Skip to main content

Μάρκου: «Δείξαμε το χαρακτήρα και το μέταλλο που έχουμε σαν ομάδα»

Για την σπουδαία νίκη επί της Νήαρ Ηστ και το επερχόμενο Game 3 μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Νίκος Μάρκου.

Αναλυτικά ο προπονητής του Εθνικού μίλησε:

Για τη νίκη επί της Νήαρ Ηστ: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί ήταν συνεπείς στο πλάνο μας στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Ήταν πολύ έτοιμοι πνευματικά. Η ήττα στην έδρα μας πλήγωσε τον εγωισμό μας και είχαμε πει ότι είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε το χαρακτήρα και το μέταλλο που έχουμε σαν ομάδα. Έχουμε και αρκετές προσωπικότητες στην ομάδα, οπότε όλα αυτά μαζί μάς έκαναν μια “γροθιά” και κάναμε ένα πολύ μεγάλο “διπλό” σε μια έδρα που κατ’ εξοχήν δεν περνάει κανείς».

Για το 3ο παιχνίδι της σειράς: «Είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Πρέπει να το προσεγγίσεις απ’ την αρχή, πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά και σωματικά, να το πηγαίνεις φάση-φάση. Η Νηαρ Ηστ είναι σκληρή ομάδα, με μερικούς πολύ ποιοτικούς παίκτες. Αν καταφέρουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό πλάνο μας, μετά στη επίθεση έχουμε την ποιότητα και τον τρόπο να πάμε ψηλότερα το σκορ. Στο 1ο ματς ήμασταν πολύ άστοχοι, χάσαμε 25 ανοιχτά σουτ. Θα μπούμε και πιο έτοιμοι απ’ την αρχή και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος του αγώνα θα είμαστε χαρούμενοι και θα έχουμε  πετύχει το στόχο μας, να πάμε στον τελικό».

Για το γήπεδο στο Δίστομο, το οποίο χρησιμοποιούν φέτος: «Για αυτά τα θέματα είναι αρμόδιος ο πρόεδρος. Απ’ όσο γνωρίζω, έχουμε βρει και πολύ μεγάλη “αγκαλιά” στο Δίστομο, έχουμε μια βοήθεια γενικά και απ’ τον δήμο και όλους τους ανθρώπους. Αν και το “σπίτι” μας είναι η Λιβαδειά, πάντα θα υπάρχει εδώ μια ανοιχτή πόρτα. Είναι θέμα του προέδρου, όμως, το πώς θα πορευτούν. Τη φετινή χρονιά σίγουρα θα την τελειώσουμε στο Δίστομο, σε ένα γήπεδο που έχει μετατραπεί σε “στολίδι”».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Η απόσταση είναι μικρή μόλις 20 λεπτά. Είναι πιο μικρό το γήπεδο, είναι πιο κοντά ο κόσμος σε εμάς, απλά έχει μικρή χωρητικότητα, 300 άτομα το πολύ. Στη Λιβαδειά μαζεύαμε 800-900 άτομα σε κάθε αγώνα εντός έδρας. Αυτό είναι… δίκοπο μαχαίρι, αλλά, από ‘κει και πέρα, εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο μες στο γήπεδο και να παίζουμε και για τον κόσμο μας».