσα στον Μίλωνα και στον Ερμή Σχηματαρίου. Πόσο σημαντική είναι η προσθήκη του πρώτου σκόρερ της περσινής σεζόν και ενός από τους καλύτερους παίκτες στην κατηγορία;

"Καταρχήν με συνδέουν χρόνια φιλίας με τον κοουτς Νίκο Οικονόμου. Γνωριζόμαστε από την εποχή που ήμουν General Manager στον Ίκαρο Καλλιθέας. Όταν είχε έρθει ο προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν είχε κάποιο βοηθό, αλλά έφερε το γυμναστή που έχουμε φέτος στην ομάδα μας, τον κ. Θανάση Αλεξανδράκη. Του πρότεινα τον Νίκο τον Οικονόμου για την θέση. Ήταν η πρώτη του συμμετοχή στην Basket League σε προπονητικό σταφ και έγινε μέσω εμού. Αν και δεν έτυχε να ξαναδουλέψουμε κάπου ξανά μετά τον Ίκαρο Καλλιθέας, από τότε κρατήσαμε μια φιλία και πάντα υπάρχει επικοινωνία. Ο Ζακ Μπράιαντ είχε ένα στόχο, ήθελε να διακριθεί και να πάρει πρωτάθλημα με μια ομάδα και είχε πει στον κοουτς Νίκο Οικονόμου "σε παρακαλώ, άφησε με να πάω σε μια ομάδα να μπορώ να διακριθώ, να πάρω ένα τίτλο", όχι στον Μίλωνα συγκεκριμένα. Παρόλο που ο Ερμής Σχηματαρίου πήγε φέτος τέλεια και προκρίθηκε και αυτή η ομάδα στο Final 4 της Elite League. Του άρεσε η ομάδα μας, ενώ είχε ήδη μια προσωπική σχέση με τον "μπαμπά" μας όπως λέμε εμείς, τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ. Όλα έγιναν μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα που είχαμε εμείς μέσα στο Ψυχικό και με την παραίτηση του κοουτς Νίκου Καραγιάννη, δεν είχαμε χρονικό περιθώριο για την μεταγραφή, γιατί έπρεπε να βρούμε πρώτα, ποιον προπονητή θα φέρναμε στην ομάδα. Και όταν εκείνη την Δευτέρα είχαμε πει θα έρθει ο κοουτς Μάικ Κουρής και ο βοηθός προπονητή, ο κ. Αντώνης Κουρμούλης στην ομάδα, τότε μιλήσαμε με τον κοουτς Οικονόμου, όπου ανταλλάξαμε απόψεις. Έγινε ένα ραντεβού με όλες τις μεριές, με μάνατζερς, με τον ΜακΚισικ, γιατί έπρεπε να λύσουμε το συμβόλαιο του για να πάει στο Σχηματάρι και με τον Μπράιαντ. Η ανταλλαγή έγινε την Τρίτη όπου στις 2 η ώρα έκλεινε το παράθυρο των μεταγραφών και συμφωνήσαμε στις 1 παρά τέταρτο σχετικά με τα συμβόλαια και στο οικονομικό κομμάτι. Το καλό είναι ότι πήραμε έναν αθλητή, ο οποίος είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Το ξέραμε ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες της Elite League, αλλά τώρα του δίνετε η ευκαιρία με πρωταγωνιστικό ρόλο ενόψει του Final 4 και με στόχο την άνοδο στην Basket League, πιστεύω ότι ακόμα παραπάνω θα δείξει τις δυνατότητες του. Εμείς πάμε στο Final 4 με χαμηλά τα φρένα που λένε, ξέρουμε ποιοί είμαστε, δεν πάμε με σπασμένα φρένα. Θα είναι εκεί ο Πανιώνιος, που έχει μια πολύ καλή ομάδα και ήταν η πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου της Elite League. Ο Ηρακλής είναι πολύ κοντά στο Final 4, αφού νίκησε για δεύτερη φορά εκτός έδρας την Μεγαρίδα. Οι κυανόλευκοι που έχουν μια πολύ ιστορική ομάδα όπως και οι κυανέρυθροι και έχουν πολλές δυνατότητες. Έχω την χαρά και την τιμή να έχω δουλέψει και στις δύο ελληνικές ομάδες. Στον Πανιώνιο ήμουν παρών όταν ήταν η τρίτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε στην Euroleague. Αλλά και στον Ηρακλή δύο χρόνια, την διετία του 2016-2017. Οπότε καταλαβαίνεις ότι έχω μεγάλη χαρά που θα βρεθώ στο Final 4 με παλιούς φίλους, συναγωνιστές. Ο Ερμής Σχηματαρίου θα είναι όπως πρωτοείπαμε και αυτός στο Final 4.

Πάμε με μια χαρά και με μια αισιοδοξία ότι θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για το καλύτερο, αλλά στην ουσία η ομάδα μας δεν θα καεί και αν δεν ανέβει. Δεν θα θεωρήσουμε ότι αν δεν ανέβουμε, θα έχουμε αποτύχει. Ο στόχος που είχε θέσει η ομάδα και ο πρόεδρος, ο κ. Σακελλαρίδης και ο πρόεδρος, ο κ. Αγγελόπουλος ήδη έχει γίνει. Από εκεί και ύστερα, πάμε για ότι καλύτερο μπορούμε".

Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για τον κορμό που έχτισε η ομάδα από έμπειρους Έλληνες παίκτες, οπού μεταξύ άλλων προστέθηκε και ο Γάιος Σκορδίλης τον Δεκέμβριο.

"Η μεταγραφή του Γάιου Σκορδίλη ήταν μια ευκαιρία του Δεκεμβρίου, η οποία δημιουργήθηκε επειδή έχει την οικογένεια του στην Αθήνα και θα ήθελε για αυτόν τον λόγο να είναι εδώ στην πόλη. Τον είχα αθλητή και αυτόν πιο παλιά. Κερδίσαμε την ευκαιρία σαν ομάδα, καταφέραμε να καλύψουμε το οικονομικό κομμάτι, για ένα αθλητή σαν τον Γάιο Σκορδίλη. Σκεφτήκαμε τα θετικά και τα αρνητικά της κίνησης, για αυτό και έγινε. Παράλληλα, αποχώρησε και ένας αθλητής μας, ο Μαλούκος που πήγε στην Μεγαρίδα. 

Με αυτήν την μεταγραφή θεωρήσαμε ότι θα γίνουμε πιο δυνατοί στην θέση του σέντερ και βήμα βήμα χτίσαμε την ομάδα μας, ώστε να πετύχει αυτά τα αποτελέσματα που έκανε. Αλλά η ομάδα έχει πολλούς έμπειρους Έλληνες παίκτες όπως ο αρχηγός μας ο Μοτσενίγος, ο Μελισσαράτος, ο Δημάκος, ο Ζούμπος, ο Πετριδης, ο Δομπρογιάννης, ο Κανονίδης. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο από έμπειρους και νέους Έλληνες παίκτες σε συνδυασμό με τους δύο ξένους παίκτες. Παρότι κάποιες φορές είχαμε κάποιες αστάθειες, ήταν θέμα χρόνου να βρούμε την σωστή πορεία και το καταφέραμε αυτό. Ο Μίλωνας επέτρεψε φέτος στην Elite League μετά από 20 χρόνια και στην πρώτη χρονιά είναι στο Final 4. Είναι κάτι σημαντικό. Χτίζουμε φιλάθλους και χτίζουμε γενιές παικτών".