Skip to main content

Τσαλμπούρης: " Η επιτυχία δεν είναι δεδομένη, όμως ο κόσμος συνεχίζει και στηρίζει"

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio, όπου μίλησε για τις εντυπώσεις του από την Εθνική ομάδα, τον αγώνα με τη Σλοβενία αλλά και το μέλλον της καριέρας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Τσαλμπούρη:

Για τις εντυπώσεις του απ’ την Εθνική: «Η εικόνα είναι άκρως θετική. Εμένα με χαροποίει ότι βλέπω παιδιά που, είτε είναι η πρώτη τους φορά στην εθνική ομάδα, είτε η πρώτη τους φορά με ουσιαστικό ρόλο, είναι κομβικοί, όπως ο Χαραλαμπόπουλος, ο Τολιόπουλος, ο Καλαϊτζάκης, ακόμα και ο Μωραΐτης έχει ρόλο. Η Εθνική βγάζει πάρα πολλή όρεξη, δείχνει πολύ ενωμένη, παίζει με διάθεση, είναι σκληρή στην άμυνα, βλέπουμε ωραία πράγματα στην επίθεση. Θεωρώ ότι είναι φαβορί για το Προολυμπιακό. Τώρα όμως θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα».

Για το τι του αρέσει στην Εθνική:
«Εμένα μού αρέσει πολύ η Εθνική επιθετικά. Μου αρέσει το πώς χρησιμοποιείται ο Γιάννης, που παίρνει πολύ τη μπάλα στο post, κάτι που “ανοίγει” πιο εύκολα το παιχνίδι για τους υπόλοιπους. Μέχρι στιγμής, πήραμε το μάξιμουμ που μπορούσαμε να πάρουμε απ’ τον Γιάννη σε πολύ μικρό χρόνο. Για εμένα είναι κομβικό το πώς θα χειριστούμε τον Γιάννη και θεωρώ πως έως τώρα έχει γίνει εξαιρετική διαχείριση. Βλέπουμε παίκτες που δεν είναι κλασσικοί σουτέρ, όπως ο Νικ και ο Γουόκαπ, να είναι εύστοχοι, βλέπουμε παιδιά που είναι σουτέρ να είναι επίσης εύστοχοι. Ως τώρα η χημεία της ομάδας είναι εξαιρετική και αν μπορέσει να τη διατηρήσει θα έχει τον πρώτο λόγο με όποιον κι αν παίζει».

Για την αντιμετώπιση του Λούκα Ντόντσιτς στο παιχνίδι με τη Σλοβενία: «Σίγουρα θα πέσει το μεγαλύτερο βάρος στον Ντόντσιτς. Όχι ότι δεν έχει πιοτιού παίκτες, έχει ταλέντο, έχει και τον Νίμπο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στους ψηλούς, αλλά η άμυνά μας θα προσεχθεί στον Ντόντσιτς. Δε μπορούμε να περιμένουμε ότι θα τελειώσει με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, είναι εξωπραγματικό. Αν, ωστόσο, μπορέσουμε να τον περιορίσουμε έστω στο 10-25% δε θα δυσκολευτούμε».

Για την Κροατία: «Αυτή η τριάδα Χεζόνια-Σάριτς-Ζούμπατς είναι επιπέδου ΝΒΑ. Η Κροατία είναι καλύτερη ομάδα απ’ τη Σλοβενία, το έδειξε και στο μεταξύ τους παιχνίδι. Δεν είναι ομάδα του ενός σταρ, έχει τρις σταρ κανονικούς. Αν παίξουμε μαζί τους στον τελικό, θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι. Ο Σάριτς και ο Ζούμπατς είναι παίκτες ΝΒΑ, βασικοί στις ομάδες τους, που έχουν αντιμετωπίσει ξανά τον Γιάννη και θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον match-up».

Για το γεμάτο γήπεδο: «Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη της Εθνικής και της διοίκησης. Τα τελευταία χρόνια είδαμε “Ακρόπολις” με sold-out ΟΑΚΑ, είδαμε προκριματικά με γεμάτο το γήπεδο των Άνω Λιοσίων. Είναι μια νίκη της Εθνικής ότι έχει φέρει ξανά τον κόσμο στο γήπεδο. Παρ’ ότι δεν έχουμε φέρει επιτυχίες, ο κόσμος συνεχίζει και έρχεται γιατί βλέπει ότι κάτι καλό συμβαίνει. Η επιτυχία δεν είναι δεδομένη, όμως ότι ο κόσμος συνεχίζει και στηρίζει είναι η σημαντικότερη νίκη της εθνικής ομάδας».

Για το μέλλον του: «Αυτήν τη στιγμή κάνω ατομικές προπονήσεις, γιατί είμαι σε μια φάση αποκατάστασης, αφού έκανα ένα μικρό χειρουργείο. Είμαι στην Αθήνα και κάνω τη μεταβατική μου. Προς το παρόν δε γνωρίζω που θα βρίσκομαι την επόμενη σεζόν. Είχα μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Δε θέλω να βιαστώ βασισμένος στο ότι είχα μια αρνητική σεζόν για να αισθανθώ ασφαλής. Πρέπει να πάρω τον χρόνο μου στην αγορά και να βρω αυτό που με εξιτάρει καλύτερα».