Skip to main content

Πετρόπουλος: «Μέσα στην επόμενη διετία-τριετία να είμαστε απ’ τις δυνατές ομάδες στη National League 1»

Στον διαδικτυακό «αέρα» του EOK WEB Radio φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Πετρόπουλος, με τον προπονητή της Αρετσού Καλαμαριάς να μιλά για την πορεία της ομάδας στον 3ο όμιλο της National League 1.

Αναλυτικά ο Πετρόπουλος μίλησε:

Για το αυριανό (30/03) παιχνίδι με τον Μακεδονικό: «Η ψυχολογία μας είναι πάρα πολύ καλή, γιατί δουλεύουμε σωστά. Είμαστε πάρα πολύ άτυχοι σε πολλά ματς στον 2ο γύρο, οπότε θεωρούμε πως αυτά ήταν συγκυριακά. Δουλεύουμε καλά και συγκεντρωμένα. Πιστεύουμε ότι έχουμε το υλικό για να παραμείνουμε στην κατηγορία, οπότε δε μας ρίχνει κάτι την ψυχολογία. Πιστεύουμε απόλυτα στις δυνάμεις και τους παίκτες και σε μεγάλο βαθμό το έχουμε αποδείξει».

Για το αν είχαν «κυκλώσει» αυτό το παιχνίδι: «Είναι απ’ τα παιχνίδια που είχαμε “σημαδέψει”. Εμείς κάθε Σάββατο προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε. Είτε ήταν ο Μακεδονικός αυτό το Σάββατο, είτε κάποιος άλλος, θα παίζαμε ακριβώς με τον ίδιον τρόπο. Ναι μεν ενδεχομένως να έχει μια βαρύτητα παραπάνω αυτός ο αγώνες, αλλά για εμάς είναι ένα ακόμη ματς που πρέπει να κάνουμε το ίδιο πράγμα, να μπούμε συγκεντρωμένα και να κάνουμε όσα δουλεύουμε όλη τη βδομάδα στην προπόνηση».

Για το τι δουλεύουν ενόψει αυτού του αγώνα: «Σ’ αυτό το σημείο δουλεύουμε περισσότερο στη συγκέντρωσή μας στο τι πρέπει να κάνουμε μπροστά και πίσω, αλλά και σε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. Επειδή είχαμε αρκετές αλλαγές τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, είμαστε μια σχετικά καινούργια ομάδα που κάθε βδομάδα προσπαθούμε να βελτιώνουμε και να προσθέτουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας. Και σε αυτόν τον αγώνα, αλλά και σε αυτούς των play-out, το κομβικότερο σημείο είναι το ποιος το θέλει περισσότερο και ποιος είναι πιο συγκεντρωμένος».

Για τον όμιλό τους: «Το πρωτάθλημα φέτος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Εμείς, για παράδειγμα, έχουμε κερδίσει τη ΔΕΚΑ, έχουμε χάσει στη λήξη από Πανσερραϊκό και Γέφυρα, στο τέλος απ’ τον Φίλιππο Βέροιας, επίσης η Καβάλα κέρδισε τον Φίλιππο Βέροιας και τη Γέφυρα. Είναι άκρως ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και οι αποστάσεις των ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλες όσο φαίνεται βαθμολογικά. Αυτό κάνει όλα τα ματς αμφίρροπα και δύσκολα. Σίγουρα έχει ανέβει το επίπεδο, σίγουρα οι όλες κινήσεις της ΕΟΚ έχουν δώσει μια ιδιαίτερη αίγλη στα πρωταθλήματα. Νομίζω πως όλα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για το ότι πέρυσι έκαναν πορεία ανόδου, ενώ φέτος παραμονής: «Σίγουρα πιο στρεσογόνο είναι το φετινό, υπό την έννοια της ήττας. Έχουμε πολύ περισσότερες ήττες απ’ ό,τι πέρυσι, οπότε αυτό δε μας δημιουργεί την ψυχολογία που είχαμε την περασμένη σεζόν. Όταν χάνουμε υπάρχει στεναχώρια και, ενδεχομένως, κάποιες φορές εκνευρισμός. Φέτος παίζουμε απ’ την αρχή της χρονιάς με την πλάτη στον τοίχο, ενώ πέρυσι είχαμε μια διαφορά, κερδίζαμε, οπότε ήμασταν πιο άνετοι ψυχολογικά και βαθμολογικά. Τη φετινή σεζόν πρέπει κάθε βδομάδα να παίζουμε για να κερδίζουμε, έχοντας την πλάτη μας στον τοίχο. Το θέμα είναι ότι ήμασταν και πολύ άτυχοι εμείς το πρώτο τρίμηνο, όπου πάντα έλειπε ένα 30-50% των παικτών μας απ’ τους αγώνες λόγω προβλημάτων. Δε μπορέσαμε ποτέ να βρούμε μια άκρη σαν ομάδα. Τώρα βρίσκουμε, γι’ αυτό και η εικόνα της ομάδας το τελευταίο δίμηνο είναι πολύ καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι».

Για το πλάνο της ομάδας: «Ο στόχος είναι γενικά να παραμείνουμε φέτος στη National League 1, να παραμείνουμε τα επόμενο χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και να το εξελίξουμε και λίγο. Είτε πέσουμε φέτος, είτε σωθούμε, η διάθεσή μας είναι μέσα στην επόμενη διετία-τριετία να είμαστε απ’ τις δυνατές ομάδες βαθμολογικά τουλάχιστον στη National League 1. Έχουν γίνει και διάφορες κινήσεις για τις οποίες θα ενημερώσουμε όταν έρθει η ώρα. Σαφέστατα δε θέλουμε να ξαναγίνουμε ένα… ασανσέρ των κατηγοριών. Δε θέλαμε να βρισκόμαστε σ’ αυτήν τη βαθμολογική θέση φέτος, η οποία νομίζω ότι μας αδικεί κιόλας βάσει ρόστερ και ατυχιών, αλλά, όπως και να ‘χει, με αυτό θα παλέψουμε και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε στο τέλος. Του χρόνου πιστεύω πως θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά».