Skip to main content

ΕΟΚ: Δεν πέρασε το πραξικόπημα Βασιλακόπουλου, διεκόπη το Δ.Σ

Άδοξα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση των μελών της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, την  Δευτέρα (5/4), από την οποία θα προέκυπτε το νέο Δ.Σ της Ομοσπονδίας, μετά την αποχώρηση Βασιλακόπουλου.

Ο Παναγιώτης Φασούλας πρότεινε τον Φάνη Χριστοδούλου για πρόεδρο της ΕΟΚ, πρόταση η οποία βρήκε σύμφωνο τον Βαγγέλη Λιόλιο, ενώ η πλευρά της απερχόμενης διοίκησης πρότεινε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.  

Η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά, όμως διεκόπη, μετά από αίτημα του Βασιλακόπουλου να μην συμμετέχει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης, ο οποίος πήρε  την θέση του παραιτηθέντα Νίκου Φιλίππου.

Μέχρι εκείνη την στιγμή, η υποψηφιότητα Βασιλακόπουλου είχε εννέα ψήφους και η αντίστοιχη Χριστοδούλου οκτώ. Ο Καλαϊτζάκης θα στήριζε την πλευρά του Φάνη, με αποτέλεσμα να πηγαίναμε στο 9-9, γι αυτό και η αντίδραση Βασιλακόπουλου.

Το αίτημα του δεν έγινε δεκτό από τις άλλες πλευρές, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του Βασιλακόπουλου από την τηλεδιάσκεψη, η οποία συνεχίστηκε από την πλευρά Φασούλα – Λιόλιου, όμως θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τρίτης (6/4, 13:00) Παραμένει ανοικτό, πάντως, το ενδεχόμενο να συνεχιστεί σήμερα (5/4), καθώς πάνω σε αυτό επιμένουν οι Παναγιώτης Φασούλας και Βαγγέλης Λιόλιος.

Από τα 21 μέλη, οι Αλεξόπουλος και Γαλατσόπουλος ψήφισαν λευκό, ενώ δεν παρέστη ο Λόρτος.  Να σημειωθεί, πάντως, πως τα μέλη του ΕΣΑΚΕ μοιράστηκαν, με τον Δουβή να ψηφίζει Βασιλακόπουλο και τον Μήλα να δίνει την ψήφο του στον Χριστοδούλου, κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της Λίγκας, τα οποία συγκάλεσαν έκτακτο ΔΣ, προκειμένου να τηρηθεί αυστηρή ουδετερότητα.