Skip to main content

Λιόγας: «Ο πρόεδρος του Εθνικού Λιβαδειάς έχει πραγματικό όραμα για το μπάσκετ»

Για την συμφωνία του με τον Εθνικό Λιβαδειάς, τους στόχους και το όραμα της νέας του ομάδας, αλλά και την διάκριση του ως προπονητής της χρονιάς στην Elite League, μίλησε στο EOK WEB Radio  ο Δημήτρης Λιόγας.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός μίλησε:

Για τη συμφωνία του με τον Εθνικό Λιβαδειάς: «Τα πράγματα είναι απλά. Εγώ είχα μια συμφωνία με τον Κόροιβο μέχρι το τέλος της χρονιάς, όπου υπήρχε ένα καλό κλίμα και μια καλή διάθεση. Απ’ την άλλη, δεν είμαι απ’ την Αμαλιάδα, η οικογένειά μου είναι στην Αθήνα. Ήμουν εκεί όλον τον καιρό και ο κόσμος είχε την ευκαιρία αν ήθελε να έρθει και να κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση. Θεώρησε για τους δικούς του λόγους ότι έπρεπε να περιμένει λίγο αργότερα. Υπήρχε ένα καλό κλίμα βέβαια. Όταν μίλησα με τον Εθνικό, μέτρησαν πολλά πράγματα εκεί. Μέτρησε η προοπτική, γιατί το μπάτζετ που έχεις κάθε φορά οριοθετεί σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της ομάδας και τους προσωπικούς. Επίσης, ο Εθνικός Λιβαδειάς κάνει προπονήσεις στην Αθήνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ‘μένα, γιατί ο Κόροιβος είναι στην Αμαλιάδα, οπότε τώρα έχω τη δυνατότητα να μένω στο σπίτι μου, να κάνω προπονήσεις στην Αθήνα και να πηγαίνω δύο φορές τον μήνα και να παίζουμε ένα ματς στη Λιβαδειά».

Για τις συζητήσεις του με τον Εθνικό Λιβαδειάς: «Από ένα πολύ άτυχο timing δυστυχώς διέρρευσε η δική μου συζήτηση με τον Εθνικό ενώ εγώ δεν είχα προλάβει να μιλήσω ακόμη με τους ανθρώπους του Κοροίβου. Αυτό είναι σοβαρό λάθος. Εγώ δεν είχα κανένα λόγο να το κάνω έτσι, αλλά δυστυχώς έγινε. Φυσικά οι άνθρωποι του Κοροίβου πικράθηκαν, στη θέση τους κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Έγινε όμως κάτι που ουσιαστικά δε θα άλλαζε τίποτα, αλλά δεν είναι σωστό μετά από μια πετυχημένη χρονιά να συμβεί κάτι τέτοιο. Εμένα ο Κόροιβος μού φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Τήρησε τις οικονομικές συμφωνίες και ταυτόχρονα προσπάθησε να με “αγκαλιάσει” και να με βοηθήσει να κάνουμε το καλύτερο που γίνεται για την ομάδα. Δε θα άλλαζε τίποτα με όλο αυτό που έγινε, απλά θα άλλαζε στο ηθικό κομμάτι. Αν το είχα δημιουργήσει εγώ αυτό, θα ήταν απλό να ζητήσω συγνώμη, αλλά δεν το δημιούργησα εγώ και δεν αισθάνομαι υπεύθυνος για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα».

Για το όραμα του συλλόγου: «Είναι ολοφάνερο ότι εκεί γίνεται μια προσπάθεια να οργανωθείς η ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι μια μετάβαση αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Εθνικός Λιβαδειάς. Ο πρόεδρος έχει πραγματικό όραμα για το μπάσκετ. Όλα αυτά τα χρόνια έχει υποστηρίξει ομάδες και ξέρει πώς ακριβώς γίνεται. Έχει μεγάλη διάθεση να βοηθήσει την ομάδα. Πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε στο μυαλό μου ότι θα γίνω προπονητής στον Εθνικό, αλλά είχε αυτήν τη στόχευση. Αυτά που σκέφτεται ο πρόεδρος είναι μακροπρόθεσμα. Αυτήν τη στιγμή έχει ήδη εκπονήσει μια μελέτη για ένα μεγάλο ιδιόκτητο γήπεδο, όπου μόνο η μελέτη κοστίζει 200 χιλιάρικα. Έχει κάποια πράγματα που δεν αφορούν μόνο το πού θα παίξουμε φέτος. Η ομάδα προσπαθεί να πάρει μια wild card για την Elite League, όπου, απ’ όσο ακούω, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να το καταφέρει. Αν γίνει αυτό, καλώς, αν δε γίνει θα δημιουργήσει μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική για να ανέβει στη Elite League μέσα στο παρκέ. Αν πάει στην Elite League, κι εκεί θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα».

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: «Αν ο Εθνικός παίξει στη National League 1, το να ανέβει κατηγορία θα είναι μονόδρομος. Αν παίξει στην Elite League, θα είναι μια απ’ τις ομάδες που θα “κυνηγήσει” σε πρώτη φάση τα play-offs και ύστερα ό,τι προκύψει. Βέβαια, αυτά εύκολα τα λες, αλλά πρέπει πρώτα να τελεσιδικήσει σε πια κατηγορία θα παίξει η ομάδα και δεύτερον πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί η ομάδα, το ρόστερ».

Για το ότι ψηφίστηκε προπονητής της χρονιάς στην Elite League: «Είναι κάτι που με τιμά, γιατί σε αυτήν την ψηφοφορία ψηφίζουν οι συνάδελφοι προπονητές, οι αντίπαλοί σου στην πραγματικότητα, και οι αρχηγοί των ομάδων. Τους ευχαριστώ γι’ αυτό».