Skip to main content

Λιόλιος: «Δεσμεύομαι ότι θα πράξω τα δέοντα για την εξάλειψη του παράνομου στοιχηματισμού»

Εκτός από το ενδεχόμενο ανάληψης ενός προολυμπιακού τουρνουά από την Ελλάδα, ο Βαγγέλης Λιόλιος, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του για εξάλειψη του παράνομου στοιχηματισμού.

Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε:

Για το Workshop της FIBA με παρουσία των εκπροσώπων ακεραιότητας των Ομοσπονδιών: «Είναι πάρα πολύ υψηλά στην ατζέντα μας απ’ την πρώτη μέρα ό,τι αφορά την πλήρη διαφάνεια στο άθλημά μας. Ναι, το στοίχημα και οι στοιχηματικές εταιρείες είναι χορηγοί που κινούν ολόκληρα αθλητικά γεγονότα, αλλά άλλο οι στοιχηματικές εταιρείες και άλλο ο παράνομος στοιχηματισμός. Άλλο να έχεις ένα μαχαίρι για να κόψεις το φαγητό, άλλο για να σκοτώσεις.  Εμείς στηρίζουμε οτιδήποτε νόμιμο γίνεται και είναι προς τη διασκέδαση του κόσμου, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ό,τι μπορεί να βλάψει το άθλημά μας. Έτσι η FIBA Europe επέλεξε πρώτη την ομοσπονδία μας για το Workshop και ακολούθησε πριν μερικές μέρες το Workshop που έγινε στην Αθήνα, σε συνεργασία με την ΕΟΚ, με συμμετοχή όλων των υπευθύνων ακεραιότητας από πλήθος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών. Υπεύθυνοι ακεραιότητας απ’ όλο τον κόσμο ήρθαν στην Αθήνα».

Για την Επιτροπή Δεοντολογίας και την εξάλειψη του παράνομου στοιχηματισμού: «Εμείς σαν ομοσπονδία απ’ τον Μάιο του 2022 έχουμε κώδικα δεοντολογίας και θεσπίσαμε και την Επιτροπή Δεοντολογίας. Αντικείμενα της Επιτροπής είναι το match fixing, το doping και η δυσφήμιση του αθλήματος. Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει επιβληθεί ήδη σε περιπτώσεις δυσφήμησης το αθλήματος, αλλά και match fixing. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί απ’ το Δ.Σ. της ΕΟΚ σε περιπτώσεις παράνομου στοιχηματισμού, που σε συνεργασία με τη στοιχηματική πλατφόρμα «ΕΠΑΘΛΑ», προχωράμε για ορθές υποθέσεις. Η συνεργασία μας με το Υπουργείο και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κύριο Μαυρωτά, είναι διαρκής και αλληλοτροφοδοτούμαστε με στοιχεία, τα οποία δε βγαίνουν στην επιφάνεια. Ίδια στενή συνεργασία έχουμε και με τη FIBA. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ ως πρόεδρος της ΕΟΚ είναι ότι θα κάνουμε αγώνα κατά του παράνομου στοιχηματισμού και κατά των προσυνεννοημένων αγώνων. Έχουμε ήδη στείλει κάποιες δικογραφίες στον Εισαγγελέα. Δεν πρέπει να προκαλέσει έκπληξη η περίπτωση που η ίδια η ΕΟΚ προχωρήσει σε ποινές σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπλοκή προσώπων σε τέτοιες παράνομες ενέργειες. Δεσμεύομαι και προσωπικά ότι θα πράξω τα δέοντα προς κάθε κατεύθυνση για την εξάλειψη  τέτοιων δεδομένων».