Skip to main content

Φαρμάκης: «Θέλουμε τα Γλυκά Νερά να στηρίζονται σε νέα παιδιά»

Για την απόφαση του να αναλάβει το τιμόνι των Γλυκών Νερών, αλλά και τον στόχο της ομάδας στην Β’ ΕΣΚΑ, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Χρήστος Φαρμάκης.

Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής μίλησε:  

Για το λόγο που πήγε στον Γ.Σ. Γλυκών Νερών: «Μπασκετικά σαν παίκτης είμαι παιδί της ΕΣΚΑΝΑ, σαν προπονητής είμαι παιδί της ΕΣΚΑ, ξεκίνησα την πορεία μου εκεί σε ανδρικά, εφηβικά για αρκετά χρονιά. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν τα Ταταύλα, όπου έμεινα 6 χρόνια εκεί, αλλά τώρα επιστρέφω στην αγαπημένη μου ΕΣΚΑ. Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγαλύτερη συμπάθεια στην ΕΣΚΑ, γιατί εκεί ξεκίνησα σαν προπονητής. Δέχθηκα μια πρόταση πριν από λίγο καιρό απ’ τα Γλυκά Νερά, την αποδέχθηκα και είμαι ευτυχής που θα ακολουθήσω το πρότζεκτ τους».

Για το αν ήταν εύκολη απόφαση: «Ήταν πολύ εύκολη απόφαση το να συμφωνήσω με τα Γλυκά Νερά, γιατί οι άνθρωποι εκεί με προσέγγισαν με πολύ ωραίο τρόπο και το όραμά τους για το μπάσκετ που πρεσβεύουν οι τοπικές κατηγορίες της ΕΣΚΑ με βρήκε απόλυτα σύμφωνο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά εκεί πέρα».

Για τη δουλειά που γίνεται στο σύλλογο: «Όταν είσαι στο ερασιτεχνικό μπάσκετ πρέπει να δουλέψεις μ’ έναν τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε οι ηλικιακές ομάδες να ετοιμάσουν παίκτες για τα επόμενα χρόνια και τις μεγαλύτερες ομάδες. Τα Γλυκά Νερά βρίσκονται σ’ αυτό το mood, έχουν πάρα πολλά παιδιά στις ακαδημίες, η εφηβική και η παιδική ομάδα είναι στην Α’ ΕΣΚΑ, οι παμπαίδες περάσαν στο Final-4. Γενικά έχουν μια αγάπη στο να δουλεύουν με νέα παιδιά και νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο στο χώρο του αθλήματος να ετοιμάσεις τους επόμενους αθλητές που θα μπορέσουν να παίξουν στις εθνικές κατηγορίες. Έτσι θα έχουμε και τη χαρά να πούμε ότι αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν από ‘μας».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Οι ακαδημίες των Γλυκών Νερών αριθμούν γύρω στα 180 παιδιά. Το πόσοι είναι οι προπονητές δεν το γνωρίζω, αλλά υπάρχουν καταρτισμένοι προπονητές, υπάρχει και γυμναστής που ασχολείται μόνο με το κομμάτι της ενδυνάμωσης και της προπόνησης εκτός γηπέδου. Υπάρχει και διασώστης σε κάθε προπόνηση, που είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ οργανωμένη η ομάδα σ’ αυτό το κομμάτι. Έχω γνωρίσει τους περισσότερους προπονητές εκεί, οι οποίοι είναι αξιόλογοι και γι’ αυτό φαντάζομαι η ομάδα έχει κάνει “άλματα” στο κομμάτι των υποδομών τα τελευταία χρόνια».

Για το στόχο της ανδρικής ομάδας: «Ο στόχος παραμένει να φτιάξουμε μια νέα ομάδα που θα στηρίζεται σε νέα παιδιά, ν’ «αντλήσουμε» όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά απ’ την ακαδημία μας και να φτάσουν στην πρώτη ομάδα, που είναι ο νούμερο 1 στόχος. Επίσης, θέλουμε μέσω της δουλειάς και της προπόνησης να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ μας να απαρτίζεται από παιδιά της ακαδημίας. Ο μπακσετικός στόχος έρχεται στην πορεία».