Skip to main content

ΕΟΚ – Με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, συναντήθηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος

Στην Ήπειρο βρίσκεται από την Πέμπτη 18/1 ο Βαγγέλης Λιόλιος, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να συναντά τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, καθώς και τους δημάρχους Ιωαννίνων, Άρτας, ενώ στην συνέχεια της περιοδείας θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε σωματεία της Κέρκυρας και Θεσπρωτίας.

Ο σκοπός της επίσκεψης του προέδρου της ομοσπονδίας στην Ήπειρο είναι η προοπτική ανάληψης διοργανώσεων από πόλεις της Περιφέρειας, καθώς και συζητήσεις με τα σωματεία για την πρόοδο σε ζητήματα που τους απασχολούν, καθώς και για περαιτέρω βελτιώσεις που είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν.  

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Την Ηπειρο επισκέπτεται από χθες, Πέμπτη 18/1, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, για μια σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και με παράγοντες σωματείων μπάσκετ της περιοχής.

Ο σκοπός της επίσκεψης είναι διπλός. Αφ’ ενός να συζητηθούν οι προοπτικές ανάληψης διοργανώσεων μπάσκετ από πόλεις της Περιφέρειας, αφ’ ετέρου να γίνουν εκτενείς συζητήσεις με τα σωματεία για την πρόοδο που υπάρχει σε ζητήματα που τα απασχολούν και για περαιτέρω βελτιώσεις που θα επιθυμούσαν και είναι εφικτό να γίνουν.

Πρώτος σταθμός του πρόεδρου της ΕΟΚ, ο οποίος συνοδεύεται από τον γενικό διευθυντής της Ομοσπονδίας Ντίνο Σβερκούνο, ήταν τα Ιωάννινα και εκεί είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα.

Στη συζήτηση με τον κ. Καχριμάνη υπήρξαν αναφορές στα προβλήματα των σωματείων μπάσκετ της Ηπείρου, αλλά και το πλάνο για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στην περιοχή και τα περιθώρια βελτιωτικών παρεμβάσεων που υπάρχουν.

Με τον κ. Μπέγκα αναλύθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την υποστήριξη των σωματείων του μπάσκετ της περιοχής, που έχει έντονη δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα. Ακολούθησε η επίσκεψη στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και εκεί, υπήρξε η επαφή με τους εκπροσώπους των σωματείων που κατέθεσαν σε… πρώτο χρόνο τις απόψεις τους, σε έναν άκρως εποικοδομητικό διάλογο.

Η συνέχεια των επισκέψεων και συνομιλιών ήταν στην Αρτα.

Στη συνάντηση  παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης, Χριστόφορος Σιαφάκας, οι Αντιδήμαρχοι  Αθλητισμού Χρήστος Γιώτης και Πολιτισμού Κώστας Χαρακλιάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων, Χρήστος Παπανικολάου, και παράγοντες των Αθλητικών Σωματείων Καλαθοσφαίρισης του Νομού.

Ο Δήμαρχος Αρταίων καλωσόρισε τον πρόεδρο της ΕΟΚ μιλώντας με επαινετικά λόγια για τις ενέργειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στην προώθηση του μπάσκετ, εκφράζοντας και την έντονη επιθυμία της Δημοτικής αρχής για ανάληψη σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη του Δημάρχου και τη δέσμευσή του για την προώθηση της καλαθοσφαίρισης στην περιοχή και είπε χαρακτηριστικά ότι «η πρόθεσή σας για φιλοξενία σημαντικών διοργανώσεων θα έχει θετικό αποτύπωμα για την πόλη».  

Στο δια ταύτα της συνάντησης, συμφωνήθηκε η διαρκής συνεργασία με στόχο την ανάθεση σε τακτά χρονικά διαστήματα σημαντικών διοργανώσεων του μπάσκετ στην Αρτα, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να εκφράζει την πρόθεση να γίνει η αρχή από την τελική φάση του φετινού Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων και να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Πριν την επίσκεψη στο κλειστό γυμναστήριο στους Κωστακιούς, όπου και ολοκληρώθηκε η συνάντηση, υπήρξε ανταλλαγή δώρων, με τους ανθρώπους της ΕΟΚ να παραδίδουν μια φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Δήμαρχο Αρτας, να ανταποδίδει με τον ψηφιακό οδηγό της πόλης.

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο Βαγγέλης Λιόλιος θα επισκεφθεί σωματεία της Κέρκυρας και Θεσπρωτίας όπου θα έχει μια σειρά από επαφές.

Τις επόμενες εβδομάδες, αυτός ο κύκλος επισκέψεων και επαφών θα συνεχιστεί σε άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να ακούσει από κοντά τα προβλήματα των σωματείων και να συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης του μπάσκετ στην περιφέρεια.