Skip to main content

Φασουλόπουλος: «Θα εστιάσουμε στο mentality των παιδιών, ήταν καθοριστική η νίκη στο Ίλιον»

Ο προπονητής των Αγίων Αναργύρων (National League 2, 3ος όμιλος), Γιάννης Φασουλόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για το παιχνίδι με την Ηλιούπολη: «Τη φετινή χρονιά κάθε Κυριακή ήταν “τελικός” για εμάς. Ήμασταν σε έναν όμιλο όπου όλα τα παιχνίδια ήταν δύσκολα. Νομίζω το έδειξαν και τα αποτελέσματα, αφού μέχρι τελευταία αγωνιστική κρινόταν η παραμονή και η είσοδος στα play-offs όλων των ομάδων. Οπότε δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο λειτουργίας μας, ήδη έχουμε παίξει αρκετές φορές με την Ηλιούπολη και στο Κύπελλο και 2 φορές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Πιο πολύ θα εστιάσουμε στο mentality των παιδιών. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας και πρέπει να το πάρουμε, να ισοφαρίσουμε τη σειρά».

Για το ματς στην έδρα τους και ότι θέλουν μόνο τη νίκη: «Σίγουρα όλες οι ομάδες στην έδρα τους είναι διαφορετικές. Όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο και ειδικά η ομάδα των Αγίων Αναργύρων πάντα προσπαθεί για το καλύτερο και να επιβιώσει. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα»

Για την δεύτερη ευκαιρία για παραμονή: «Ήταν πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό, γιατί την προηγούμενη αγωνιστική είχαμε ηττηθεί με 2 πόντους από την Ελευθερία Μοσχάτου στο τέλος. Πηγαίνοντας στην Ηλιούπολη ξέραμε ότι παίζουμε ένα ματς “ζωής και θανάτου”. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί περιμέναμε το Ηράκλειο με την Ένωση Ιλίου και αυτό πήγαινε πολύ κοντά. Ευτυχώς καταφέραμε να νικήσουμε και η Ένωση Ιλίου να ηττηθεί και να μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία για την παραμονή».

Για τη νίκη στο Ίλιον επί της Ένωσης Ιλίου: «Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε σημαδέψει από την αρχή. Ήταν πολύ καθοριστικό, ευτυχώς βρεθήκαμε σε πολύ καλή μέρα. Βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα ο Δημήτρης Κεφάλας με 9 τρίποντα. Ήταν πολύ σημαντικό, γιατί ξεκίνησε η χρονιά πολύ δύσκολα για εμάς. Είχαμε σημαντικούς τραυματισμούς σε σημαντικούς παίκτες και αυτό μάς ανάγκασε να αλλάξουμε λίγο τους ρόλους, να αλλάξουν θέση κάποιοι παίκτες, να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, γιατί είχαμε κερδίσει στην έδρα μας και έπρεπε οπωσδήποτε να ντουμπλάρουμε τις νίκες με αυτή την ομάδα».

Για το τι θέλει να πετύχει με τους Αγίους Αναργύρους: «Εμείς σαν ομάδα ο τρόπος που αγωνιζόμαστε είναι συγκεκριμένος. Έχουμε τον Δημήτρη Χριστόδουλο ως σημείο αναφοράς και παίζουμε με βάση εκείνον κατά κύριο λόγο. Η ομάδα έχει σαν στόχο να βάλει και νέους παίκτες στον χώρο του μπάσκετ. Να προωθήσουμε και νέα παιδιά, να αναβαθμιστεί η περιοχή και να παραμείνουμε στην National League 2, έτσι ώστε να έρθουν κι άλλοι νέοι παίκτες στην ομάδα μας».