Skip to main content

Κόμης στο superbasket: «Το Κύπελλο η πιο σημαντική μας στιγμή, χτίζουμε ομάδα με προοπτική» (pic)

Μέσα σε πολύ όμορφο αθλητικό κλίμα, ο Κρόνος Γέρακα στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΣΚΑ γυναικών για το 2023, με την ομάδα του κόουτς Νίκου Κόμη να επικρατεί του Παγκρατίου με 54-41 στο γήπεδο του Εύνικου. Αμέσως μετά το παιχνίδι ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο superbasket τόσο για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν, όσο και για τη φιλοσοφία των μωβ. 

Στον τελικό η ομάδα του Κρόνου έτρεξε το παιχνίδι και κατάφερε να έχει τον έλεγχο αντιδρώντας στα ξεσπάσματα του Παγκρατίου που διαθέτει παίκτριες μεγάλης εμπειρίας και υψηλής κλάσης.

Οι... «Γερακίνες» του κόουτς Κόμη είχαν πολύ καλή απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πολυτιμότερη όλων αναδείχθηκε η Λατζανάκη με 8 πόντους, ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν η Σταυροπούλου με 18 πόντους, η Σερέπα με 11, η Τζιοβάρα με 6, αλλά και η Μυριούνη που με 4 πόντους κατάφερε να... σκεπάσει τα καλάθια.

Η κουβέντα με τον προπονητή του Κρόνου ξεκίνησε με μια ερώτηση για την προσωπική του πορεία, με τον Έλληνα τεχνικό να μας αναλύει διεξοδικά τόσο τη δική του φιλοσοφία, όσο και του σωματείου.

-Κόουτς θα ήθελα να πιάσουμε το νήμα από λίγο πιο πίσω χρονικά. Από πότε είσαι στον Κρόνο Γέρακα και ποια είναι η φιλοσοφία του συλλόγου σας;

«Καταρχάς να ευχαριστήσω τόσο εσένα όσο και το superbasket που πραγματικά καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να προβάλλεται το μπάσκετ γυναικών, πολύ δε περισσότερο σε τοπικό επίπεδο.

Στον Κρόνο Γέρακα βρίσκομαι από το 2018 έχοντας τότε την ομάδα κορασίδων, ενώ παράλληλα είχα και το γυναικείο της ΑΕΚ Περιστερίου. Από την επόμενη σαιζόν είμαι σε πλήρη απασχόληση στον Κρόνο Γέρακα σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα και υπεύθυνος ακαδημιών.

Η φιλοσοφία του συλλόγου ήταν και είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, με βάση τα παιδιά των έτσι κι αλλιώς ισχυρών ακαδημιών μας, συνεπικουρούμενα από νεαρά παιδιά με στόχους φιλοδοξίες και το κυριότερο καλούς χαρακτήρες. Μια ομάδα όχι μιας χρήσης, αλλά με σχέδιο μακροπρόθεσμο να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Κατόπιν η συζήτηση πήγε στην επιρροή που θα μπορούσε να έχει η κατάκτηση, με το Κύπελλο της ΕΣΚΑ γυναικών, να είναι ο πρώτος τίτλος του σωματείου. Μάλιστα σε μια από τις πιο όμορφες στιγμές του τελικού, το superbasket απαθανάτισε τις Κυπελλούχες να καλούν τις συμπαίκτριες τους από τις υποδομές να χαρούν μαζί την επιτυχία της ομάδας!

-Είστε πλέον Κυπελλούχοι και μάλιστα με την πρώτη σας συμμετοχή σε Final 4! Είναι μια «νέα εποχή» για εσάς; Πως μπορείτε να αξιοποιήσετε σαν Κρόνος αυτή την επιτυχία;

«Σίγουρα η κατάκτηση του κυπέλλου είναι η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου, αυτό από μόνο του συνιστά για τον οργανισμό μια τεράστια επιτυχία, που θα πρέπει να γίνει οδηγός μας για την συνέχεια.

