Skip to main content

Μεϊμάρογλου στο Superbasket: «Οι παίκτριες υποστήριξαν το ρόλο τους από την αρχή μέχρι το τέλος» (pic)

Ο Α.Ο. Βάρης είναι η νέα πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ γυναικών για το 2024 και θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 γυναικών. Ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας, Θεολόγος Μεϊμάρογλου μίλησε στο Superbasket και αναφέρθηκε τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος που βρήκε την ομάδα του και τον ίδιο στα... ουράνια. 

Η Βάρη πήγε στους τελικούς με μειονέκτημα έδρας, αλλά έκανε το πρώτο μπρέικ μέσα στα Καμίνια. Έκτοτε οι παίκτριες του κόουτς Μεϊμάρογλου έβγαλαν... «φτερά στα πόδια», έκαναν το 2-0, ενώ το 3-1 μέσα στην έδρα τους σήμανε και τη στέψη ως πρωταθλήτρια, αλλά και την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στην Α2 γυναικών. 

23 24 BARIMEIMAR

Ο κόουτς Μεϊμάρογλου είναι αρκετά χρόνια στη Βάρη και γνωρίζει τόσο το τμήμα των γυναικών, όσο και το σύλλογο συνολικά. Το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι κατάφερε την άνοδο με παίκτριες που έχουν ξεκινήσει μαζί από νεάνιδες ακόμα, προσθέτοντας βέβαια ποιότητα και κλάση στο ρόστερ μέσω των αθλητριών όπως οι αδερφές Κωνσταντίνα και Άννα - Μαρία Στεφάνου. 

Αναλυτικά η συζήτηση με τον κόουτς Μεϊμάρογλου:

-Κόουτς ποιο στοιχείο πιστεύεις ότι έκρινε τους τελικούς;

«Το πάθος και η συγκέντρωση που έδειξαν όλα τα κορίτσια. Συν το ότι η αντίπαλη ομάδα ήρθε πιο καταπονημένη από μία σειρά ημιτελικών που κρίθηκε στα 3 ματς».

-Στην κανονική περίοδο δεχθήκατε 2 ευρείες ήττες από τον Προφήτη. Πως προετοιμάσατε τις παίκτριες για να γυρίσει το κλίμα στους τελικούς;

 «Έχουμε μια φιλοσοφία σαν ομάδα, για το μπάσκετ που θέλουμε να παίζουμε και αυτό δεν αλλάζει, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Στο ψυχολογικό κομμάτι δεν χρειάζεται θεωρώ, καμία εξωγενής παρέμβαση, από τη στιγμή που οι τελικοί είναι από μόνοι τους κίνητρο. Θεωρώ ότι η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση έρχονται μέσα από τη δουλειά και την επιβεβαίωση αυτού που κάνεις από τα αποτελέσματα. Εμείς το χτίσαμε αυτό μέσα στη σεζόν, δεν είμασταν όπως φάνηκε κιόλας έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στα ίσια μια ομάδα με την ποιότητα του Προφήτη, εκείνη τη στιγμή».

23 24 BARHTITLOS super

-Μπορείς να… συστήσεις την ομάδα σου στο ευρύ κοινό;

«Σαν ομάδα προσπαθούμε να βγάζουμε ένταση στην άμυνα και μας αρέσει να πηγαίνουμε σε πολλές κατοχές. Βοηθάει σε αυτό ο μικρός μέσος όρος ηλικίας, έχουμε κορίτσια γεννημένα από το 97 μέχρι το 04, αρκετές εκ των οποίων από την παραγωγική διαδικασία του συλλόγου και το γεγονός ότι είχαμε βάθος στο ρόστερ και μπορούσαμε να απλώσουμε το ροτέισον.

Σημαντικός παράγοντας επίσης είναι ότι όλα τα κορίτσια υποστήριξαν τον ρόλο τους από την αρχή μέχρι το τέλος της χρονιάς. Με τις περισσότερες άλλωστε δουλεύουμε αρκετά χρόνια μαζί και απλά το καλοκαίρι, όπως και κάθε καλοκαίρι, θέλαμε να κάνουμε μετρημένες κινήσεις έτσι ώστε να μας ανεβάσουν επίπεδο και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

-Θα μπορούσες να εξηγήσεις στον κόσμο ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ματς στην κανονική περίοδο κι ενός παιχνιδιού στη διαδικασία των πλεί οφ;

«Το πρωτάθλημα φέτος με το φορμάτ που στήθηκε, θεωρώ ότι σε άφηνε να δοκιμάζεις πράγματα στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Τα πλέι οφ από την άλλη επειδή είναι σειρές αγώνων, δεν είναι μονά παιχνίδια, πρέπει να προσαρμοστείς και λίγο στον αντίπαλο, να κρύψεις τις αδυναμίες σου και να εκθέσεις της αντίπαλης ομάδας».

-Η Βάρη θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 γυναικών. Πώς προετοιμάζεστε για αυό; Πιστεύεις ότι θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της κατηγορίας.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτό. Υπάρχει πάντως εμπιστοσύνη στην διοίκηση ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί, πάντα στα πλαίσια της φιλοσοφίας που έχει χτιστεί η ομάδα τόσα χρόνια, για να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο».

23 24 BARHPANIGYRIA super

-Κόουτς γνωρίζεις πολύ καλά  την ΕΣΚΑΝΑ γυναικών. Από την εμπειρία σου θα μπορούσες να σκεφτείς κάποια μέτρα που θα την έκαναν πιο ποιοτική και πιο ανταγωνιστική;

«Σε αντίθεση με την ΕΣΚΑ, η ΕΣΚΑΝΑ έχει λίγες ομάδες και ως εκ τούτου μία μόνο κατηγορία. Αυτό έχει διπλή ανάγνωση για την ποιότητα του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ, διότι όποια ομάδα έχει ανέβει από την ένωση έχει σταθεί πολλά χρόνια στην Α2 και αρκετές έχουν ανέβει και στην Α1, με αποτέλεσμα να υστερεί η ένωση κυρίως σε ποσότητα και κατ’ επέκταση να είναι δύσκολο να καταρτιστεί ένα πρωτάθλημα με βάση την ποιότητα.

Οι υπεύθυνοι των πρωταθλημάτων κάνουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση με τις αλλαγές των φορμάτ, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι πιο ειδικοί από εμένα να μιλήσουν για αυτό».