Έχουμε μια διοίκηση που είναι κοντά μας σε ότι χρειαστούμε και πού βαδίζει πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Σίγουρα η επιτυχία αυτή μας δίνει κουράγιο, δύναμη και σιγουριά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Οι επιτυχίες μας στα τμήματα υποδομών, που είναι συνεχείς εδώ και δέκα χρόνια, αποτελούν πυξίδα για μας. Το να βλέπεις αυτά τα παιδιά να έχουν δημιουργήσει μια απίστευτη κερκίδα και στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίζουν είναι η  δύναμη που παίρνουμε για τη συνέχεια».

Τέλος, η συνομιλία μας με τον κόουτς Νίκο Κόμη έκλεισε με το θέμα της αναβάθμισης των τοπικών πρωταθλημάτων στο μπάσκετ γυναικών, με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει μεγάλη σημασία στην επένδυση πάνω σε νέες αθλήτριες που θα πλαισιώσουν τις πιο έμπειρες. 

Ο προπονητής του Κρόνου Γέρακα στο τελευταίο του σχόλιο δεν ξέχασε τις 2 τραυματισμένες αθλήτριες της ομάδας του και τους αφιέρωσε την κατάκτηση του Κυπέλλου.

-Κόουτς, αφού μας πεις δυο λόγια για το που κρίθηκε το παιχνίδια, πες μας αν κατά τη γνώμη σου ο θεσμός του Final 4 δυναμώνει τα τοπικά πρωταθλήματα. Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει σε οργανωτικό επίπεδο προκειμένου να γίνουν πιο ισχυρές οι τοπικές λίγκες, με δεδομένη και την περιορισμένη οικονομική δύναμη των συλλόγων;

«Τα παιχνίδια και τις δύο ημέρες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και νομίζω ότι η δική μου ομάδα παρουσιάστηκε έτοιμη για κάθε δυσκολία. Τα παιδιά το ήθελαν πολύ και στα κρίσιμα σημεία και των δύο παιχνιδιών είχαν καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση.

Ακολούθησαν πιστά το πλάνο που εγώ και ο άμεσος συνεργάτης μου Κος Γεωργουδακης είχαμε ετοιμάσει και κατά γενική ομολογία δίκαια φτάσαμε στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Τα 3 παιχνίδια του Final 4 ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά , υψηλού επιπέδου και για αυτό να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην φιναλίστ ομάδα του Παγκρατίου και στις ομάδες της Τούφας και του Κουκακίου για τα εξαιρετικά παιχνίδια που διεξήχθησαν το διήμερο.

Σίγουρα τέτοιου επιπέδου παιχνίδια σε συνδυασμό με την εξαιρετική διοργάνωση από την ΕΣΚΑ, την απίστευτη φιλοξενία των ανθρώπων του κλειστού γυμναστηρίου της Ζωφριας και γενικότερα των υπευθύνων του δήμου Φυλής και την καταπληκτική ιντερνετική κάλυψη από το lay up tv , αλλά και το πλήθος κόσμου που βρέθηκε να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια, παρότι ήταν μέσα στο δύσκολο τριήμερο της Αποκριάς, προωθούν το μπάσκετ γυναικών.

Όσον αφορά το τελευταίο σκέλος της ερώτησης σου, νομίζω ότι το α και το Ω για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο είναι η επένδυση στα νέα παιδιά, η ανάδειξη αθλητριών μέσα από μια διαδικασία δουλειάς στις ακαδημίες του κάθε σωματείου και η υπομονή στο οποιοδήποτε πλάνο.

Κλείνοντας να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου Γεωργουδακη Σπύρο , Γεωργακόπουλο Γιώργο κ Θεοφίλη Ιάσονα, τη διοίκηση του συλλόγου για την εμπιστοσύνη και την στήριξη και τις αθλήτριες μου μια προς μία πού δίνουν τα πάντα και έχουν κερδίσει την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων.

Αφιερωμένο στις δύο απούσες λόγω σοβαρών τραυματισμών Άγη κ Θεοδώρα».